Ο στόχος για τον Ολυμπιακό είναι ένας…

Ο στόχος για τον Ολυμπιακό είναι ένας…

Να βρεθεί και πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απώλεσε τις ελπίδες του στο πρωτάθλημα

Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που δεν βλέπει, ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι διορθωτικές κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα και η επιλογή του Μεντιλίμπαρ έχουν αλλάξει την εικόνα της ομάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κέρδισαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Άξιζαν να φύγουν με ένα τεράστιο «διπλό»; Φυσικά και ναι. Ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθούν, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο.

Η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα. Το είδαμε χθες, το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν και θα το ξαναδούμε σίγουρα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Στην ενδεκάδα της ΑΕΚ βρέθηκε από σπόντα ο Αθανασιάδης και ο 31χρονος τερματοφύλακας έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του. Μιλάμε για τέσσερις, τουλάχιστον σωτήριες επεμβάσεις. Ήταν η βραδιά του για έναν παίκτη που αποκάλυψε στις δηλώσεις του, μετά το παιχνίδι, ότι ο γιος του ήταν η αιτία που δεν παράτησε το ποδόσφαιρο…

Όταν σε ένα ντέρμπι, MVP βγαίνει ο τερματοφύλακας, καταλαβαίνεις εύκολα την εικόνα του ματς. Ο Μεντιλίμπαρ, παρά τη μεγάλη απώλεια του Όρτα (είναι κομβικός παίκτης στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι «ερυθρόλευκοι») παρουσίασε μια ομάδα συγκροτημένη, που έπαιξε από την αρχή μέχρι το τέλος για τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε, έψαξε το γκολ και είναι να απορεί κανείς, που δεν το πέτυχε. Ειδικά η φάση στο 82’, δεν ξεχνιέται εύκολα. Τότε που ο Αθανασιάδης έβγαλε το τετ α τετ του Τσικίνιο και στο καπάκι ο Γιόβετιτς αστόχησε…

Η μοναδική ένσταση που έχω, είναι στη φάση του γκολ της ΑΕΚ. Το ματς είχε μπει στις καθυστερήσεις και νομίζω ότι θα ήταν προτιμότερο ο Ρέτσος ή ο Ορτέγκα να έκαναν φάουλ στον Ελίασον και ας έπαιρναν κόκκινη κάρτα. Γιατί, αν έμενε το 0-0 η διαφορά από την κορυφή θα ήταν στους πέντε βαθμούς και όχι στους οκτώ, που είναι τώρα.

Και μάλιστα, στις δύο αγωνιστικές που θα διεξαχθούν μέσα στην εβδομάδα, η ΑΕΚ έχει να δώσει δύο ντέρμπι (Παναθηναϊκός εκτός και ΠΑΟΚ εντός) και ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Άρη και θα ταξιδέψει στη Λαμία.

Ακόμα και τώρα, που η διαφορά είναι οκτώ βαθμοί, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βάσιμες ελπίδες να μπουν ξανά στην διεκδίκηση του τίτλου, μειώνοντας την διαφορά. Αν είχε μείνει το 0-0, θα κάναμε άλλη κουβέντα, αλλά με τα αν δεν γράφεις ιστορία…

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Πήρε ιστορική πρόκριση επί της Μακάμπι και ηττήθηκε από την ΑΕΚ, σε ένα ματς που ήταν καλύτερος. Για τους… πονηρούς, ούτε πανηγυρίζω στις ήττες, ούτε καν στις ισοπαλίες. Αναφέρομαι στην εικόνα του αγώνα και της ομάδας του Μεντιλίμπαρ.

Η ήττα από την ΑΕΚ πρέπει να πεισμώσει τους παίκτες. Να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά, να βελτιωθεί και άλλο η εικόνα τους. Να διεκδικήσουν ότι μπορούν στα πλέι οφ και να παρουσιαστούν ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ στις δύο μεγάλες μάχες με την Φενέρ. Γιατί ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους οκτώ του Κόνφερανς και αν αποκλείσει τους Τούρκους, θα βρίσκεται δύο… βήματα από το να βρεθεί και πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στόχος δύσκολος, αλλά στα δικά μου μάτια δεν είναι ακατόρθωτος. Και νομίζω, ότι αυτό το γνωρίζουν και οι παίκτες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ