Το πορτο(γαλλικό) «κλειδί» του Μεντιλίμπαρ

Το πορτο(γαλλικό) «κλειδί» του Μεντιλίμπαρ

Ο Ντάνιελ Ποντένσε είναι ο ηγέτης της επανάστασης του Ολυμπιακού και κάνει ευτυχισμένο τον Ισπανό προπονητή των «ερυθρόλευκων»

Ο Ολυμπιακός ήταν αναμφίβολα κερδισμένος για πολλούς λόγους από την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν εύκολα του Βόλου με 3-0 και είδαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να χάνουν βαθμού σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο αντίστοιχα.

Έτσι οι πειραιώτες θα μπουν στη «μάχη» των πλέι οφ μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, έχοντας μάλιστα ξεπεράσει τον Παναθηναϊκό κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του λιμανιού.

Διαβάστε επίσης: Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2: Διπλό κορυφής για τον Δικέφαλο στην Λαμία (vid)

Τα πλέι οφ θ’ απασχολήσουν τον Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του μετά το βράδυ της Πέμπτης καθώς το μυαλό όλων τώρα στον Ολυμπιακό είναι στην μεγάλη «μάχη» με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Conference League.

Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί και σίγουρα ικανοποίησε τον προπονητή της ομάδας του Πειραιά είναι η συγκέντρωση που είχαν οι παίκτες του στον αγώνα με τον Βόλο, κάτι που τους είχε ζητήσει επανειλημμένα ο Ισπανός προπονητής τις τελευταίες μέρες και ειδικά στη χθεσινή προπόνηση στο Ρέντη.

Πάμε όμως τώρα να δούμε τον παίκτη που κάνει όργια και τα έχει αλλάξει όλα στον Ολυμπιακό από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των πειραιωτών, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο λόγος φυσικά για τον Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος ήταν ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού και στο παιχνίδι με τον Βόλο. Και λέμε και στο αποψινό παιχνίδι γιατί απλούστατα δεν υπάρχει ματς με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο, που ο Ποντένσε να μην είναι ο κορυφαίος παίκτης των «ερυθρόλευκων».

Ο έμπειρος εξτρέμ της ομάδας του λιμανιού έκανε… επανάσταση από τη μέρα που έφυγε ο Καρβαλιάλ και οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Ολυμπιακό. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, γεγονός βέβαια που αναγνωρίζεται απ’ όλους.

Και τι δεν έκανε λοιπόν ο Πορτογάλος και στο σημερινό ματς κόντρα στον Βόλο, καθώς από τα πόδια του ξεκίνησαν σχεδόν όλες οι καλές φάσεις του Ολυμπιακού στο παιχνίδι και δεν τις λες και… λίγες.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Ποντένσε μοίρασε μισή… ντουζίνα γκολ στους συμπαίκτες του, έχοντας εξαιρετικές μεταβιβάσεις τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Πέτυχε κι ένα γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε και γενικά έδειξε ότι είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν. Τώρα που η «μάχη» για τον τίτλο άναψε για τα καλά και τώρα που θα κριθεί η πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League.

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τη δημιουργία που του δίνει ο Ποντένσε και ο Μεντιλίμπαρ θέλει μια τέτοια μεγάλη εμφάνιση από τον Πορτογάλο και κόντρα στην Μακάμπι. Ο Ισπανός τεχνικός βλέπει τον πολύπειρο εξτρέμ να έχει μεγάλα κέφια και όταν ο Ποντένσε είναι στα (πολύ) καλά του, τότε είναι ικανός να κάνει την διαφορά.

Ο τεχνικός των πειραιωτών έχει βρει στο πρόσωπο του Πορτογάλου το «κλειδί» για να… ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες και ποντάρει πολλά πάνω του, ενώ και ο παίκτης βλέπει έναν προπονητή που του δείχνει εμπιστοσύνη κι αυτό μετράει πολύ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πηγαίνουν να παίξουν το ματς με την Μακάμπι έχοντας μια μεγάλη ψυχολογική ώθηση κι αυτό είναι σημαντικό. Πρέπει όμως να διαχειριστούν σωστά αυτή την καλή ψυχολογία και να μη φύγει ούτε στιγμή από το μυαλό τους ότι θα βρεθούν απέναντι σε μια ισχυρή αντίπαλο.

Κι όπως είπε ο Μεντιλίμπαρ το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει, αλλά πριν το πρωτάθλημα μπορεί να γίνει ένα μεγάλο βήμα για πρόκριση στους «8» του Conference League. Και αναμφίβολα το momentum είναι καλό για τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ