Ποδόσφαιρο και εξιλαστήρια θύματα είναι έννοιες ασύμβατες…

Ποδόσφαιρο και εξιλαστήρια θύματα είναι έννοιες ασύμβατες…

Οποιος κομματιάζει τις ευθύνες για να βρει μια (μόνο) πλάτη για να τις φορτώσει το μόνο που κάνει είναι να επιβαρύνει ψυχολογικά έναν παίκτη και να τον εξουθενώνει.

Και κάπου εδώ πρέπει να σταματήσουν οι … ανθρωποφαγίες. Με οδηγό την απογοήτευση μπροστά σε ένα κακό αποτέλεσμα μια μερίδα οπαδών θεώρησε πως υπάρχει εξιλαστήριο θύμα. Κάπως έτσι όλες οι ευθύνες μαζί και το ανάθεμα έπεσαν στις πλάτες του Παναγιώτη Ρέτσου.

Σημαντική η ευθύνη του αλλά δεν ήταν ήταν ο μόνος. Ο Νίκος Κώτσης, στο πάντα ενημερωμένο ρεπορτάζ του, αναφέρει ότι ο Μεντιλίμπαρ δεν άφησε περιθώρια για αποκλειστική ευθύνη. Μυώντας στα αποδυτήρια αμέσως μετά την ήττα ξεκίνησε τη φάση από την στιγμή που ο Γιόβετιτς έχασε την μπάλα και συνέχισε … προς τα πίσω. Καθαρή τοποθέτηση που ξεκαθαρίζει τα πράγματα.

Το ομαδικό πνεύμα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για κάθε ομάδα. Οποιος κομματιάζει τις ευθύνες για να βρει μια (μόνο) πλάτη για να τις φορτώσει το μόνο που κάνει είναι να επιβαρύνει ψυχολογικά έναν παίκτη και να τον εξουθενώνει.

Ο Ολυμπιακός αρχής γενομένης από το ματς με τον Αρη έχει μια σειρά δύσκολων και κρίσιμων αγώνων μπροστά του. Για τα πλέι-οφ και την Ευρώπη. Ένας ψυχολογικά ταλαιπωρημένος Ρέτσος από την πίεση που του μεταφέρθηκε μετά το βράδυ της Κυριακής. Καιρός είναι να φύγει αυτό το θέμα από το ερυθρόλευκο προσκήνιο.

Στον Ολυμπιακό υπάρχει σοβαρός άνθρωπος στην άκρη του πάγκου που ξέρει να διακρίνει και να κρίνει. Οι προπονητές των πληκτρολογίων περιττεύουν σε αυτή τη φάση. Ειδικά όταν πρόκειται για έναν παίκτη που τραβάει κουπί φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κριτική να γίνεται, η ισοπέδωση δεν χρειάζεται. Ειδικά όταν πρόκειται για παίκτη που μιλάει από μικρό παιδί τα… ερυθρόλευκά.

Αλλά ζήτημα είναι να δουλέψει και να δουλέψουν μαζί του για να ξεπεράσει τις αδυναμίες του όταν σε κλάσματα δευτερολέπτου χρειάζεται να πάρει αποφάσεις. Αυτή άλλωστε είναι και η λεπτή γραμμή που χωρίζει ένα γενικά καλό στόπερ από ένα στόπερ κλάσης. Η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα. Εχει μπροστά της την μεγάλη πρόκληση της Ευρώπης κόντρα στη Φενέρ.

Οσοι ισοπεδώνουν ξέρουν άραγε ότι ο Ολυμπιακός έχει μόλις τρία διαθέσιμα στόπερ αφού ο Βέζο και ο Μπιανκόν δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Τι ακριβώς ζητούν αποκαθηλώνοντας τον Παναγιώτη Ρέτσο. Κάπου εδώ αυτό το θέμα πρέπει να κλείσει. Το θέμα είναι μια αγωνιστική αντεπίθεση σε πλέι-οφ και πρωτάθλημα από την οποία δεν υπάρχει περιθώρια να περισσέψει κανείς.

Πολύ δε περισσότερο ο στόπερ με τα πιο πολλά, από κάθε άλλο κεντρικό αμυντικό, λεπτά συμμετοχής. Για τον Ολυμπιακό μιλάμε. Για μια ομάδα που δεν καταπίνει το χρυσωμένο χάπι της καλής εμφάνισης και παίζει, όπως είπε ο προπονητής της, μόνο για τη νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ