Άρης: Vamos por la Copa

Άρης: Vamos por la Copa

Με ισπανική υπογραφή, κορυφαίους τους Βέλεθ, Κουέστα και τον Γκαρθία να κάνει «μαγική» σέντρα στο γκολ, ο Άρης έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης στον τελικό και απομένει να τη «σφραγίσει» στη ρεβάνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Άρης δεν έπαιξε μπαλάρα στο Αγρίνιο, ήταν, όμως, σοβαρός και αποφασισμένος στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, κάνοντας τεράστιο βήμα πρόκρισης.

Μια παρουσία στον τελικό που απομένει ακόμα ένα βήμα για να «σφραγιστεί» και επίσημα, στη ρεβάνς που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το πρώτο μέρος, όμως, της διαφαινόμενης επιτυχίας του Άρη, είχε ξεκάθαρα ισπανική υπογραφή.

Διαβάστε επίσης: Ο «μικρός»-έκπληξη ενόψει Φερεντσβάρος, η ατυχία του Κουτσίδη και το βίντεο του Μεντιλίμπαρ

Ο Φραν Βέλεθ ήταν απλά συγκλονιστικός και στις δυο θέσεις στις οποίες χρησιμοποιήθηκε. Ο Ισπανός ξεκίνησε ως στόπερ δίπλα στον Μπράμπετς, ενώ μετά το 70΄ και την είσοδο του Ρόουζ στον αγωνιστικό χώρο, αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ.

Το πάθος του Ισπανού κεντρικού αμυντικού και η εκπληκτική του εμφάνιση, επισφραγίστηκε και με το γκολ που σημείωσε, στο 64ο λεπτό. Ένα γκολ που έδωσε στον Άρη, που ήταν, φυσικά εξ αρχής το φαβορί στο συγκεκριμένο ζευγάρι, τη νίκη αλλά και ακόμα περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης.

Αν ο Βέλεθ ήταν αυτός που πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τον Άρη, ο Κουέστα ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα του, όρθια, στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης, όταν και οι κιτρινόμαυροι έδειξαν να αιφνιδιάζονται από το δυνατό ξεκίνημα του Παναιτωλικού και να χάνουν τη συγκέντρωση τους.

Ο Γκαρθία, τέλος, ήταν αυτός που «ξεκλείδωσε» με μια εξαιρετική σέντρα τη άμυνα των γηπεδούχων και έκανε εύκολο το έργο του Βέλεθ, που με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Άρης θα πρέπει, βέβαια, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και στον δεύτερο ημιτελικό, που θα γίνει στο «σπίτι» του, μπροστά στους οπαδούς του. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση, το ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πρώτη του συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου, μετά από 14 χρόνια.

Εκτός από το σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δίνει στον Άρη τόσο ψυχολογία, όσο και ηρεμία, για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου μπορεί να είναι, άλλωστε, ο μεγάλος στόχος του Άρη για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, σε καμία, περίπτωση, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα θα παρατήσει το πρωτάθλημα. Με πολύ καλύτερες συνθήκες, πλέον, θα διεκδικήσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας της αγωνιστικής περιόδου, αλλά και στα πλέι οφ.

ΥΓ. Η εικόνα των παικτών και των οπαδών του Άρη, αγκαλιασμένους σε ένα ανθρώπινο «κουβάρι», να τραγουδάνε συνθήματα έξω από το γήπεδο του Παναιτωλικού, στέλνει το μήνυμα για το κλίμα, ακριβώς, που χρειάζεται η ομάδα μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ