Ολυμπιακός : Να έχουμε να σηκώνουμε!

Ολυμπιακός : Να έχουμε να σηκώνουμε!

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έκανε το απόλυτο στα πρωταθλήματα μετά και την κούπα στο Χάντμπολ, το Πόλο μπαίνει στη «μάχη» για το Ευρωπαϊκό και στο Μπάσκετ το 2-0, αν έρθει, γέρνει τον τίτλο προς τον Πειραιά. Και η κόκκινη αυτοκρατορία γιγαντώνεται όλο και περισσότερο.

Να έχουμε να σηκώνουμε κατά το κλασσικό «να έχουμε να γκρεμίζουμε» του Γιώργου Αρμένη στην τεράστια ταινία του 1998, «Όλα είναι δρόμος». Στην ταινία βεβαίως ο πρωταγωνιστής γκρέμιζε, σε μια από τις πιο επικές σκηνές του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου με την ατάκα «Ριχ΄το Ηλία, Ηλία Ριχ΄το» όπου ο Μάκης (Γιώργος Αρμένης) αφού έχει σπάσει ότι υπάρχει μέσα στο σκυλάδικο (σ.σ. Βιετνάμ) το αγοράζει και το κατεδαφίζει!

Η παράφραση λοιπόν του «να χουμε να γκρεμίζουμε» σε «να έχουμε να σηκώνουμε» έχει να κάνει με τις κούπες που ασταμάτητα σηκώνει ο Ολυμπιακός σε όλα τα αθλήματα. Δεν γκρεμίζει βεβαίως, αλλά χτίζει συνεχώς μια τεράστια αυτοκρατορία που κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει χρόνια τώρα.

Φέτος συνέβη με τον πιο εμφατικό τρόπο καθώς ο Ολυμπιακός πέτυχε το ασύλληπτο να πάρει πρωτάθλημα σε όλα τα ομαδικά αθλήματα σε άνδρες και γυναίκες! Το Χάντμπολ ήρθε χθες να προστεθεί μετά την επική ανατροπή της ομάδας του Ολυμπιακού από το 0-2 της ΑΕΚ σε 3-2 για να συμβεί ότι είχε γίνει χρόνια πριν στο Μπάσκετ με αντίστροφη εξέλιξη.

Και να μένει βεβαίως το Μπάσκετ όπου σήμερα στο ΣΕΦ είναι η «μητέρα όλων των μαχών» με την βαρύγδουπη έκφραση (που μάθαμε στο μακρινό 1991 και τον πόλεμο του Κόλπου) να έχει να κάνει μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι.

Γιατί ο κόσμος που σήμερα θα γεμίσει το ΣΕΦ για να προσπαθήσει να «σπρώξει» την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο 2-0 που θα γείρει για τα καλά την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού θα πρέπει να δώσει τη «μάχη» του μόνο με τη φωνή του!

Να ξελαρυγγιαστούν από το 1ο έως το τελευταίο λεπτό του αγώνα, να δημιουργήσουν μια «καυτή» ατμόσφαιρα, όλα όμως σε επιτρεπτά όρια καθώς οτιδήποτε άλλο θα φέρει την ομάδα σε δυσχερή θέση.

Και είναι αμαρτία να δοθεί η παραμικρή αφορμή στον Παναθηναϊκό να κάνει πράξη την απειλή του για αποχώρηση. Την φωνή των οπαδών τους θέλουν οι ερυθρόλευκοι για να συνεχίσουν αυτό που ξεκίνησαν στο ΟΑΚΑ με το break και το πάνω χέρι για τον τίτλο.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού στον ελληνικό αθλητισμό είναι δεδομένη χρόνια τώρα, αυτό που έχει παγιωθεί πια είναι και η ισχυρή παρουσία του σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ομάδα Πόλο των νταμπλούχων Ελλάδας δίνει σήμερα την πρώτη της «μάχη» στο δρόμο για την κορυφή της Ευρώπης. Ένα από τα πλέον συνεπή στις επιτυχίες τμήματα του Ολυμπιακού καλείται να πάρει την πρόκριση στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ και με οδηγό το 2002 όπου στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, να κατακτήσει τη Γένοβα.

Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί παντού και κάνει τη… ζωή δύσκολη σε πολλούς καθώς θέλοντας και μη τους… αναγκάζει να τον αποθεώσουν. Έστω και αν προσπαθούν ακόμη και με τέτοιες επιτυχίες να βρουν κάτι μεμπτό ή να δημιουργήσουν η ουσία δεν αλλάζει για την απόλυτη υπεροχή του κορυφαίου συλλόγου της χώρας.

Και αν φέτος το μόνο που ξέφυγε (περιμένοντας βεβαίως και την εξέλιξη των τελικών του μπάσκετ) είναι αυτό που ήταν δεδομένο κάθε χρόνο με 19 πρωταθλήματα στα 22 τελευταία χρόνια, το ποδόσφαιρο δηλαδή, γίνονται εδώ και καιρό οι απαραίτητες ενέργειες να αποδειχθεί απλά ένα διάλειμμα. Το πώς ξέφυγε άλλωστε αναλύθηκε όλη τη χρονιά, το ζητούμενο είναι ο Ολυμπιακός να καλύψει όπως πρέπει τα δικά του θέματα την ώρα που τα υπόλοιπα «όμορφα» παίρνουν τον δρόμο τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ