Στην Τιφλίδα θα είναι ωραία με την πρόκριση παρέα!

Στην Τιφλίδα θα είναι ωραία με την πρόκριση παρέα!

Ήταν το καλύτερο παιχνίδι της Εθνικής τα τελευταία δέκα χρόνια. Το επαναλαμβάνει στην Τιφλίδα και... πάει Γερμανια

Μα, καλά. Μπορεί να είναι η Γεωργία καλύτερα ομάδα απο την Εθνική μας όπως την είδαμε και την θαυμάσαμε κόντρα στο Καζακστάν. Επειδή είδα και το παιχνίδι της Γεωργίας με το Λουξεμβούργο απαντώ στο ερώτημα με ενα πελώριο όχι. Εννοείται πως η δική σου απόδοση είναι συνάρτηση και της απόδοσης του αντιπάλου. Διαβεβαιώνω όμως τους αναγνώστες του κειμένου ότι το Καζακστάν δεν είναι όπως το είδαμε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι μια σφριγιλη ομάδα με αρετές που δεν της επιτρέψαμε να τις δείξει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Δημήτρης Πελκας με την εξυπνάδα και την ικανότητα του πήρε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο αρχηγός Μπακασέτας και στη συνέχεια με κεφαλιά ξετιναξε τα δίχτυα στην εξοχή σέντρα του Μασούρα.

Η Εθνική κλείδωσε νωρίς το ματς και το εξέλιξε σε ένα πάρτι στο οποίο πήραν μέρος και οι χιλιάδες φίλοι της στις εξέδρες. Ο Μασούρας δεν σταμάτησε εδώ. Η ασίστ που πέρασε στον Ιωαννίδη για το τρίτο γκολ είναι για να διδάσκεται σε σεμινάρια. Το ίδιο ισχύει και για το παιχνίδι που έκανε η Εθνική από τη δεξιά πλευρά της. Παίκτης που να υστέρησε δεν υπάρχει. Όλοι της κι αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο ήταν υπέροχοι. Κουρμούλης, Πελκας, Μπακασέτας και Μασούρας περνάμε στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Μία ομάδα με πάθος ασίγαστο, οργάνωση στο παιχνίδι της, συνδυαστικό ποδόσφαιρο και υψηλό δείκτη αποτελεσματικότητας. Όσα είδαμε στο πρώτο ημίχρονο δεν τα έχουμε ξαναδεί από την Εθνικη ομάδα εδώ και δέκα χρόνια. Όχι δεν είναι ο στόχος να βάλουμε πέντε γκολ στους Γεωργιανούς. Να νικήσουμε και να πάρουμε την πρόκριση μας ενδιαφέρει. Κι είναι περίπου βέβαιο ότι η άμυνα μας θα πιεστεί περισσότερο.

Διαβάστε επίσης: Η «πρώτη φορά» του Κβαρατσχέλια και ο «τελικός»

Το θέμα είναι να παραμείνει ψηλά ο δείκτης της αποτελεσματικότητας. Να βγουν οι συνδυασμοί από τη μία και να βρεθεί τρόπος να αναχαιτιστεί ο πολύς Κβαρασχέλια. Όσα είδαμε στο παιχνίδι με το Καζακστάν πείθουν ότι οι διεθνείς και θέλουν και μπορούν να ταξιδέψουν το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας. Ναι, κάπου εδώ πρέπει να μπει τέλος στην άγονη γραμμή στην οποία βρίσκεται η Εθνική εδώ και δέκα χρόνια. Ο Γκουστάβο Πογέτ πείθει τους παίκτες σε σχέση με τις ιδέες του στο παιχνίδι και εμπνέει εμπιστοσύνη. Η εμφάνιση της Εθνικής ήταν εκθαμβωτική ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Αν φτάσει στα ίδια αγωνιστικά στάνταρ είναι δύσκολο να την βγάλει εκτός euro η Γεωργία. Με συγκέντρωση και σοβαρότητα, την Τρίτη το βράδυ μπορούμε να πανηγυρίζουμε την επιστροφή μας στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης. Παίκτες προσγειωμένοι, με προσωπικότητα και ποιότητα, προπονητής που μελετά τον αντίπαλο και περνάει τις ιδέες του στους παίκτες. Καλά είμαστε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ