Το τελευταίο ματς στη Λεωφόρο και η εντολή Καρβαλιάλ

Το τελευταίο ματς στη Λεωφόρο και η εντολή Καρβαλιάλ

Ο τεχνικός της ομάδας του λιμανιού έχει «σκανάρει» πολλές φορές εκείνο το παιχνίδι που είχε λήξει ισόπαλο 1-1 κι αυτό που λέει συνεχώς ο Καρβαλιάλ στους «ερυθρόλευκους» είναι η αποφυγή λαθών στις στατικές φάσεις

Το αυριανό ντέρμπι ΠαναθηναϊκούΟλυμπιακού στη Λεωφόρο είναι από τα πιο σημαντικά της χρονιάς και για τις δύο ομάδες, καθώς το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης «μάχης» αναμένεται να διαμορφώσει νέα συνθήκη στην προσπάθεια για κατάκτηση του τίτλου από «πράσινους» και «ερυθρόλευκους».

Είναι λοιπόν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, που σε ότι αφορά την σημασία του, δεν έχει καμιά σχέση με τα δύο ματς Κυπέλλου που έπαιξαν οι δύο ομάδες πριν από είκοσι μέρες.

Διαβάστε επίσης: Πώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχασαν μέσα από τα χέρια τους τον Φρανσίσκο

Το αυριανό ντέρμπι «καίει» και τις δύο ομάδες και είναι προφανές πως θα δούμε μια μεγάλη κόντρα στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου.

Σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό και την προετοιμασία των πειραιωτών, η οποία ολοκληρώνεται με την σημερινή προπόνηση στου Ρέντη, είναι δεδομένο πως θα δούμε ντεμπούτο Κάρμο στο κέντρο της άμυνας κι αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή στα πλάνα του Καρβαλιάλ.

Κι επειδή αναφερθήκαμε στα δύο παιχνίδια που έδωσαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για το Κύπελλο, μέσα στον Γενάρη, υπάρχει ένα στοιχείο στο οποίο ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» έδωσε πολύ μεγάλη σημασία.

Αναφερόμαστε στον πρώτο αγώνα για το Κύπελλο που είχε γίνει στη Λεωφόρο, με τον Καρβαλιάλ να δείχνει στους παίκτες του και ειδικά στους αμυντικούς, εκτενή στιγμιότυπα από εκείνο το παιχνίδι.

Ο τεχνικός της ομάδας του λιμανιού έχει «σκανάρει» πολλές φορές εκείνο το παιχνίδι που είχε λήξει ισόπαλο 1-1 κι αυτό που λέει συνεχώς ο Καρβαλιάλ στους «ερυθρόλευκους» είναι η αποφυγή λαθών στις στατικές φάσεις.

Θυμίζουμε ότι οι πειραιώτες είχαν δεχθεί γκολ από κεφαλιά του Ιωαννίδεη σε κόρνερ και ο κόουτς της ομάδας του λιμανιού είχε κάνει έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες του την επομένη του αγώνα στη Λεωφόρο.

Είπε λοιπόν πολλά ο Καρβαλιάλ στους «ερυθρόλευκους» για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει ν’ αντιμετωπίσουν τις στατικές φάσεις που θα εκτελέσει ο Παναθηναϊκός κι εδώ υπάρχει ένα νέο δεδομένο στην αμυντική διάταξη του Ολυμπιακού.

Ο λόγος φυσικά για την παρουσία του Κάρμο στο κέντρο άμυνας των πειραιωτών, καθώς μετά τον τραυματισμό του Ρέτσου είναι σίγουρο πως ο Κάρμο θα κάνει ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο.

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι οι φιλοξενούμενοι θα έχουν ένα δίμετρο στόπερ στην εντεκάδα τους, έναν ψηλό κεντρικό αμυντικό στην περιοχή στα κόρνερ και στα φάουλ των «πράσινων».

Ο Ολυμπιακός προσθέτει δηλαδή στην ομάδα του ένα ψηλό κορμί και ο Καρβαλιάλ που ξέρει πολύ καλά τον Κάρμο, θεωρεί ότι το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρόλευκων» μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε αυτόν τον τομέα.

«Μάλλιασε η γλώσσα» του Καρβαλιάλ στις τελευταίες προπονήσεις και ειδικά σε αυτήν της Πέμπτης, να μιλάει στους παίκτες του για το συγκεκριμένο θέμα, δείχνοντας συνεχώς βίντεο.

Και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι πρώτα μάζεψε τους αμυντικούς της ομάδας του για να δείξει βίντεο (πάνω από μισή ώρα) και να δώσει συγκεκριμένες οδηγίες κι εν συνεχεία μίλησε σε όλη την ομάδα, ξαναδείχνοντας βίντεο από το παιχνίδι στη Λεωφόρο.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Καρβαλιάλ δεν θέλει να δει την ομάδα του να την «πατάει» στο ντέρμπι από λάθος μαρκαρίσματα σε στατική φάση και είναι λογικό να επιμένει ζητώντας μεγάλη προσοχή από τους παίκτες του.

Όπως επίσης είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ζήτησε από τους «ερυθρόλευκους» και ειδικά απ’ τους αμυντικούς, ν’ αποφύγουν να δώσουν «εύκολα» κόρνερ στον Παναθηναϊκό.

Θα πρέπει βέβαια να επισημανθεί ότι ο Καρβαλιάλ δείχνει εμπιστοσύνη στον Αλεξανδρόπουλο, καθώς αναμένεται να χρησιμοποιήσει ξανά βασικό τον νεαρό χαφ κόντρα στους «πράσινους».

Όχι μόνο γιατί ο διεθνής μεσοαμυντικός είχε σκοράρει εναντίον της πρώην ομάδας του (μετράει φυσικά κι αυτό) αλλά επειδή θέλει να έχει κι ένα ψηλό κορμί στον χώρο της μεσαίας γραμμής δίπλα σε Έσε και Τσικίνιο, για να διεκδικήσεις τις πρώτες μπάλες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ