Το μαγικό καπέλο του Μπαρτζώκα χωρούσε… τον Μόουζες Ράιτ (vid, pics)

Το μαγικό καπέλο του Μπαρτζώκα χωρούσε… τον Μόουζες Ράιτ (vid, pics)

Ο Μόουζες Ράιτ συστήθηκε με τρόπο εντυπωσιακό στο ελληνικό κοινό. Την κατάλληλη στιγμή

Επιλέγοντας τον Μόουζες Ράιτ σε αυτή την σχεδόν υποχρεωτική μεταγραφική διαδικασία του Γενάρη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε κατά νου δύο προϋποθέσεις. Κάποιος που μπορεί να έρθει… χθες. Κάποιος που μπορεί να παίξει… χθες. Φυσικά πάντα με τον τρόπο του Ολυμπιακού. Όχι για έναν μήνα, ούτε για τρεις. Κάποιος με συμβόλαιο ενάμισι χρόνου ώστε ότι και αν συμβεί να περάσει από όλες τις σχετικές διεργασίες αξιοποίησης από το club.

Και όπως αποδείχθηκε στο ντεμπούτο του 25χρονου πάουερ σέντερ; O Έλληνας τεχνικός αυτή την δουλειά την γνωρίζει καλύτερα από όλους. Εμφανίστηκε αφηνιασμένο το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. Λες και δεν είχε όλη και όλη μια προπόνηση στο ενεργητικό του. Λες και φορά τα ερυθρόλευκα από τα… γεννοφάσκια του.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το συμβόλαιο του Λιούμπισιτς στην ΑΕΚ

Με αριθμούς από εκείνους που -δίχως την Άλμπα παρτενέρ- δεν είναι απλό να τους επαναλάβει στη φετινή Euroleague: 15π, 5ριμ, 2ασ, 2κλ και κερασάκι οι 4 τάπες σε 24:28. Με 23 στον δείκτη αξιολόγησης. Τι άλλο να (του) ζητήσεις.

Σεσημασμένος ψηλός
Ή μήπως είναι μόνο η αρχή; Γιατί μια ματιά στα κολεγιακά του κατορθώματα (Τζόρτζια Τεκ) προειδοποιούν για κάποιον ψηλό σεσημασμένο σε αριθμούς που προκαλούν ίλιγγο (αποκορύφωμα μια νύχτα με 31 πόντους και 20 ριμπάουντ κόντρα στο Τζόρτζια Στέιτ σε μια παρτίδα που κρίθηκε στην τέταρτη παράταση, στις 25.11.2020). Ήταν… άλογο κούρσας εκείνα τα χρόνια ο Ράιτ. Και αν δεν είχε την ατυχία να χάσει την March Madness του 2021 καθώς βρέθηκε θετικός στον Covid, ίσως να μην είχε χάσει και την διαδικασία του ντραφτ εκείνης της χρονιάς που τελείωσε με: 17,4π-8ριμ-2,3 ασ-1,5 κλ-1,6 μπλ-. Ήταν έκπληξη ότι δεν τον επέλεξε κάποια ομάδα του ΝΒΑ.

Φυσικά δεν ήταν μόνος. Ήταν βραδιά καριέρας έξω από το τρίποντο για τον Αϊζάια Κάνααν και αναπόφευκτα της ίδιας της ιστορίας του Ολυμπιακού (ποτέ κανείς Ερυθρόλευκος δεν πέτυχε 9 σε ματς της Euroleague). Ήταν μάλλον η νύχτα του καλύτερου Ίγνκας Μπραζντέικις (11π) από τον Σεπτέμβρη που έπιασε λιμάνι. Ήταν ο Παπανικολάου με τις 7 ασίστ (!) απέναντι στη ζώνη των Γερμανών και ένας συνολικός λογαριασμός 13 κλεψιμάτων και 14 εύστοχων τρίποντων.

Ήταν μια νύχτα που όλοι έκαναν ένα βήμα εμπρός προκειμένου η 13η νίκη της σεζόν να προστεθεί στον λογαριασμό. Πώς αλλιώς όμως θα μπορούσε να γίνει η δουλειά όταν λείπουν ταυτόχρονα ο Νικόλα Μιλουτίνοφ, ο Μουστάφα Φαλ και ο Φίλιπ Πετρούσεφ!

«Σκεφτόμουν στα αποδυτήρια, πως ήρθες να ζήσεις την πίεση. Ότι υπέγραψες για αυτό» παραδέχθηκε ο χαμογελαστός Ράιτ θέλοντας να εξηγήσει την προσαρμογή του σε αυτές τις τόσο «ειδικές» συνθήκες.

«Δουλεύω σκληρά, προπονούμαι σκληρά και θέλω να συνεχίσω να βοηθώ την ομάδα μου» πρόσθεσε λίγο πριν πάει στο ξενοδοχείο για να ξαναφτιάξει βαλίτσες. Διαβολοβδομάδα τη λένε, και βάζει τον Ολυμπιακό αύριο στο αεροπλάνο για το Μόναχο. Εκεί που την Πέμπτη περιμένει η Μπάγερν που δεν είναι Άλμπα: Αλήθεια το ακούσατε, 112-109 απόψε την Μπασκόνια στην παράταση η ομάδα του Πάμπλο Λάσο με τον Σέρτζι Ιμπάκα να σολάρει αλά… ΝΒΑ (21π, 7ριμ), όπως… παλιά.

Απαραίτητη σημείωση; Στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague, δεν υπάρχει ακόμη ούτε φωτογραφία του Μόουζες Ράιτ. Κανένα πρόβλημα. Ας κάνει μια από τα ίδια την Πέμπτη στη Γερμανία και ο Ολυμπιακός θα φροντίσει να στείλει στη διοργανώτρια μια… ντουζίνα για να διαλέξει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ