Η «παγίδα» και η σωστή νοοτροπία

Η «παγίδα» και η σωστή νοοτροπία

Η σκέψη των παικτών του Ολυμπιακού πρέπει να είναι στη Λαμία και όχι στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Φενέρ.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται το απόγευμα της Κυριακής στη Λαμία σ’ ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι», που προέρχονται από την εξαιρετική εμφάνιση και τη νίκη με 3-0 κόντρα στον Άρη, δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο απώλειας βαθμών.

Για να μείνει «ζωντανός» ο Ολυμπιακός στην «κούρσα» για το πρωτάθλημα πρέπει να πάρει τους τρεις βαθμούς στη Λαμία, έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί και το αποτέλεσμα του ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όποιο κι αν είναι αυτό το αποτέλεσμα της «μάχης» των δύο «δικεφάλων».

Όπως προαναφέραμε το ματς στη Λαμία δεν θα είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό κι αυτό πρέπει να το έχουν καλά υπόψιν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του.

Κι είναι προφανώς ένα παιχνίδι που κρύβει και μια μεγάλη «παγίδα» την οποία πρέπει ν’ αποφύγουν οι «ερυθρόλευκοι», αν θέλουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους στην αυριανή εκτός έδρας αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί σε λίγες μέρες με την Φενέρ στο «Καραϊσκάκη», σ’ ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της ιστορίας του.

Είναι αναμφίβολα ένα πολύ μεγάλο ματς αλλά αυτό το παιχνίδι είναι μετά τον αυριανό αγώνα και η σκέψη των παικτών της ομάδας του λιμανιού δεν πρέπει να είναι στη Φενέρ.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να παραταχθεί στη Λαμία απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, αν θέλει να μην πετάξει βαθμούς.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» μπουν στο αυριανό παιχνίδι έχοντας το μυαλό στον αγώνα με την Φενέρ, τότε θα έχουν κάνει ένα μεγάλο λάθος κι αυτό το ξέρει καλά ο Μεντιλίμπαρ

Το θέμα όμως για τον Ολυμπιακό είναι να το δείξουν ότι έχουν καταλάβει καλά την «παγίδα» και οι παίκτες του, μπαίνοντας στο ματς με διάθεση και πίεση, όπως έκαναν και κόντρα στον Άρη.

Υπάρχουν παιχνίδια πρωταθλήματος, πριν από ευρωπαϊκά ματς, που έχουν «πληγώσει» τον Ολυμπιακό κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν οι «ερυθρόλευκοι».

Υπάρχει βεβαίως και κάτι που πρέπει να θυμηθούν οπωσδήποτε οι πειραιώτες ενόψει του αυριανού αγώνα και είναι βεβαίως το ματς του πρώτου γύρου, εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθεί 1-0, χάνοντας μάλιστα ακόμα και πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο.

Και λέμε ότι εκείνο το ματς πρέπει να το έχει στο μυαλό του ο Ολυμπιακός για ν’ αποφύγει τα λάθη που είχαν γίνει και είχαν κοστίσει στο τέλος ακριβά.

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μπει χαλαρά, «πέταξαν» το πρώτο ημίχρονο χωρίς να πιέσουν την αντίπαλό τους και στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ για να πάρουν τουλάχιστον την ισοφάριση.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνει αύριο ο Ολυμπιακός στη Λαμία είναι να μπει γερά στο παιχνίδι, όπως έκανε και εναντίον του Άρη κι ένα γκολ στα πρώτα λεπτά του αγώνα θα ήταν ιδανική εξέλιξη για την ομάδα του λιμανιού.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι η λέξη Φενέρ δεν πρέπει να υπάρχει στο μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού και γι’ αυτό άλλωστε και ο Μεντιλίμπαρ είπε στους «ερυθρόλευκους» ότι μετά τον αυριανό αγώνα έχουν χρόνο για να σκεφτούν την μεγάλη αναμέτρηση απέναντι στην τουρκική ομάδα για το Conference League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ