Βραδιά περηφάνιας, επιβεβαίωσης και… θαύματος!

Βραδιά περηφάνιας, επιβεβαίωσης και… θαύματος!

Αυτό που συνέβη στην Σερβία θα το διηγούμαστε στα εγγόνια μας, αυτό που προηγήθηκε στο ΣΕΦ έχει γίνει συνήθεια…

Στις 10 του Μάρτη είχε γενέθλια ο Ολυμπιακός αλλά δεν τα γιόρτασε όπως του αξίζει για 99 κεράκια. Τον «πλήγωσε» ο «αιώνιος» αντίπαλος του σε ένα ματς που ξεκίνησε ιδανικά και τελείωσε καταστροφικά. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει…
Και επειδή εκεί που τελειώνει η λογική ξεκινάει… ο φετινός Ολυμπιακός τα είδαμε όλα στην Σερβία σε ένα ματς που θα το διηγούμαστε στα εγγόνια μας (καλά να είμαστε).

Αυτό το μυθικό και ανεπανάληπτο 1-6 που τρέλανε τα εκατομμύρια των οπαδών του Ολυμπιακού και οδήγησε εκατοντάδες από τις 3 το πρωί έως τις 6.30 που βγήκε η αποστολή της ομάδας στο Ελ. Βενιζέλος για γλέντι. Δεν ξέρω πόσοι πραγματικά πίστευαν πως μπορεί να συμβεί τέτοια ιστορική ανατροπή καθώς ο Ολυμπιακός κατάφερε κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα, να ανατρέψει εκτός έδρας τέτοιο σκορ σε νοκ – άουτ αγώνες, όπως και να έχει όμως για αυτό και μόνο που πέτυχε πραγματικά αξίζει να συνεχίσουν άπαντες να ονειρεύονται. Δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός θα φτάσει να παίξει έναν ευρωπαϊκό τελικό όπως… ξελαρυγγιάστηκαν να φωνάζουν οι οπαδοί του στον Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του, ειδικά μάλιστα από την στιγμή που μιλάμε για την ΟΠΑΠ Αρένα, ξέρω όμως πως αυτή την χρονιά δύσκολα θα την ξεχάσουμε. Αυτά που έχουν συμβεί φέτος στον Ολυμπιακό τα βλέπουμε κυρίως στο… σινεμά.

Διαβάστε επίσης: «Κάηκε» το Βενιζέλος για τους θριαμβευτές του Ολυμπιακού

Το θαύμα που πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Σερβία, γιατί περί ποδοσφαιρικού θαύματος πρόκειται, δείχνει πόσο υπέροχο άθλημα είναι το ποδόσφαιρο και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία και η πίστη. «Να αποζημιώσουμε τους εαυτούς μας» είχε πει ο Μεντιλίμπαρ στην συνέντευξη Τύπου παραμονή του αγώνα. Πόσο μεγάλη ατάκα, και πόσο δίκιο είχε. Και κάπως έτσι το παραμύθι που έζησε ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ένα γκολ στο 10΄. Και η εικόνα φώναζε πως μπορεί να γραφτεί ιστορία. Η συνέχεια ήρθε τόσο φυσιολογικά που… στοιχημάτιζες για 0-5 ή 1-5. Τελικά ήρθε 1-6 στην παράταση με τις δύο αλλαγές του Μεντιλίμπαρ να σφραγίζουν την πρόκριση που άνοιξαν φαρδιά πλατιά ο μαγικός Ποντένσε (το πρώτο ημίχρονο είναι για σεμινάριο) και ο απίθανος Ελ Καμπί με 13 γκολ πλέον από τον ΟΦΗ και μετά με το απίστευτο ψαλιδάκι που θύμισε τον «μουστάκια» και τον Αλεξανδρή.

Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε ποιος θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στους «8» και ποιο ζευγάρι στους «4». Με τον Ολυμπιακό να φτάνει μετά από 25 χρόνια σε κάτι που πάλεψε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια και το έχασε στις λεπτομέρειες. Με την Μέταλιστ, με την Γουλβς, με την Άρσεναλ. Τώρα έχει μπροστά του μια πρόκληση. Μακριά από την Άστον Βίλα θα πω εγώ και ότι να ναι ας έρθει.

Και αν στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό ζήσαμε κάτι πραγματικά ανεπανάληπτο, στον μπασκετικό Ολυμπιακό η συνήθεια που έγινε λατρεία επαναλήφθηκε. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟ για την Ευρωλίγκα το «καθάρισε» ο απίθανος Ράιτ και ο Ολυμπιακός πήρε μια ακόμη πάρα πολύ σημαντική νίκη στην πορεία για το πλεονέκτημα. Ο Ολυμπιακός των τόσων πολλών προβλημάτων που όμως είχε ξανά τον Μπαρτζώκα να δίνει ρεσιτάλ και να νικάει κατά κράτος τον Αταμάν. Μια νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο που όσο και αν έχει δυναμώσει για τα καλά, όσο και αν έχει δώσει τόσα εκατομμύρια, δεν μπορεί να λυγίσει μια ομάδα με κεφαλαία γράμματα.

Το μέχρι τέλους βλέπετε δεν στηρίχθηκε ποτέ στα εκατομμύρια. Στηρίχθηκε σε μια ταλαντούχα παρέα παικτών που είναι αποφασισμένοι να «ζήσουν και να πεθάνουν» με τον τρόπο τους. Μια ομάδα του προπονητή που ξέρει να μάχεται και να κερδίζει. Και που κάνει τον κόσμο της να ονειρεύεται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Το ντέρμπι στο ΣΕΦ ήταν απλά μια (ακόμη) επιβεβαίωση της ανωτερότητας του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού. 4-2 γράφει το κοντέρ στα μεταξύ τους μας. Τα 4 όμως του Ολυμπιακού μεταφράζονται σε δύο κούπες και δύο νίκες στην Ευρωλίγκα. Η ήττα στο ΣΕΦ ήρθε με τον χειρότερο Ολυμπιακό των τελευταίων χρόνων και στο ΟΑΚΑ στο φινάλε με σοβαρές απουσίες. Τα ντέρμπι βεβαίως φέτος είναι πολύ πιο δύσκολα από πέρσι γιατί ο Παναθηναϊκός δυνάμωσε. Ειδικά με τον Ναν έγινε πιο ισχυρός. Όπως και να έχει όμως ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο του, ακόμη και με μειονέκτημα στο πρωτάθλημα να το πάρει. Μέχρι τότε, έχουμε δρόμο. Προέχει η Πόλη και το ματς – κλειδί για την 4αδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ