Τώρα που λείπουν οι ατομικές εξάρσεις του Ποντένσε και του Φορτούνη…

Τώρα που λείπουν οι ατομικές εξάρσεις του Ποντένσε και του Φορτούνη…

Για να νικήσει ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο χρειάζονται οι ατομικές ενέργειες αυτών των δύο. Αν δεν υπάρξουν, είναι ανάγκη ο Κάρλος Καρβαλιάλ να βρει με τι θα τις αντικαταστήσει…

Την κινητικότητα στον Ολυμπιακό τις τελευταίες μέρες γύρω από τις μεταγραφές την κατανοώ πλήρως και ως ένα σημείο την ανέμενα. Οι καλοί παίκτες στο μεταγραφικό παζάρι πάντα έχουν μάτι και παράθυρο ανοικτό για τις τελευταίες μέρες, τότε που αποδυναμώνεται η ζήτηση και παραμένει η προσφορά. Απλά μαθήματα (ποδοσφαιρικής) ελεύθερης αγοράς.

Το κείμενο που ακολουθεί δεν λαμβάνει υπόψη του το ενδεχόμενο να υπάρξουν προσθαφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής πέρα από όσα γνωρίζουμε. Ας μείνουμε στα γνωστά και σε όσα είδαμε την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΣ. Εκεί που ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι να έχει πρόβλημα απέναντι σε κλειστή άμυνα. Το ξεκλείδωμα τέτοιων αμυντικών γραμμών είναι πρόβλημα προς επίλυση για τον Κάρλος Καρβαλιάλ.

Διαβάστε επίσης: «Σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό για Καρβάλιο η Σίβασπορ»

Σπεύδω να υπενθυμίζω πως οι βαθμοί που άφησαν οι ερυθρόλευκοι με αντιπάλους τις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες είναι αυτοί που τους στοιχίζουν και τους λείπουν για να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν ευθύνεται μόνο η επιθετική αδυναμία της ομάδας για την απώλεια των βαθμών αλλά δεν ωφελεί να επανερχόμαστε στην αντιμετώπιση του Ολυμπιακού από την διαιτησία. Αγωνιστικά προσεγγίζουμε το ζήτημα κι αυτό γιατί δυστυχώς υπάρχει τέτοιο. Στα παιχνίδι μέχρι τον χειμώνα φαινόταν να έχει λυθεί. Το έλυνα με τις προσωπικές τους ενέργειες ο Ποντένσε και ο Φορτούνης. Όταν σταμάτησε να λύνεται με αυτούς τους δυο τότε βγήκε στην επιφάνεια. Κι όταν όλες ή σχεδόν όλες οι στημένες φάσεις περνούν ανεκμετάλλευτες τότε το πρόβλημα φαίνεται μεγαλύτερο.

Είναι αλήθεια ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν καιρό να πάρουν γκολ από τις προσωπικε΄ς ενέργειες των δυο χαρισματικών παικτών τους. Και αφού δεν γίνεται έτσι και μέχρι να ξαναγίνει ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη να παίρνει γκολ μέσα από το οργανωμένο συνδυαστικό παιχνίδι όπως κάνουν όλες οι ομάδες που τον ανταγωνίζονται στο πρωτάθλημα. Όταν λοιπόν σχεδιάζεις να παίζεις χωρίς αυτούς τους δυο πρέπει να έχεις σχέδιο που να μην εξαρτάται από τα δικά τους πόδια. Τέτοιο ακόμα δεν έχει βρεθεί. Στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ, θα περίμενε κανείς να δει κάτι παραπάνω από τον Ζέλσον Μαρτίνς που το βιογραφικό τους πείθει πως είναι παίκτης της μιας ενέργειας. Δεν ήρθε. Από τον Ορτα και τον Τσικίνιο δεν θα μπορούσε να έρθει παρά μόνο ως χτυπητή εξαίρεση. Όπως χτυπητή εξαίρεση ήταν ο τρόπος με τον οποίο σκόραρε ο Αντρέας Ντόη και έλυσε τον γόρδιο δεσμό.

Οι δυο Πορτογάλοι έδειξαν ότι θα βοηθήσουν πολύ τη νέας τους ομάδα στο κατεβάσομε της μπάλας και την κυκλοφορίας της. Η πρώτη τούς εμφάνιση στο άδειο « Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν ενθαρρυντική. Ο Καρβαλιάλ βάζει στην ομάδα που σχεδιάζει σημαντικά εργαλεία που θα τον βοηθήσουν στην κυκλοφορία της μπάλας. Θα χρειαστεί όμως και κάτι παραπάνω. Η ικανότητα για συνδυαστικό ποδόσφαιρο που θα ξεπερνά τις προσωπικές εξάρσεις του Φορτούνη και του Ποντένσε. Αυτές όπως είναι τώρα τα πράγματα, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες. Είναι όροι για να δώσει συνέχεια στα καλά αποτελέσματα ο Ολυμπιακός. Στα δυο παιχνίδια του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός δεν νίκησε γιατί αυτές οι ατομικές εξάρσεις δεν υπάρξανε. Για να νικήσει στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό μοιάζουν απαραίτητες. Αν δεν υπάρξουν, είναι ανάγκη ο Κάρλος Καρβαλιάλ να βρει με τι θα τις αντικαταστήσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ