Όρθιος απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα των πλέι οφ ο Άρης

Όρθιος απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα των πλέι οφ ο Άρης

Οι κιτρινόμαυροι έδειξαν χαρακτήρα απέναντι στον ποιοτικό Ολυμπιακό και «έσπασαν» το αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών, ενώ ο Κουέστα συνόδεψε το ρεκόρ του, καθώς έγινε ο ξένος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στον Άρη, με μια εξαιρετική εμφάνιση.

Ο Άρης μπορεί να μην είχε βαθμολογικό κίνητρο στο χθεσινό (24/4) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όμως, είχε ανάγκη το θετικό αποτέλεσμα. Κυρίως, είχε ανάγκη την εμφάνιση που έκανε.

Οι κιτρινόμαυροι στάθηκαν όρθιοι απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα των πλέι οφ και την κοίταξαν στα μάτια. Γιατί, παρά τα όσα δείχνει η βαθμολογία, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που εντυπωσίασε με την απόδοση της στην τελική φάση του πρωταθλήματος, ενώ έχει φτάσει και στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Διαβάστε επίσης: Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού (pic)

Ο Άρης στάθηκε όρθιος απέναντι στον Ολυμπιακό, σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με ρυθμό, πολλές τελικές εκατέρωθεν και με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω -κάτω. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Για να τα καταφέρει, βέβαια, να το φέρει σε πέρας, χρειάστηκε και τη συμβολή του Χουλιάν Κουέστα. Σε ένα ξεχωριστό παιχνίδι για τον Ισπανό τερματοφύλακα, που συμπλήρωσε 188 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη και έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης στην ιστορία του, καθώς ξεπέρασε τον Αρτούρ Λεκμπελο (187).

Ο Κουέστα γιόρτασε το ρεκόρ του, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αυτός που σταμάτησε τρεις φορές τους παίκτες του Ολυμπιακού και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Με τον Άρη να χάνει σπουδαία ευκαιρία, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, για να σκοράρει, όμως, ο Τζολάκης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Φετφατζίδη.

Η είσοδος του Μανού Γκαρθία στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσε επιθετική ώθηση στην ομάδα του, που έκανε συνολικά 15 τελικές προσπάθειες. Κάτι που αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς, έγινε απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο.

Πέτυχε το γκολ με τον Μορόν, αλλά δέχτηκε γρήγορα την ισοφάριση από τον Ζέλσον Μαρτίν, πληρώνοντας το λάθος που έγινε στην αρχή της φάσης. Θα μπορούσε, πάντως, να σκοράρει και δεύτερη φορά ο Μορόν, αν έκανε καλύτερο τελείωμα στις καθυστερήσεις του αγώνα, που στα τελευταία λεπτά του θύμιζε «ροντέο».

Ο Άρης πήρε ψυχολογία, ενόψει της συνέχειας της αγωνιστικής περιόδου, αρχής γενομένης με το κυριακάτικο (28/4) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να πρέπει να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι και με στόχο, φυσικά, να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στον τελικό του Κυπέλλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ