Πάλεψε και πάει για το Κύπελλο ο Άρης

Πάλεψε και πάει για το Κύπελλο ο Άρης

Oι κιτρινόμαυροι έχασαν στις λεπτομέρειες το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στρέφουν, πλέον, την προσοχή τους στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου (25/5) με τον Παναθηναϊκό.

O Άρης ήταν ψυχωμένος, πάλεψε αλλά έχασε στις λεπτομέρειες, στο χθεσινό (25/5) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πληρώνοντας τα λάθη που έκαναν οι παίκτες του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευστοχία ελευθέρων βολών, καθώς με τρεις τελικές προσπάθειες σε ολόκληρο το παιχνίδι, κατάφεραν να πετύχουν δυο γκολ.
Η ομάδα του Άκη Μάντζιου βρέθηκε πίσω στο σκορ από το… πουθενά στο πρώτο ημίχρονο, μετά το λάθος που έκανε ο Μορόν στη μεσαία γραμμή. Ο Ισπανός που ισοφάρισε με ένα εκπληκτικό σε εκτέλεση γκολ με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.
Ο Άρης, όμως, δεν κατάφερε και πάλι να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και την ώθηση από το κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης» και δέχτηκε και δεύτερο γκολ, χάρη στην τραγική ανασταλτική λειτουργία του στο 61ο λεπτό.
Προσπάθησε στα εναπομείναντα λεπτά και έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Ανσαριφάρντ για να φτάσει στην ισοφάρισε, δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης από τον Ισραηλινό διαιτητή Γκρίνφιλντ. Ο οποίος με μια ακατανόητη απόφαση, έδειξε μόνο πέντε λεπτά καθυστερήσεων. Σε ότι αφορά την αποβολή του Μιχαηλίδη, ήταν πεντακάθαρη και δεν θα μπορούσε να μη δώσει την κάρτα ο διαιτητής.
Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους παίκτες του Άρη ότι δεν προσπάθησαν στο χθεσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Έχασαν από έναν αντίπαλο που ήταν πιο τυχερός και πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια.
Είναι, ξεκάθαρο, επίσης, ότι δεν θα «χρεωθεί» ο Άρης το γεγονός ότι πήρε ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Όταν ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ που είχαν τον τίτλο στο «τσεπάκι» τους, έκαναν συνεχόμενα λάθη και «πέταξαν» δικούς τους βαθμούς.
Ο Άρης δεν έχει, πλέον, περιθώρια να σκεφτεί άλλο το χθεσινό ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι παίκτες και ο Μάντζιος θα πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (25/5), στο Πανθεσσαλικό, στον Βόλο.
Με τα όσα τραγελαφικά προηγήθηκαν, ο Άρης δεν θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου του στο κρίσιμο αυτό παιχνίδι. Οι οπαδοί του, όμως, έστειλαν με τη χθεσινή τους παρουσία στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης», ξεκάθαρο μήνυμα για την κατάκτηση του τίτλου. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο μεγάλος στόχος του Άρη για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
ΥΓ. Η πιο δυνατή στιγμή του χθεσινού παιχνιδιού, σημειώθηκε πριν από την έναρξη του. Με την αγκαλιά και το φιλί του Κουέστα, στον μικρό Γιαννάκη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ