Έτσι πρέπει να «κλειδώνει» τα ματς ο Ολυμπιακός

Έτσι πρέπει να «κλειδώνει» τα ματς ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν αρκέστηκε στο ένα γκολ και με δύο ακόμα τέρματα έδωσε ουσιαστικά «τέλος» στο ματς από το πρώτο ημίχρονο.

Όλα εξελίχθηκαν ιδανικά για τον Ολυμπιακό στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Λαμία, με την ομάδα του λιμανιού να παίρνει εύκολα τη νίκη (1-5) και τους τρεις βαθμούς.

Και το ματς κύλησε ιδανικά για τους «ερυθρόλευκους» όχι μόνο γιατί «καθάρισαν» από το πρώτο ημίχρονο αλλά κι επειδή ξεκουράστηκαν παίκτες που θα είναι βασικοί στον μεγάλο αγώνα της Πέμπτης εναντίον της Φενέρ. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε την ομάδα του να έχει αυτό που επισημάναμε χθες, τη σωστή νοοτροπία για να πετύχει τον στόχο της, είχε δηλαδή αυτό που έλειψε από την ομάδα του λιμανιού στην προηγούμενη επίσκεψή της στην Λαμία.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβες» Κούγια από τη Λαμία: Μήνυση για στημένα πρωταθλήματα με 59 κατηγορούμενους- Την καταθέτει μέσα στην εβδομάδα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έπαθε και έμαθε κι αυτό πιστώνεται και στον προπονητή, καθώς φάνηκε ότι είχε προετοιμάσει σωστά την ομάδα του.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έκαναν αυτό που πρέπει σε ότι αφορά το «κλείδωμα» του αγώνα. Έκαναν αυτό που πρέπει να κάνουν σε κάθε ματς, να μην αρκούνται δηλαδή στο ένα γκολ και πιέζοντας την Λαμία βρήκαν τρόπο να πετύχουν και δεύτερο και τρίτο γκολ.

Αυτή είναι η νοοτροπία με την οποία πρέπει ν’ αντιμετωπίζουν αυτά τα παιχνίδια οι «ερυθρόλευκοι» και είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε, παίζοντας με πολλές αλλαγές.

Είναι κι αυτό ένα δείγμα βεβαίως της σοβαρότητας με την οποία είδαν το παιχνίδι παίκτες που πήραν την ευκαιρία από τον Μεντιλίμπαρ.

Και είναι σημαντικό για τον Ισπανό τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να βλέπει ότι όλοι οι παίκτες του ήταν σε εγρήγορση.

Πάμε να δούμε και ορισμένα επιμέρους στοιχεία από το παιχνίδι, που αν μη τι άλλο παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

1.Ο Γιόβετιτς είναι στα πάνω του, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις με τους «ερυθρόλευκους», καθώς ήταν ο MVP των πειραιωτών στο ματς. Πέτυχε γκολ, κέρδισε πέναλτι και είχε ασίστ. Είναι βέβαιο πως ο Μεντιλίμπαρ θα δυσκολευτεί πολύ να τον αφήσει εκτός βασικής εντεκάδας στο ματς με τη Φενέρ, αλλά ο Μαυροβούνιος μπορεί να μπει στο ματς της Πέμπτης σαν αλλαγή και να είναι και καθοριστικός.

2.Πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του Ελ Κααμπί ότι βρήκε ξανά δίχτυα. Ο Μαροκινός σέντερ φορ των πειραιωτών είναι σε καλή κατάσταση και θα είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό να βρει δίχτυα και απέναντι στη Φενέρ.

3.Ο Άμπι έδειξε και στο ματς με την Λαμία γιατί ο Ολυμπιακός μπορεί να υπολογίζει πάνω του και να έχει πιο μεγάλο ρόλο την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ήταν σοβαρός και είχε σωστές τοποθετήσεις, με εξαίρεση τη φάση στο γκολ των φιλοξενούμενων. Δείχνει ωριμότητα στο παιχνίδι του και ο Ολυμπιακός πήρε τον περασμένο Γενάρη έναν παίκτη που μπορεί να δώσει λύσεις.

4.Ο Ολυμπιακός δεν άφησε τη Λαμία να τον απειλήσει ούτε μια φορά στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης κι αυτό αν μη τι άλλο φανερώνει και τη συγκέντρωση που είχαν στο ματς οι «ερυθρόλευκοι».

5.Με το σκορ 0-3 στο τέλος του πρώτου μέρους ήταν εύκολη η απόφαση του Μεντιλίμπαρ να αντικαταστήσει τον Ροντινέι κι έτσι ο Βραζιλιάνος δεν ήταν ανάγκη να παίξει σε όλο το παιχνίδι. Μην ξεχνάμε ότι ο Ροντινέι παίζει ασταμάτητα και την Πέμπτη υπάρχει το μεγάλο παιχνίδι με τη Φενέρ για το Conference League. Σημαντικό λοιπόν που ο λατινοαμερικάνος μπακ δεν χρειάστηκε να παίξει σε όλο το παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ