Ο ένας (μεγάλος) λόγος για το διπλό στην Λεωφόρο

Ο ένας (μεγάλος) λόγος για το διπλό στην Λεωφόρο

Ένα ντέρμπι που κρίνει πολλά και δίνει πολλά στον Ολυμπιακό αν πετύχει τον στόχο του.

Με τον ΠΑΟΚ στους 47 να παίζει στο Περιστέρι με έναν Ατρόμητο που δείχνει να «ξεφουσκώνει» και την ΑΕΚ στους 45 να υποδέχεται τον Αστέρα που είναι σε καλή κατάσταση αλλά πάντα στην έδρα της σε τέτοια ματς την βρίσκει την άκρη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η 21η αγωνιστική για τον Ολυμπιακό που δοκιμάζεται στην Λεωφόρο είναι τουλάχιστον κομβική.

Στους 44 ο ΠΑΟ, στους 41 ο Ολυμπιακός για να ολοκληρώσουμε την εικόνα της βαθμολογίας στα «πάνω πατώματα» σε μια αγωνιστική που προφανώς δεν θα κρίνει τίποτα αλλά μπορεί να διαμορφώσει καταστάσεις για το αύριο. Για τον Ολυμπιακό που προέρχεται από τρεις σερί νίκες είναι μια ακόμη δοκιμασία για μια ομάδα που μέσα στον Ιανουάριο άλλαξε ξανά.

Μέσα σε λίγους μήνες ο Ολυμπιακός έκανε restart, με νέο προπονητή και νέο ρόστερ ουσιαστικά καθώς ήρθαν 8 μεταγραφές και έφυγαν άλλοι τόσοι και βάλε αν υπολογίσουμε και αυτούς που πλέον προπονούνται ή παίζουν με την β΄ ομάδα. Ένα ρόστερ που θα δοκιμαστεί άμεσα στα δύσκολα ξεκινώντας από την Λεωφόρο.

Και αν την προηγούμενη εβδομάδα το ντεμπούτο για τους Όρτα και Τσικίνιο ήταν ελεγχόμενο σε ένα ματς με τον αδύναμο ΠΑΣ Γιάννινα, το ματς με τον ΠΑΟ είναι από αυτά που μένουν, όπως και να έχει. Και σε δοκιμάζουν. Όπως θα δοκιμαστεί στο ντεμπούτο του ο Νταβίντ Κάρμο και όπως αργά ή γρήγορα θα γίνει και με όλους όσους ήρθαν τον Γενάρη για να βοηθήσουν στην μεγάλη προσπάθεια του Ολυμπιακού.

Που θα βγάλει αυτό το εγχείρημα θα το δούμε στα… προσεχώς. Η διάθεση για να παλέψει μέχρι το τέλος υπάρχει και εκφράστηκε και μεταγραφικά. Αν δεν υπήρχε ενδιαφέρον ή διάθεση δεν θα έφτιαχναν μια νέα ομάδα από την αρχή. Ποδοσφαιρικά προφανώς ούτε αυτό είναι από τα καλύτερα που μπορούν να συμβούν σε μια ομάδα που «χτίστηκε» ξανά από την αρχή μόλις το περασμένο καλοκαίρι. Όμως η άλλη λύση ήταν η «παράδοση» και τα λέμε ξανά το καλοκαίρι.

Μέχρι το φινάλε της σεζόν βεβαίως έχουμε να δούμε πολλά. Σε πρωτάθλημα και Κόνφερενς. Το ζητούμενο όμως είναι το πρώτο μεγάλο ματς που έρχεται σε λίγες ώρες. Στην Λεωφόρο απέναντι σε μια ομάδα που του πήρε στα χαρτιά το ματς στο Καραϊσκάκη. Και που έχει φτάσει ίσα με το CAS ο Ολυμπιακός για να δικαιωθεί και να αλλάξει την βαθμολογία των δικαστηρίων. Απέναντι στην ομάδα που τον έβγαλε έξω από το κύπελλο, στα πέναλτι, με δύο ισοπαλίες.

Και όλα αυτά σε μια σεζόν που ακόμη ο Ολυμπιακός δεν έχει νικήσει σε ντέρμπι. Too much που λένε και στο… χωριό μου για Ολυμπιακό. Και ας έχει να κάνει με ένα ολάκερο «σύστημα» που τον κυνηγά. Στην Λεωφόρο έχει ξέχωρα από όλα τα αυτονόητα, έναν μεγάλο λόγο για διπλό. Να δώσει χαρά στον κόσμο του που στηρίζει όλο αυτό το διάστημα την ομάδα. Φαντάζομαι πως Καρβαλιάλ και παίκτες το γνωρίζουν. Ας το κάνουν. Ολυμπιακός είναι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ