Ο Μεντιλίμπαρ, το «ποδόσφαιρο Ολυμπιακού», ο «φταίχτης» στο γκολ της ΑΕΚ και το επίπεδο του Βάσκου

Ο Μεντιλίμπαρ, το «ποδόσφαιρο Ολυμπιακού», ο «φταίχτης» στο γκολ της ΑΕΚ και το επίπεδο του Βάσκου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε δύο σύντομες ομιλίες μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου εξήγησε (ξανά) τη φιλοσοφία του και παράλληλα έδειξε τι θέλει να κάνει ο «δικός του» Ολυμπιακός.

Καμία ήττα δεν είναι ευχάριστη. Ούτε καν αυτή που σου χρυσώνει το χάπι, επειδή έκανες καλή εμφάνιση. Ο Ολυμπιακός εγκλώβισε την ΑΕΚ στο πρόσφατο ντέρμπι. Δημιούργησε 7 κλασικές ευκαιρίες. Και τις έχασε. Στη μία και μοναδική περίπτωση που η Ενωση δημιούργησε κάτι επικίνδυνο, σκόραρε το γκολ της νίκης, στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ενός αγώνα στον οποίο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε ό,τι ελπίζουν, εύχονται και ονειρεύονται οι οπαδοί της ομάδας του. Παρουσίασε ένα σύνολο με νοοτροπία νικητή, με χαρακτήρα πρωταθλητή, με πλάνο, στόχευση, αλλά και σωστό διάβασμα. Με τον Βάσκο να το χαρακτηρίζει «ποδόσφαιρο Ολυμπιακού».

Διαβάστε επίσης: Ο λόγος που ο Ολυμπιακός προτίμησε τον Έβανς

Ναι, ο Μεντιλίμπαρ έχει αποφασίσει ότι ο «δικός του» Ολυμπιακός, θα παίζει το ποδόσφαιρο που ο ίδιος αντιπροσωπεύει. Το ποδόσφαιρο που γνωρίζει να εξυπηρετεί. Το ποδόσφαιρο που ο ίδιος πιστεύει ότι ταιριάζει στους Ερυθρόλευκους και τη μενταλιτέ τους. Και αυτό προσπάθησε να εξηγήσει και στους ποδοσφαιριστές του, ακόμη και λίγα λεπτά μετά το τέλος του ντέρμπι με την Ένωση.

ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ: «ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΝΙΚΕΣ…»

Μέσα στα αποδυτήρια της OPAP Arena, ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε να μιλήσει στους παίκτες του. Και όσα είπε, έδωσαν το πρώτο στίγμα για τις σκέψεις του. «Είναι ένα κακό αποτέλεσμα, αλλά θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά χάσαμε στις λεπτομέρειες και από ένα λάθος που δεν έπρεπε να κάνουμε στο τέλος του αγώνα. Αλλά πιστέψτε με, εάν παίξουμε έτσι σε όλα τα παιχνίδια που έρχονται, θα τα κερδίσουμε και κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσουμε. Το μόνο σίγουρο είναι θα κάνουμε πολλές νίκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 63χρονος τεχνικός.

Μία ημέρα μετά, στο Ρέντη, μίλησε περισσότερο και κυρίως στάθηκε σε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «ποδόσφαιρο και επίπεδο Ολυμπιακού: «Έτσι θέλω να παίζουμε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού. Πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο και στα επόμενα παιχνίδια. Με την ΑΕΚ είμαστε πάρα πολύ καλοί, αλλά στο τέλος δεν είχαμε συγκέντρωση και στις λεπτομέρειες χάσαμε το παιχνίδι. Πέρα από το αποτέλεσμα, όμως, που είναι σκληρό για εμάς αυτό που είδα κόντρα στην ΑΕΚ, είναι το επίπεδο που θέλω να έχουμε ως ομάδα. Αυτό είναι το επίπεδο που αρμόζει στον Ολυμπιακό».

«ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΕΚ…»

Κάτι ακόμη, που δείχνει ότι ο Ολυμπιακός λειτουργεί ως οικογένεια και δεν έχει «παιδιά και αποπαίδια». Ο Μεντιλίμπαρ, λοιπόν, φρόντισε να μιλήσει για τη φάση του γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός. Και επέμεινε στη φιλοσοφία του για το πώς αντιμετωπίζονται οι κακές στιγμές. Οι οποίες ποτέ δεν είναι ατομικές, αλλά ομαδικές. «Δεν χρειάζεται να λέμε ποιος φταίει στο γκολ που δεχθήκαμε. Ολοι κάναμε λάθος. Από τον Στέβαν που έχασε την μπάλα, έως όλους όσους έπρεπε να έχουν καλύτερη αντίδραση. Είναι σημαντικό να μην κάνουμε άλλα τέτοια λάθη», ανέφερε με νόημα ο τεχνικός των Πειραιωτών. Δείχνοντας ότι κανείς δεν είναι μόνος του στις άσχημες στιγμές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ