Παναθηναϊκός : Αντέδρασε, πάλεψε, κέρδισε

Παναθηναϊκός : Αντέδρασε, πάλεψε, κέρδισε

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ, κέρδισε πολλές μάχες απέναντι στους παίκτες του Ολυμπιακού κι εντέλει πήρε αυτό που ήθελε φέρνοντας τη σειρά και πάλι στα μέτρα του.

Να λοιπόν που ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και έπαιξε μπάσκετ. Όχι σπουδαία πράγματα, αλλά τουλάχιστον είχε συγκέντρωση, εφεδρικό πλάνο, θέληση να επιβληθεί στον αντίπαλό του.

Οι πράσινοι και πάλι ήταν κακοί και παραλίγο να το πληρώσουν με την «πλημμύρα» στα τελευταία 4 λεπτά, όπου πάλι ο Τζέιμς πήρε τη μπάλα στα χέρια του και αποφάσισε για όλους.

Μέχρι τότε όμως ο Τσάβι Πασκουάλ είχε αλλάξει σε πολλά σημεία τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να κινηθεί η ομάδα του. Ξεκίνησε το ματς με τους Ρίβερς, Λοτζέσκι στην πεντάδα και τους έβαλε αμέσως στη φωτιά με λόου ποστ παιχνίδι που προκαλούσε φθορά (σκορ ή φάουλ) στον Ολυμπιακό.

Άλλαξε αμέσως τον Γκιστ που δεν πατούσε καλά και στηρίχθηκε στον Ογκαστ, που τον δικαίωσε κερδίζοντας αρκετές μάχες.

Κυρίως όμως είχε τον Νικ Καλάθη σε πνευματική διαύγεια. Δεν μπήκε στο τρυπάκι του σουτ, όταν έβλεπε τον Μιλουτίνοβ ή τον Ουίλτζερ πάνω του στα δυο μέτρα απόσταση. Επαιξε με τα αργά πόδια τους και προκάλεσε ρήγματα.

Κυρίως όμως, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν αποτελεσματικός στην άμυνα. «Εγκλώβισε» τον Ρόμπερτς, με τον Σίνγκλετον δεν άφησε τα τεσσάρια να σκοράρουν και ήτα αποφασιστικός στις φάσεις πάνω από το στεφάνι, «καθαρίζοντάς» τες με τον Γκιστ που ανέβηκε κατακόρυφα στο β’μέρος.

Μέχρι που προηγήθηκε με 12 πόντους και ο Τζέιμς πήρε τη μπάλα στα χέρια του. Λάθη επί λαθών, ολιγωρία στην άμυνα και κακές αποστάσεις στην επίθεση, όπου ο Αμερικανός θυμήθηκε την… παράσταση που είχε δώσει στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός είδε ξαφνιασμένος το δώρο, αλλά δεν τον εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Είχε 3/6 βολές στο διάστημα αυτό και «τραβηγμένες από τα μαλλιά» προσπάθειες με τον Παναθηναϊκό να παίρνει πιο δύσκολα τη νίκη, να κάνει το 1-1 και να έχει ξανά την κατάσταση στα χέρια του.

ΥΓ1 Ίσως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έπρεπε να είχε πάει στην προπόνηση της ομάδας και να μιλήσει ΠΡΙΝ ξεκινήσουν οι τελικοί.

ΥΓ2 Κακό παιχνίδι για μια ακόμα φορά ο Λεκαβίτσιους. Ο Λιθουανός απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από το ΟΑΚΑ…

ΥΓ3 Ο Παναθηναϊκός και πάλι πρέπει να διαχειριστεί τα συναισθήματά του και να μην παρασυρθεί πάλι από τα «έλα μωρέ τους κερδίζουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ