Η «καρδιά» της Ευρώπης, η ελίτ και μια ομάδα έτοιμη

Η «καρδιά» της Ευρώπης, η ελίτ και μια ομάδα έτοιμη

Ο Ολυμπιακός σε ένα ραντεβού ιστορικό, μια απόδειξη πως είναι σημαντικό να μην σταματάς να ονειρεύεσαι

Μετράνε αντίστροφα οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού για το πρώτο μεγάλο ραντεβού στο «Κολοβρέ», το γήπεδο της Νιόν δίπλα στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ στις όχθες του ποταμού της Γενεύης. Σε ένα τοπίο μαγευτικό με την λίμνη να έρχεται σε… σύγκρουση με τα χιονισμένα, ακόμη και τώρα, βουνά της Γαλλίας. Βλέπετε η Νιόν βρίσκεται σε μια μικρή λωρίδα γης ανάμεσα στην Γαλλία, «χωμένη» σε μια πλευρά της λίμνης της Γενεύης. Εδώ που «χτυπάει» η «καρδιά» της Ευρώπης, εδώ που «χτυπάει» και η… μισή καρδιά του Ολυμπιακού. Το βράδυ στην Πόλη η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει ραντεβού με την ιστορία. Θέλει να πάρει την πρόκριση για τους 4 του Κόνφερενς και να φτάσει εκεί που δεν έχει φτάσει ποτέ ο Ολυμπιακός σε 99 χρόνια ζωής.

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού έχει ήδη γράψει ιστορία. Βρίσκεται στη Νιόν από χθες για το Φάιναλ-4 του Youth League, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ ελληνική ομάδα. Και θέλει να συνεχίσει να γράφει ιστορία, να συνεχίσει να αποδεικνύει πως το moto του Ολυμπιακού «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε» είναι αυτό ακριβώς που οδηγεί τις ομάδες, τις σπρώχνει, στην επιτυχία.

Μια ομάδα, αυτή των Νέων, που δεν χρειάζεται να την ζήσεις από κοντά παραπάνω από λίγες ώρες για να καταλάβεις πόσο έτοιμη είναι από όλες τις απόψεις. Με παιδιά που ακόμη δεν έχουν κλείσει τα 17 τους, όπως ο Χαράλαμπος Κωστούλας, με νέα παιδιά που ζουν την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας τους στο ξεκίνημά της. Με παιδιά που είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με όλη την σημασία της λέξης, ένα «πακέτο» σοβατότητας, ωριμότητας, ετοιμότητας, πίστης, αισιοδοξίας, δύναμης, θάρρους, πάθους. Μια ομάδα που έχει ήδη πετύχει και που τώρα, στην ελίτ της Ευρώπης, καλείται να πάει ένα βήμα παρακάτω.

Απέναντι στην ιδιαίτερα αθλητική Ναντ ο Ολυμπιακός το μεσημέρι της Παρασκευής (3μμ) στον ημιτελικό της διοργάνωσης θέλει να συνεχίσει να γράφει ιστορία. Με την άλλη… μισή καρδιά του Ολυμπιακού να χτυπάει εδώ στην Νιόν για τα παιδιά του Σωτήρη Συλλαϊδόπουλου και του Δημήτρη Μαυρογενίδη. Για τα παιδιά του Ολυμπιακού, για τα δικά μας παιδιά, τα ελληνόπουλα που απέναντι σε συλλόγους κολοσσούς έχουν αποδείξει την δύναμή τους. Και έχουν αναδείξει συνάμα την απόλυτη επιτυχία της Ακαδημίας που ετοιμάζει το μέλλον του συλλόγου. Το Youth League άλλωστε ετοιμάζει τα αστέρια του παρελθόντος και εδώ είναι πλέον μαζεμένες οι καλύτεροι των καλύτερων με τον Ολυμπιακό ανάμεσα σε αυτούς με ένα ρόστερ γεμάτο «χρυσό» για να πετύχει τώρα αλλά και για να τροφοδοτήσει την μεγάλη ομάδα αύριο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ