Ολυμπιακός : Με υλικά από Μπενφίκα και Ατλέτικο!

Ολυμπιακός : Με υλικά από Μπενφίκα και Ατλέτικο!

Ο Ολυμπιακός ανεβάζει τον πήχη στην επιλογή των ξένων παικτών που θα αποτελέσουν τον κορμό της ενδεκάδας του…

Μετά την πρώτη ανίχνευση της αγοράς, αν και το παζάρι δεν έχει προχωρήσει, εξαιτίας και του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι προχωρά με πιο ουσιαστικά βήματα για την υλοποίηση του μεταγραφικού του σχεδιασμού.

Από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι ασχολούνται για να φέρουν στο Ρέντη παίκτες από την Μπενφίκα και την Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι σαφές ότι ανεβάζουν πιο ψηλά τον πήχη και φανερώνουν την πρόθεσή τους να επιλέξουν ξένους που θα κάνουν τη διαφορά στην ομάδα τους και δεν θα συμπληρώνουν το ρόστερ, ούτε και θα τους… αδειάζουν άνευ λόγου το ταμείο, όπως συνέβη με κάποιους από τους προηγούμενους.

Οι περιπτώσεις του Λισάντρο Λόπες από την Μπενφίκα αλλά και του Κουντέ από την Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ενδεικτικές και κατά τα φαινόμενα δεν είναι μακριά η ώρα που θα μας προκύψουν οι πιο ουσιαστικές εξελίξεις στα μεταγραφικά ζητήματα του Ολυμπιακού.

Ο Λισάντρο αποτελεί ιδιαίτερα αξιόπιστη επιλογή για το κέντρο της άμυνας, ενώ υπάρχει παράλληλα «ανοιχτή» και η υπόθεση του Μολέντο, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα (όπως και ο… Μιραλάς, που δεν λέει να φύγει) ενώ ο Κουντέ που καλύπτει τη θέση στο «8άρι» ανήκει στα ευρήματα του σκάουτινγκ της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε και την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στην Γρανάδα.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι στο ερυθρόλευκο ραντάρ βρίσκεται ξανά και το όνομα του Λάζαρ Μάρκοβιτς, ο οποίος έπαιξε στην Άντερλεχτ, με δανεισμό από την Λίβερπουλ και οι Βέλγοι ανησυχούν σοβαρά, θεωρώντας ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει δυνατά για την περίπτωση του Σέρβου ακραίου επιθετικού.

Με αυτά τα δεδομένα γίνεται σαφές ότι οι ερυθρόλευκοι θέλουν να παρουσιάσουν ότι καλύτερο στις πιο σημαντικές θέσεις της ενδεκάδας τους, όπως είναι αυτές του στόπερ, των δύο του άξονα της μεσαίας γραμμής (στο «6άρι» και το «8άρι») και των εξτρέμ.

Προφανώς και δεν θα χρειάστηκε και πολύς χρόνος για τον Πέδρο Μαρτίνς προκειμένου να εντοπίσει τις αδυναμίες της προηγούμενης ομάδας των κόκκινων, ενώ κάθε προπονητής που ξεκινάει μία καινούργια προσπάθεια δίνει έτσι κι αλλιώς βάση στη δημιουργία του «σκελετού» της ενδεκάδας του, καθώς γνωρίζει καλά ότι αν δημιουργήσει τη «βάση», τότε όλα τα υπόλοιπα θα είναι πολύ πιο απλά.

Μήπως και ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν φρόντισε για παίκτες όπως ο Φουστέρ και ο Ορμπάιθ;  Τα εργαλεία για την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας είναι τα πιο απαραίτητα για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και φυσικά αν διαλέξεις υλικά από την Μπενφίκα ή την Ατλέτικο Μαδρίτης και γενικά πας σε τέτοιο επίπεδο (καθώς υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις παικτών στο τραπέζι), τότε προφανώς και αυξάνεις τις πιθανότητες για να πετύχεις το στόχο σου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ