Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά

Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά

Ποιος Σπανούλης και ποιος Καλάθης; Κυρίες και κύριοι, ο (μοναδικός) Κυριάκος Ταβουλαρέας είναι το πρόσωπο των τελικών…

Αν σας ζητούσαμε να μας πείτε πέντε ονόματα «μεγάλων» πρώην διαιτητών, είμαστε βέβαιοι ότι ούτε ένας στους 100 δεν θα συμπεριελάμβανε τον Κυριάκο Ταβουλαρέα, έναν μετριότατο πρώην διαιτητή, ο οποίος έχει πολύ περισσότερες φωτογραφίες δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά (ήταν μαζί στην Πολιτική Άνοιξη), παρά με την γκρι εμφάνιση.

Τη στιγμή που το ελληνικό μπάσκετ βρίθει αξιολογότατων πρώην διαιτητών (Λάζαρος Βορεάδης, Νίκος Πιτσίλκας, Νίκος Ζαβλανός, Στέλιος Κουκουλεκίδης, Χρήστος Μαστραφτσής, Νίκος Παπαδημητρίου, Κώστας Μουζάκης, Κώστας Κορομηλάς και πολλοί άλλοι, για να μην αδικήσω κάποιους), τη στιγμή που έχει «ιερά τέρατα» του χώρου (Κώστας Ρήγας), ποιος ορίστηκε παρατηρητής διαιτησίας στον τέταρτο τελικό; Ναι, καλά καταλάβατε: Ο Κυριάκος Ταβουλαρέας.

«Ε και;», θα πει με το δίκιο του κάποιος. Έχουμε άλλες δύο ερωτήσεις, ως απάντηση σ’ αυτό το υποθετικό «ε, και;», που θα λύσουν τις απορίες όλων:

Ποιος ήταν παρατηρητής διαιτησίας στον πρώτο τελικό; Ναι, καλά καταλάβατε: Ο Κυριάκος Ταβουλαρέας.

Ποιος ήταν παρατηρητής διαιτησίας στον τρίτο τελικό; Ναι, καλά καταλάβατε: Ο Κυριάκος Ταβουλαρέας.

Με εξαίρεση τον δεύτερο τελικό, όπου παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Νίκος Παπαδημητρίου, στους τρεις εκ των τεσσάρων τελικών έχει επιλεγεί (από ποιον και γιατί;) ο Κυριάκος Ταβουλαρέας. Αναρωτιέμαι αν το μπάσκετ στη χώρα μας ήταν επιπέδου Μάλτας, ή Δανίας, θα είχαμε στα 3/4 των τελικών τον ίδιο παρατηρητή;

Προσέξτε: Ο Κυριάκος Ταβουλαρέας δεν υπήρξε ποτέ διεθνής διαιτητής. Δεν βγήκε από τα σύνορα για να σφυρίξει, εκτός αν στις καλοκαιρινές διακοπές έπαιρνε μαζί του και τη σφυρίχτρα του. Αυτός ο μη διεθνής, μετριότατος πρώην διαιτητής, τι μπορεί να πει στον Τάσο Πηλοΐδη (διεθνής / πρώτος διαιτητής στον πρώτο τελικό), στον Τάκη Αναστόπουλο (διεθνής / πρώτος διαιτητής στον τρίτο τελικό), ή αύριο στον Ηλία Κορομηλά (διεθνής / πρώτος διαιτητής στον τρίτο τελικό);

Οι διαιτητές δεν είναι παίκτες «survivor» να κρίνονται με την ψήφο του κοινού. Πρώτος βαθμός ελέγχου είναι ο παρατηρητής διαιτησίας κι αίφνης έχουμε τον Καλαματιανό παράγοντα διαιτησίας να χρεώνεται με… 108 τους τελικούς. Γιατί; Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι δεν γίνεται σκόπιμα ο ορισμός, δεν υπάρχει ένας που να σκέφτηκε ότι είναι υπερβολή το 3/4, ακόμα κι αν συζητούσαμε για παλαίμαχους διαιτητές του εκτοπίσματος του Ρήγα;

Όταν μέσα σε τοξική ατμόσφαιρα (αποκάλυψη σχέσης Συμεωνίδη – Λιόλιου, δικαιολογημένες φωνές του Ολυμπιακού για παράνομη ΚΕΔ/ΕΟΚ, μηνύσεις κατά των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από τους Γκόντα – Φούφη, κτλ.) κάποιος/οι ορίζουν στους τρεις από τους τέσσερις τελικούς τον ίδιο παρατηρητή, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ. Κι επειδή κανείς δεν είναι τόσο αφελής, που να μην θυμάται ποιος ήταν παρατηρητής διαιτησίας πριν τρία βράδια, επιχειρούν να κάνουν επίδειξη δύναμης, να δείξουν ότι θα μείνουν αμετανόητοι ως το τέλος.

Το σημαντικό στην υπόθεση είναι οι δύο τελευταίες λέξης, της προηγούμενης παραγράφου: Να έρθει «το τέλος», να φύγουν αυτοί που καταστρέφουν το εθνικό μας σπορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ