Ο Μεντιλίμπαρ που «έπαιξε μπάλα», η πίστη του στην ομάδα και η Τούμπα

Ο Μεντιλίμπαρ που «έπαιξε μπάλα», η πίστη του στην ομάδα και η Τούμπα

Το ιδανικό ξεκίνημα του Ισπανού προπονητή στον ερυθρόλευκο πάγκο και η ανάλογη συνέχεια που θέλει σε Τούμπα και Βουδαπέστη – Η ατάκα όλο νόημα στους παίκτες του και τα νέα πρόσωπα για τον «τελικό πρωταθλήματος»

Με το κοντομάνικο φανελάκι, όρθιος σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα για να καθοδηγήσει την ομάδα του και να την οδηγήσει στη νίκη. Σε ένα ακόμη νικηφόρο ντεμπούτο για τον ίδιο. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ «έκλεψε την παράσταση» στο «Ματς Νο1» με τον Ολυμπιακό. Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο Καραϊσκάκη. Με το κοντομάνικο που έκανε εντύπωση σε όλους μας αλλά που για τον ίδιο είναι κάτι συνηθισμένο. Στα μέρη που μεγάλωσε βλέπετε, στην χώρα των Βάσκων, ο καιρός που έχουμε αυτές τις μέρες είναι… καλοκαίρι, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν καλά τα κατατόπια της περιοχής αλλά και την γενικότερη πορεία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Διαβάστε επίσης: Μεντιλίμπαρ: «Ο Βαλβέρδε μου είπε τι να περιμένω κόντρα στον ΠΑΟΚ»

Στο χορτάρι ο Βάσκος προπονητής παρουσίασε έναν Ολυμπιακός διαβασμένο από την αρχή μέχρι το τέλος. Με σωστή τακτική, με υπομονή, πλάνο και με το ρίσκο όποτε είδε ότι «είχε» το ματς ο Μεντιλίμπαρ «έπαιξε μπάλα» και αυτός και δικαιώθηκε. Ένας κανονικός προπονητής (επιτέλους) στον Ολυμπιακό μετά τα όσα ζήσαμε φέτος.
Ένας προπονητής που ξέρει πως για να πετύχει στον Ολυμπιακό χρειάζεται διάρκεια και μεγάλα αποτελέσματα. Το χθεσινό θα… ξεχαστεί αν στην Τούμπα και την Βουδαπέστη τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουν οι ερυθρόλευκοι.

Και εν πάση περιπτώσει αν ο Ολυμπιακός δεν δείξει στοιχεία που έδειξε με την Φερεντσβάρος. Πάθος, μαχητικότητα, προσπάθεια, πρώτος στην μπάλα. Ένας Ολυμπιακός μεστός και δουλεμένος για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν… έβγαλε μάτια με την απόδοσή του, όμως ήταν κανονική ομάδα. Και αν συνεχίσει έτσι; Θα το γνωρίζουμε σύντομα. Οφείλει να συνεχίσει έτσι με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να το πιστεύει και να το λέει και στους παίκτες του και στην σημερινή προπόνηση. «Είμαστε καλή ομάδα, το δείξαμε και στο ματς με την Φερεντσβάρος, θα το δείχνουμε και στη συνέχεια. Σας πιστεύω και θεωρώ πως μέσα από την δουλειά θα γίνουμε ακόμη καλύτερη ομάδα. Θέλω να είστε πιο επιθετικοί, να κλέβουμε μπάλες και να βγαίνουμε γρήγορα μπροστά» ήταν τα λόγια του σε ένα διάστημα που δεν υπάρχει χρόνος για πολλά-πολλά. Η αποθεραπεία έγινε και το Σάββατο η μοναδική προπόνηση πριν το ταξίδι για την Θεσσαλονίκη και το ντέρμπι στην Τούμπα.

Μια προπόνηση που ίσως δείξει το πλάνο του για το ντέρμπι. Όπως συνέβη και παραμονές του αγώνα με την Φερεντσβάρος όταν η τελική δοκιμή έφερε την 11αδα που είδαμε με μοναδική διαφορά τον Μασούρα αντί του Ποντένσε.

Στην Τούμπα το πιθανότερο είναι πως θα μείνει στην ίδια λογική. Το ίδιο σχήμα με 4-3-3 που μπορεί να μετατραπεί και 4-2-3-1 και τους Τσικίνιο, Όρτα και Ποντένσε να έχουν σοβαρή υποψηφιότητα για την αρχική 11αδα. Όρτα και Ποντένσε άλλωστε με την είσοδο τους στο ματς με τους Μαγυάρους στο 62΄έδωσαν πολύ μεγάλη ώθηση επιθετικά στην ομάδα. Με τον Ποντένσε να είναι πολύ σημαντικός στο παιχνίδι της ομάδας και τον Όρτα την ευχάριστη έκπληξη για τον Μεντιλίμπαρ και τους συνεργάτες του.

Αν έχει κάποια άλλη έκπληξη στο μυαλό του ο Μεντιλίμπαρ, όπως με τον Καρβάλιο που τον δικαίωσε; Θα το δούμε στα… προσεχώς, σε ένα ματς που και ο ίδιος ο Βάσκος έχει «πέσει με τα μούτρα» ώστε να «διαβάσει» όσο καλύτερα γίνεται τον ΠΑΟΚ για να παρουσιάσει ξανά έναν πειστικό Ολυμπιακό. Σε ένα ματς που το -7 και η 4η θέση στην βαθμολογία δημιουργούν μεγαλύτερη πίεση στους Πειραιώτες απέναντι στον ΠΑΟΚ που έσωσε το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στο φινάλε, έχασε στην γεμάτη Τούμπα από τον ΠΑΟ για το Κύπελλο και προφανώς ψάχνει τη νίκη στο τρίτο σερί εντός έδρας ντέρμπι. Μια ανάγκη που ίσως λειτουργήσει υπέρ του Ολυμπιακού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ