Ο Τζολάκης, πώς έφτασε το φυλαχτό του πατέρα του στα χέρια του, το… σοκ, η απομόνωση και το… Πανεπιστήμιο

Ο Τζολάκης, πώς έφτασε το φυλαχτό του πατέρα του στα χέρια του, το… σοκ, η απομόνωση και το… Πανεπιστήμιο

Ο Κωνσταντής Τζολάκης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην εποποιΐα του Ολυμπιακού μέσα στην Κωνσταντινούπολη, με το φυλαχτό του πατέρα του να φτάνει με... περιπέτεια στα χέρια του και τον ίδιο να αντιδρά... αντισυμβατικά στο τέλος του θριάμβου. To10.gr, καταγράφει...

«Μου έδωσε ο πατέρας μου ένα φυλαχτό και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια που με ακολούθησε και εδώ και πήραμε μαζί την πρόκριση». Με αυτά τα λόγια στην κάμερα της Cosmote, ο Κωνσταντής Τζολάκης επιβεβαίωσε αυτό που ελάχιστοι είδαν. Το φυλαχτό, έφτασε στα χέρια του. Μια κίνηση του πατέρα του, που του έδωσε δύναμη. Ψυχολογία, ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Τον έκανε «γίγαντα» μπροστά στο τέρμα για τους ποδοσφαιριστές της Φενέρμπαχτσε.

Πώς, όμως, κατάφερε ο μπαμπάς Τζολάκης να φτάσει αυτό ξεχωριστό αντικείμενο στα χέρια του γιου του, που τόσο επηρέασε τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού; Πότε επέλεξε να του το δώσει; Η ιστορία παρουσιάζει ενδιαφέρον. Καθώς στη… μεταφορά συμμετείχαν δύο πρόσωπα. Τα οποία μερίμνησαν να φτάσει το φυλαχτό στον 22χρονο γκολκίπερ των Πειραιωτών. Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΦΥΛΑΧΤΟ ΣΤΟΝ ΤΖΟΛΑΚΗ»

Μόλις ολοκληρώθηκε και η παράταση, ο πατέρας του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, που παρακολουθούσε την αναμέτρηση σε θέσεις λίγο πίσω από τον πάγκο των Ερυθρόλευκων, πλησίασε ακόμη περισσότερο. Αρχικά προσπάθησε να μιλήσει στον γιο του, αλλά αυτό ήταν αδύνατον να συμβεί. Αμέσως ζήτησε τη βοήθεια της Μαρίνας Τσαλή, μεταφράστριας του Ολυμπιακού. Την οποία παρακάλεσε να μεταφέρει ένα αντικείμενο στον γιο του. Ετσι κι έγινε.

Η Μαρίνα πήρε αυτό που της έδωσε και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, με σκοπό να βρει τρόπο να φτάσει στον παραλήπτη. Αυτό ανέλαβε να το κάνει διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Θοδωρής Κοκκινάκης, στον οποίο το παρέδωσε η μεταφράστρια του Ολυμπιακού, ως καθ’ ύλην αρμόδιο για κάθε τι που αφορά στους ποδοσφαιριστές. Και φυσικά, η παράδοση έγινε: «Αυτό είναι από τον πατέρα σου, ζήτησε να στο δώσουμε».

Ο Τζολάκης είδε το φυλαχτό που του έστειλε ο μπαμπάς του. Γύρισε στην εξέδρα, τον κοίταξε και τον χαιρέτησε σαν να του έστελνε το μήνυμα που με τόση αγωνία περίμενε να ακούσει. Μια χειρονομία που απογείωσε την αυτοπεποίθηση του «Τζόλα», με αποτέλεσμα να διαλύσει κάθε ελπίδα των Τούρκων για πρόκριση. Τρεις αποκρούσεις πέναλτι σε Τάντιτς, Ουντέρ, Μπονούτσι, συμπλήρωσαν μια καταπληκτική και ιστορική βραδιά.

Η φόρτιση του νεαρού τερματοφύλακα και η σχέση με τον πατέρα του, αποτυπώθηκε με τρόπο εντυπωσιακό και άκρως συναισθηματικό στην αγκαλιά τους, μετά τον θρίαμβο. Και στα γεμάτα ένταση, αγωνία, ανακούφιση, θαυμασμό και περηφάνια βλέμμα του μπαμπά Τζολάκη.

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ…

Όταν όλα τελείωσαν, όταν οι πανηγυρισμοί κόπασαν, και οι παλμοί άρχισαν να πέφτουν, ήρθε και το… σάστισμα. Ναι, ο Τζολάκης σάστισε μπροστά σε ό,τι είχε καταφέρει λίγα λεπτά νωρίτερα. Δεν μπήκε στα αποδυτήρια. Κάθισε για αρκετά λεπτά μόνος του. Κάτω. Χωρίς να μιλάει. Χωρίς να συζητάει με κάποιον. Χωρίς να επιζητά την προσοχή κάποιου. Βυθισμένος στις σκέψεις του. Προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι είχε καταφέρει λίγο νωρίτερα. Το μέγεθος της επιτυχίας. Ομαδικής και ατομικής. Και ακόμη κι όταν αποχώρησε από το γήπεδο, δεν είχε καταφέρει να συνέλθει από το σοκ!

ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Είναι περιττό να αναφέρουμε πως ο Τζολάκης ήταν το πρόσωπο της βραδιάς στην Κωνσταντινούπολη. Εγραψε το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας του Ολυμπιακού, αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που έχει σημασία… Διότι αυτός είναι ο Τζολάκης. Ενας πολύ cool τύπος, που δεν μιλάει πολύ, δεν γελάει πολύ, σχεδόν… προβλεπόμενος στη συμπεριφορά. Μετρημένος, σοβαρός, καλλιεργημένος. Ένα παιδί του Πανεπιστημίου. Πολλοί το αγνοούν, αλλά είναι τεταρτοετής φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ένα παιδί που στο αεροπλάνο και στον ελεύθερο χρόνο του, προτιμάει ένα καλό βιβλίο από οτιδήποτε άλλο. Ένα παιδί από εκείνα που χαίρεσαι να βλέπεις στο ποδόσφαιρο. Και συνολικά στον αθλητισμό

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ