Όποιος δεν θέλει, όποιος δεν μπορεί, αντίο τώρα…

Όποιος δεν θέλει, όποιος δεν μπορεί, αντίο τώρα…

Κούρασε η ιστορία με τους… Καμαράδες και όσους θεωρούν ότι… κάνουν χάρη στον Ολυμπιακό – Ας μείνουν (και ας έρθουν) όσοι γουστάρουν!

Ποτέ στα 99 χρόνια ζωής του ο Ολυμπιακός δεν είχε ανάγκη κανένα. Πόσο δε μάλιστα κάποιον ή κάποιους ποδοσφαιριστές. Στην ένδοξη ιστορία του έχουν φορέσει την φανέλα του ιερά τέρατα του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ποδοσφαίρου, τον έχουν υπηρετήσει κορυφαίοι επιχειρηματίες, έχουν κάτσει στον πάγκο του προπονητές υψηλού επιπέδου. Όλοι τους, μα όλοι τους μαζί δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.

Η ερυθρόλευκη ριγωτή είναι τόσο βαριά φανέλα που δεν «μασάει» από τίποτα. Και ο Ολυμπιακός είναι τόσο μεγάλος σύλλογος που δεν εξαρτάται από ένα ή δύο πρωταθλήματα. Ας το χάσει και το φετινό λοιπόν από την στιγμή που δεν μπορεί να βρει την μαγιά για να το πάρει. Μικρό το κακό όσο και αν οι τίτλοι είναι η «τροφή» του Ολυμπιακού. Ξέρει να ζει και να αναγεννιέται ξανά και ξανά. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από όλους και όσοι τον έχουν ζήσει από κοντά γνωρίζουν καλά πως πραγματικά δεν έχει ανάγκη κανένα. Ακόμη και στα ζόρια, και στα δύσκολα χρόνια βρήκε τον τρόπο να επιβιώσει, να σταθεί στα πόδια του και να παρασύρει στο διάβα του ολάκερο τον κόσμο. Και να είστε σίγουροι, θα το κάνει ξανά.

Διαβάστε επίσης: Τι είπε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο για τον Νταβίντ Κάρμο

Για αυτό και νομίζω πως θα πρέπει να βάλει ένα στοπ, εδώ και τώρα σε μια κατάσταση που δεν γίνεται να συνεχίζεται άλλο. Δεν θέλεις κύριε Καμαρά να είσαι άλλο στον Ολυμπιακό; Μήπως νομίζεις ότι μας κάνεις και χάρη τόσα χρόνια που σε πήρε ο Ολυμπιακός από τα αζήτητα της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας και σε βοήθησε να εξελιχθείς μέσα από αυτόν για να ανεβάσεις κατακόρυφα τις μετοχές σου; Μήπως φταίει ο Ολυμπιακός που πέρσι στην Ρόμα δεν κατάφερες να παίξεις και η Ρόμα σε επέστρεψε πίσω; Καλή τύχη και όπου και να πας θα πω λοιπόν εγώ για τον Καμαρά και τον κάθε Καμαρά για να μην νομίζει κανείς πως έχει κάτι με τον συμπαθέστατο μέσο που πρόσφερε πολλά και πήρε πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια από τον Ολυμπιακό.

Θα πρέπει όμως τώρα, όχι αύριο, τώρα να τελειώσει η ιστορία με όσους νοιώθουν ότι ζορίζονται στον Ολυμπιακό. Ας πάνε στο καλό, ας φέρουν προτάσεις και καλή τύχη. Το μοναστήρι να είναι καλά. Ή μήπως νομίζει κανείς πως δεν θα βρει ο Ολυμπιακός παίκτες για να αντικαταστήσει όσους δεν θέλουν και όσους δεν μπορούν; Κατανοητό πως δεν είναι λογικό να γίνονται 15 μεταγραφές το καλοκαίρι και ένα σωρό και τον Ιανουάριο, όμως είναι χειρότερο να έχεις παίκτες που δεν θέλουν (ή δεν μπορούν ή και τα δύο) παρά να κάνεις πολλές μεταγραφές.

Στην τελική καλύτερα ότι είναι να γίνει, να γίνει από τώρα και να μπει μια γραμμή, για να αρχίσει από την αρχή με προσπάθεια με φόντο το κοντινό μέλλον. Ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να τα παρατήσει, και δεν θα το κάνει. Δεν γίνεται όμως να έχει και εικόνα θλιβερή όπως στην Λαμία απέναντι στην κατά τα άλλα πολύ καλή φέτος ομάδα του Βόκολου. Δεν γίνεται να βλέπεις τους παίκτες του Ολυμπιακού και να θυμάσαι τον… Κωνσταντάρα στο «κάτι κουρασμένα παλικάρια». Δεν θέλουν; Τους βαραίνει, τους κουράζει, βαρέθηκαν; Στο καλό λοιπόν και πάμε από την αρχή.

Νομίζετε ότι θα «μασήσει» ο Ολυμπιακός αν φύγουν κάποιοι; Καλό θα του κάνουν γιατί θα έρθουν άλλοι ή θα παίξουν άλλοι που το «λέει η καρδούλα τους». Κούρασε λοιπόν αυτή η ιστορία. Στα χρόνια που ο Ολυμπιακός «κυνηγιέται» από παντού δεν τον παίρνει να έχει τέτοια εικόνα η ομάδα του. Και το παρελθόν μας έχει δείξει τον δρόμο. Η εποχή Μαρτίνς με την σπουδαία ομάδα που είχε ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να τους νικήσει όλους. Μπορεί να το ξανακάνει, αρκεί να ξεκινήσει από την δική του βάση και να τελειώσει, μια και καλή με όσους δεν γουστάρουν να φοράνε την φανέλα του. Όχι αύριο, όχι το καλοκαίρι. Τώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ