Η βαλβίδα, η «απειλή» Τεντόγλου και ο Καρλ Λιούις

Η βαλβίδα, η «απειλή» Τεντόγλου και ο Καρλ Λιούις

Ο Τεντόγλου θεωρεί πως αν καταργηθεί η βαλβίδα θα χαθεί η τεχνική του αγωνίσματος και ο βαθμός δυσκολίας που υπάρχει κι αυτό θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το άλμα εις μήκος

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου σχεδιάζει (έστω και πειραματικά) την κατάργηση της βαλβίδας στο άλμα εις μήκος, θεωρώντας πως με αυτή την αλλαγή θα δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο αγώνισμα.

Η συγκεκριμένη αλλαγή θέλει να βάλει τέλος στα άκυρα άλματα, αλλά ήδη έχει υπάρξει σωρεία αντιδράσεων από μεγάλους αθλητές, μεταξύ των οποίων και ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Έλληνας πρωταθλητής εξέφρασε μάλιστα την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπως είχε κάνει πριν από λίγο καιρό κι ένας θρύλος του παγκοσμίου στίβου και του αγωνίσματος, ο Καρλ Λιούις.

Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ένας δεύτερος γύρος που «τρομάζει» τη Euroleague

Ο Τεντόγλου επισήμανε, μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, πως η πρωτοβουλία της παγκόσμιας ομοσπονδίας να καταργήσει τη βαλβίδα (έστω και πειραματικά σε πρώτη φάση) είναι ένα μεγάλο λάθος, εστιάζοντας στην αλλαγή που θα επιφέρει στο αγώνισμα η συγκεκριμένη κίνηση.

Ο Τεντόγλου θεωρεί πως αν καταργηθεί η βαλβίδα θα χαθεί η τεχνική του αγωνίσματος και ο βαθμός δυσκολίας που υπάρχει κι αυτό θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το άλμα εις μήκος.

Ο σπουδαίος άλτης έριξε μάλιστα και τη «βόμβα» τονίζοντας πως αν τελικά επικρατήσει η ακύρωση της βαλβίδας θα σταματήσει το μήκος και θα ασχοληθεί με το τριπλούν.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο και ο Καρλ Λιούις είχε εκφράσει την έντονη αντίδραση του στο πλάνο που έχει καταρτίσει η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, επισημαίνοντας πως μια τέτοιου είδους ενέργεια μπορεί να χαρακτηριστεί πρωταπριλιάτικο ψέμα.

Κι όταν αναφέρεται κάποιος στον Καρλ Λιούις αναφέρεται σ΄έναν τεράστιο αθλητή που έχει γράψει ιστορία στο αγώνισμα.

Εδώ λοιπόν βλέπουμε ότι η συγκεκριμένη σκέψη από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις αν όχι αναθεώρηση της κατάστασης.

Αναφερθήκαμε στη γνώμη που εξέφρασαν ο Καρλ Λιούις και Μίλτος Τεντόγλου αλλά δεν είναι οι μοναδικοί μεγάλοι άλτες που έχουν αντίθετη άποψη στα πλάνα της παγκόσμιας ομοσπονδίας και η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ