Μια μεγάλη νίκη που θα μπορούσε να ήταν θρίαμβος

Μια μεγάλη νίκη που θα μπορούσε να ήταν θρίαμβος

Ο Ολυμπιακός διέλυσε για μια ώρα παιχνιδιού τη Φενέρ και η νίκη των «ερυθρόλευκων» (3-2) θα μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις

Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη στο πρώτο ματς με τη Φενέρ για να πάει με άλλον «αέρα» στη ρεβάνς της Πόλης το βράδυ της επόμενης Πέμπτης. Ο στόχος λοιπόν επιτεύχθηκε καθώς οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της αντιπάλου τους με 3-2 και θα πάνε στην Τουρκία για να τα δώσουν όλα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός πέτυχε μια μεγάλη νίκη στο Καραϊσκάκη, παίζοντας μάλιστα για εξήντα λεπτά εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Ενδεικτικό άλλωστε της ανωτερότητας της ελληνικής ομάδας ήταν το σκορ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, καθώς ο Ολυμπιακός είχε διαλύσει τη Φενέρ και προηγούνταν με 3-0.

Διαβάστε επίσης: Οριστικά δεύτερος ο Παναθηναϊκός, πέμπτος ή έκτος ο Ολυμπιακός – Στα Play-in η σαρωτική Εφές

Το πλάνο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε εκτελεστεί άψογα από τους «ερυθρόλευκους», καθώς ο Ολυμπιακός είχε «πνίξει» με το πρέσινγκ την τουρκική ομάδα.

Αυτή η πίεση που άσκησαν σε όλο σχεδόν το γήπεδο οι παίκτες του Ολυμπιακού φάνηκε πως αιφνιδίασε τους φιλοξενούμενους. και Μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Για την ακρίβεια ο Ολυμπιακός «βραχυκύκλωσε» το παιχνίδι της Φενέρ και δεν επέτρεψε στους Τούρκους να πάρουν… ανάσα.

Η ελληνική ομάδα κυριάρχησε για μια ώρα στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη αλλά ένα λάθος, το πέναλτι που έκανε ο Ρέτσος, έβαλε τη Φενέρ στο ματς.

Οι Τούρκοι βρήκαν ένα γκολ από το πουθενά, κι αυτό τους έδωσε ανάσες, καθώς έτσι όπως κυλούσε εκείνη τη στιγμή το παιχνίδι, το πιθανότερο ήταν να βρει τέταρτο γκολ ο Ολυμπιακός παρά να σκοράρει η τουρκική ομάδα.

Κι όμως έγινε αυτό που δεν ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι» καθώς μετά το 3-1, η Φενέρ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και πέτυχε και δεύτερο γκολ.

Η νίκη που πέτυχαν οι πειραιώτες είναι πολύ σημαντική και τους δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν με πολλές πιθανότητες την πρόκριση στη ρεβάνς.

Εύκολα όμως μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα για την ομάδα του λιμανιού αν δεν είχε γίνει αυτό το λάθος, με το οποίο έκανε το 3-1 η τουρκική ομάδα.

Τώρα μιλάμε για ένα παιχνίδι στην έδρα της Φενέρ που ο Ολυμπιακός θα πάει για να κάνει αυτό που έκανε και απόψε.

Έδειξε με την απόδοσή του πως είναι καλύτερη ομάδα από τη Φενέρ και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Ήταν τόσο μεγάλη η ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων» στο αποψινό παιχνίδι για εξήντα τουλάχιστον λεπτά, που η τουρκική ομάδα αδυνατούσε ν’ ακολουθήσει το τέμπο του Ολυμπιακού.

Το ζητούμενο βέβαια στο παιχνίδι της επόμενης Πέμπτης είναι η αποφυγή των ατομικών λαθών, γιατί τέτοια λάθη στοιχίζουν ακριβά, ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Το σίγουρο πάντως είναι ένα, με βάση την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο αποψινό παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος της Φενέρ και δικαιούνταν όχι απλά την μεγάλη νίκη αλλά κι ένα σκορ που θα παρέπεμπε σε θρίαμβο.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παλέψουν για την πρόκριση στην Τουρκία, έχοντας δύο μεγάλα πλεονεκτήματα. Τη νίκη του αποψινού αγώνα και την πεποίθηση ότι είναι καλύτερη ομάδα από την αντίπαλό τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ