Όρθιος στην «Αγιά Σοφιά» και με εμφάνιση που του δίνει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης ο Άρης

Όρθιος στην «Αγιά Σοφιά» και με εμφάνιση που του δίνει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης ο Άρης

Με άριστη τακτική η ομάδα του Άκη Μάντζιου «μπλόκαρε» την ανάπτυξη της ΑΕΚ, ενώ δημιούργησε καλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρει και κρατάει, πλέον, στα χέρια της την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Ο Άρης προσέγγισε άριστα στο τακτικό κομμάτι την αναμέτρηση με την ΑΕΚ και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Αν κάποιος, μάλιστα, έπρεπε να κερδίσει στο χθεσινό (10/1) παιχνίδι στην «Αγιά Σοφιά», αυτός θα ήταν ξεκάθαρα ο Άρης.

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν το πόσο είχαν αδικήσει τους εαυτούς τους στα προηγούμενα παιχνίδια. Για δεύτερο σερί αγώνα άγγιξαν το άριστα στο τακτικό κομμάτι και ακολούθησαν κατά γράμμα το αγωνιστικό πλάνο του προπονητή τους.

Διαβάστε επίσης: Κούγιας: «Οργανωμένο έγκλημα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ, είμαι εδώ για να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο»

Δεν έκρυβε εκπλήξεις η ενδεκάδα του Άρη, καθώς οι επιλογές του προπονητή του ήταν οι αναμενόμενες, ακόμα και στην αριστερή πλευρά της άμυνας και της μεσαίας γραμμής – στις μοναδικές θέσεις, δηλαδή που υπήρχε ενδεχόμενο να γίνει αλλαγή – , με τους Μοντόγια και Σαβέιρο να ξεκινούν στο βασικό σχήμα.

Ο Άρης κατάφερε να «μπλοκάρει» την επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ, η οποία βλέποντας ότι δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, ούτε από τον άξονα, ούτε από τα πλάγια, προσπάθησε να απειλήσει, κυρίως με μακρινά σουτ.

Με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο, από το 60΄ έως το 70΄, περίπου, όταν και η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο των Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο και Άραμπατ έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους, ο Άρης δεν δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση.

Η ΑΕΚ είχε ανούσια κατοχή της μπάλας, χωρίς, όμως, να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες και να απειλήσει την εστία του Κουέστα. Αντίθετα, ο Άρης ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού.

Αν ο Μορόν, μάλιστα, μοίραζε τη μπάλα, είτε στον Νταρίντα είτε στον Παναγίδη στη φάση του 68ου λεπτού, ή αν πέντε λεπτά αργότερα ο Αθανασιάδης δεν πραγματοποιούσε εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ που έκανε ο Ζουλ – στη φάση του τραυματισμού του- τότε θα μπορούσε να φύγει και νικητής από την Αθήνα.

Ακόμα και έτσι, όμως, ο Άρης έδειξε για ακόμα μια φορά καλό αγωνιστικό πρόσωπο σε ένα ντέρμπι, δείχνοντας ότι του… πάνε τα παιχνίδια με τους άλλους «μεγάλους». Κρατάει, πλέον, μάλιστα, στα χέρια του την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αρκεί να είναι πιο αποτελεσματικός, στο δεύτερο παιχνίδι (17/1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΥΓ. Είναι πολύ σημαντικό για τον Άρη να προλάβει ο Βερστράτε να αγωνιστεί στη ρεβάνς με την ΑΕΚ. Ειδικά μετά τον τραυματισμό του Ζουλ, που είναι, πλέον, εξαιρετικά αμφίβολος. Ακόμα, ο Άρης θα κάνει ροτέισον, πιθανότατα, στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στο οποίο θα αγωνιστεί περισσότερο ο Φετφατζίδης αλλά και θα πάρει χρόνο συμμετοχής ο Γκαρθία.

ΥΓ1. Ο Άρης έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Για να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες του, θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα και με δυο -τρεις έτοιμους παίκτες, προκειμένου ο Μάντζιος να έχει περισσότερες λύσεις στη διάθεση του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ