Το «κλειδί» του Καρβαλιάλ και ένας μεγάλος μαχητής

Το «κλειδί» του Καρβαλιάλ και ένας μεγάλος μαχητής

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κάρλος Καρβαλιάλ πήρε αρκετά ρίσκο με την εντεκάδα που επέλεξε και αναμφίβολα οι περισσότερες επιλογές του αποδείχθηκαν σωστές.

Ο Ολυμπιακός έφυγε από το ντέρμπι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο έχοντας στα χέρια του την ισοπαλία κι αυτό αν μη τι άλλο δίνει στους «ερυθρόλευκους» τον πρώτο λόγο για πρόκριση, ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη το βράδυ της άλλης Τετάρτης.

Οι πειραιώτες έκαναν το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του στόχου τους και είναι στη θέση του οδηγού για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αλλά υπάρχει μπροστά ένα ακόμα μεγάλο ματς σε μια εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Όρθιος στην «Αγιά Σοφιά» και με εμφάνιση που του δίνει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης ο Άρης

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κάρλος Καρβαλιάλ πήρε αρκετά ρίσκο με την εντεκάδα που επέλεξε και αναμφίβολα οι περισσότερες επιλογές του αποδείχθηκαν σωστές.

Ρίσκαρε πολλά ο Πορτογάλος με τις κινήσεις του και ο τρόπος με τον οποίο «κύλησε» το ματς έδειξε πως ο Καρβαλιάλ πήρε καλύτερο βαθμό στο ντέρμπι από τον Τερίμ.

Αποδείχθηκε πως το «κλειδί» του ντέρμπι το είχε στην… τσέπη του ο Πορτογάλος και τώρα ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο καθώς η ρεβάνς είναι στην έδρα των πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός είχε δώσει πριν λίγες μέρες ένα απαιτητικό παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και ο Πορτογάλος προπονητής θέλησε να ενισχύσει την μεσαία γραμμή της ομάδας του, αποφασίζοντας να παίξει με τρεις μέσους.

Θέλησε κατ’ αυτό τον τρόπο να ελέγξει τόσο τον ρυθμό του ματς όσο και να βγάλει μεγαλύτερη πίεση στους μέσους των «πράσινων» και σε αυτό δικαιώθηκε.

Με τους Έσε και Αλεξανδρόπουλο να δίνουν και να κερδίζουν πολλές μάχες, κάτι που περιόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιθετική δραστηριότητα των γηπεδούχων.

Ο Καρβαλιάλ είδε μάλιστα τον Αλεξανδρόπουλο να πετυχαίνει γκολ και δεν χωρά αμφιβολία πως ο νεαρός μέσος βοήθησε πολύ την ομάδα του Πειραιά.

Αυτός όμως που έδειξε ηγέτης της ομάδας ήταν ο Σαντιάγο Έσε, με τον Αργεντινό μέσο να προσθέτει μιαν ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση στο ενεργητικό του.

Ο λατινοαμερικάνος χαφ των πειραιωτών ήταν «δυναμίτης» στην μεσαία γραμμή και ο παίκτης που έκανε την διαφορά σε όλο το ματς για τους φιλοξενούμενους.

Είχαμε αναφερθεί και πριν την έναρξη του αγώνα στον κομβικό ρόλο που έχει ο Αργεντίνος χαφ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, επισημαίνοντας ότι ο Έσε δείχνει τον δρόμο στους συμπαίκτες του. Και το έκανε ξανά και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Ήταν εμφανές όσο περνούσε η ώρα ότι η απόφαση του Καρβαλιάλ να παίξει με την συγκεκριμένη διάταξη «έδεσε» σε μεγάλο βαθμό την αμυντική λειτουργία της ομάδας του και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να γίνει επικίνδυνος.

Την καλύτερη άλλωστε ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο (εκτός του γκολ) την είχε ο Ολυμπιακός με τον Μασούρα.

Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» δεν δέχθηκαν πίεση από τους «πράσινους» αλλά ο Ολυμπιακός πλήρωσε την αδυναμία του στις στατικές φάσεις. Δέχθηκε ένα γκολ από κεφαλιά μετά από κόρνερ, σε φάση που θα έπρεπε να έχει καλύτερη αμυντική λειτουργία.

Οι αλλαγές που έγιναν με Φορτούνη και Γιόβετιτς έδωσαν ώθηση στην επίθεση του Ολυμπιακού και υπήρξαν δύο καλές φάσεις με τον Έλληνα μέσο και τον Ποντένσε, ενώ η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήταν η ευκαιρία του Ιωαννίδη.

Η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι πως πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα και στη ρεβάνς έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ