Το πιο δύσκολο 90λεπτο στην ιστορία του

Το πιο δύσκολο 90λεπτο στην ιστορία του

Το εντυπωσιακό 4-2 στο «Βίλα Παρκ», το «τουπέ» των Άγγλων και το σπουδαιότερο ματς στην ιστορία του Ολυμπιακού που δεν (πρέπει να) είναι αυτό της Πέμπτης…

Χρειάζεται καιρός για να κατανοήσουμε πλήρως τι έχει πετύχει φέτος ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη και πως κατάφερε να βρίσκεται ένα βήμα πριν από έναν ευρωπαϊκό τελικό. Κάτι που φάνταζε πριν τρεις μήνες ξανά ως όνειρο μακρινό, σαν τις ατάκες του Κριστιάν Καρεμπέ που έλεγε και ξαναέλεγε πως ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να στοχεύει σε έναν ευρωπαϊκό τελικό.

Το έλεγε γιατί το πίστευε. Δεν ξέρω αν πίστευε πως αυτό μπορεί να συμβεί φέτος μετά από όλα όσα προηγήθηκαν της άφιξης του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος προπονητής που έχει ήδη «σπάσει» όλα τα ρεκόρ. Όταν ήρθε στον Ολυμπιακό ο Μεντιλίμπαρ ευχήθηκε να ακολουθήσει τα βήματα του Βαλβέρδε, να αγαπηθεί όσο αυτός, να πετύχει στον Ολυμπιακό όσα ο Ερνέστο.

Διαβάστε επίσης: Η χειρονομία οπαδού της Φενέρ που έφερε… το χάος (vid)

Και πριν καν κλείσει τρεις μήνες στον Ολυμπιακό; Είναι έτοιμος να τον ξεπεράσει. Να ξεπεράσει και όποιον άλλο έχει κάτσει στην άκρη του πάγκου της κορυφαίας ελληνικής ομάδας. Αδύνατον, απίθανο, ασύλληπτο αλλά αληθινό.

Ο Μεντιλίμπαρ που μετά το εντυπωσιακό 4-2 του Ολυμπιακού στο «Βίλα Παρκ» άφησε… λίγα λεπτά σε όλους για να πανηγυρίσουν. Ξέρει άλλωστε πως ακόμη ο Ολυμπιακός δεν έχει προκριθεί στον τελικό του Κόνφερενς. Ξέρει πως ο Έμερι έχει… σκυλιάσει μετά το «κάζο» που του έκανε και πως δεν πρόκειται να πετάξει λευκή πετσέτα.

Ξέρει πως οι Άγγλοι δεν θα έχουν το «τουπέ» που είχαν στο Μπέρμιγχαμ και που όταν κατάλαβαν τι συμβαίνει δεν μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα. Τώρα στο Καραϊσκάκη θα έρθουν ψυλλιασμένοι, έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που δεν ήταν απλά του επιπέδου τους, ήταν καλύτερη από αυτούς σε όλα τα σημεία στο «Βίλα Παρκ». Μπορεί (και όλοι αυτό ελπίζουμε) να είναι πλέον αργά για αυτούς, όμως το… 2-0 που προηγείται ο Ολυμπιακός, γιατί από την στιγμή που δεν υπάρχουν εκτός έδρας γκολ αυτό σημαίνει το 4-2 του πρώτου αγώνα, κρατάει ανοικτή την πρόκριση.

Για αυτό και ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του, την Πέμπτη που έρχεται στο κατάμεστο Καραϊσκάκη το πιο δύσκολο 90λεπτο της ιστορίας του. Μια πραγματική «μάχη» που πρέπει να δώσουν όλοι, από τον τελευταίο παίκτη του Μεντιλίμπαρ έως τον τελευταίο οπαδό που θα βρίσκεται στις εξέδρες. Όλοι μαζί για το 90λεπτο της ιστορίας του Ολυμπιακού!

Το καλό για τους ερυθρόλευκους είναι πως άπαντες είναι συνειδητοποιημένοι για το τι πρέπει να κάνουν. Όλοι, από τον ηγέτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες ξέρουν πως το 4-2 ήταν το πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Με τον Ολυμπιακό να δίνει την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή «μάχη» της ιστορίας του. Μέχρι την επόμενη, στις 29 Μαίου στην ΟΠΑΠ Αρένα όπου εκεί θα δώσει το σπουδαιότερο ματς της ιστορίας του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ