Ο Μεντιλίμπαρ βάζει τα κομμάτια του (παλιού) παζλ στη σωστή θέση…

Ο Μεντιλίμπαρ βάζει τα κομμάτια του (παλιού) παζλ στη σωστή θέση…

Ένας προπονητής που δεν ιδρώνει το αυτί του είναι ο,τι καλύτερο για τα αποδυτήρια σε τέτοιες περιπτώσεις

Tι να την κάνει ο Ολυμπιακός την ισοπαλία στην Τούμπα; Ως αποτέλεσμα μπορεί να μην του τσαλακώνει το γόητρο αλλά το πιθανότερο είναι να τον φέρει αντί για εφτά, οχτώ βαθμούς πίσω από την κορυφή στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Κατά συνέπεια, ορθώς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δήλωσε ότι η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη κόντρα στον γηπεδούχο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Λουτσέσκου αν και κάπως στραπατσαρισμενη απο τα τελευταία αποτελέσματα, ακόμα κι αν χάσει δεν χάνεται.

Αν χάσει ο Ολυμπιακός, χάνει και το δικαίωμα να λογαριάζεται ως διεκδικητής του τίτλου. Τόσο απλά όσο… απλό είναι να παίξει μόνο για τη νίκη στην Τούμπα. Αμφιβάλλω αν άλλος προπονητής ήρθε στην Ελλάδα κι έπεσε στα.. τόσο βαθιά. Θέλει αρετή, τόλμη και άγνοια κινδύνου να το κάνεις αυτό. Ο Βάσκος τεχνικός φαίνεται πως δεν φοβάται. Δεν νοιώθει να κρέμεται η καριέρα του μέσα σε μια δυο βδομάδα που κρίνεται μια χρονιά για τη νέα του ομάδα. Ένας προπονητής που δεν ιδρώνει το αυτί του είναι το καλύτερο για τα αποδυτήρια σε τέτοιες περιπτώσεις. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να μην φορτώνει με άγχος τους παίκτες του και να κάνει τις επιλογές του με καθαρό μυαλό.

Διαβάστε επίσης: Το ρίσκο που πήρε ο Μπαρτζώκας και η αγωνία για τον Γουίλιαμς-Γκος (vids)

Προτιμώ να κάνω αυτές τις παρατηρήσεις παρά να διαβεβαιώνω ότι ο κόουτς πρόλαβε κιόλας να μεταμορφώσει την ομάδα του με αποδεικτικό στοιχείο τη νίκη επί της Φερεντσβάρος. Είχε τόσα στραβό πατήματα ο Ολυμπιακός που η νίκη επί της Ουγγρικής ομάδα καταγράφηκε σαν σπουδαίο γεγονός και αποδόθηκε στο νέο προπονητή. Με την ίδια λογική, αν ο Ολυμπιακός αποτύχει στην Τούμπα η ευθύνη θα βαραίνει τον Μεντιλίμπαρ κι άντε φτου κι από την αρχή. Επειδή μάγοι δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο το καλύτερο είναι να αντιμετωπιστεί ο Μεεντιλίμπαρ ως προπονητής που δεν λυγίζουν τα γόνατα του κι αυτό ξέρει να το περνάει στους παίκτες του.

Στην Τούμπα οι συνθήκες θα μοιάζουν αρκετά με αυτές που ο Ολυμπιακός είχε μπροστά του στο ματς με την Φερεντσβάρος. Υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα. Για να το πάρει ο τεχνικός του Ολυμπιακού μπορεί να πάει με την προσέγγιση της περασμένης Πέμπτης αλλά και να το ρισκάρει περισσότερο βάζοντας από την αρχή στο γήπεδο τον Ποντένσε αφαιρώντας έναν από τους χαφ όπως έκανε ο Συλαιδόπουλος στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Τα πράγματα είναι κουκιά μετρημένα. Μιλάμε για διαχείριση κι όχι για ανατροπές στην οποία αγωνιστική φυσιογνωμία της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να βασίζεται στις εξάρσεις των ποιοτικών ποδοσφαιριστών του κι όχι στο σχεδιασμένο παιχνίδι ως αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς του προπονητή του. Μπήκε ο Ποντένσε κι άλλαξε την εικόνα της ομάδας του με τις προσωπικές του ενέργειες. Τέτοιες θα χρειαστεί και μάλιστα περισσότερες, ο Ολυμπιακός την Κυριακή το βράδυ για να παραμείνει στο κόλπο της διεκδίκησης. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν μπορεί να δημιουργήσει καινούριο παζλ μέσα σε μια βδομάδα. Μπορεί, όμως, να βάλει τα κομμάτια του παζλ στη σωστή τους θέση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ