Άρης: Τραγική διαιτησία και αφέλεια του στέρησαν τον τίτλο

Άρης: Τραγική διαιτησία και αφέλεια του στέρησαν τον τίτλο

Ο Νταρίντα αποβλήθηκε με ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη κάρτα, δεν δόθηκε και πέναλτι σε χέρι του Αράο στο 91΄ υπέρ του Άρη, που δέχτηκε γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Απίστευτα πράγματα έγιναν και πάλι στον χθεσινό (25/5) τελικό Κυπέλλου στον Βόλο, προκειμένου ο Άρης να χάσει τον τίτλο. Είναι λες και μια αόρατη δύναμη ανακαλύπτει συνεχώς νέους τρόπους, προκειμένου να μην μπορούν να χαμογελάσουν στον τέλος οι οπαδοί του.

Δεν γίνεται μια διαιτητής τέτοιου επιπέδου, όπως είναι η Φραπάρ, να κάνει τέτοια λάθη. Ανύπαρκτη η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Νταρίντα, που άφησε και τον Άρη με δέκα παίκτες, μετά την πεντακάθαρη αποβολή του Κώτσιρα.

Διαβάστε επίσης: Άρης: Οπαδοί έκαψαν τη σουίτα του Καρυπίδη στο «Βικελίδης» μετά τον τελικό

Πέφτουν πάνω στην Γαλλίδα ρέφερι οι παίκτες του Παναθηναϊκού και διαμαρτύρονται και ως εκ θαύματος βγαίνει η δεύτερη κίτρινη κάρτα και στον Νταρίντα. Όταν δεν βγάζεις κάρτα στον Τσέριν, για το μαρκάρισμα που έκανε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα θα δεχόταν και τη δεύτερη (η οποία δόθηκε) για τράβηγμα στον Μορόν, δεν γίνεται να δίνεις κάρτα και να αποβάλεις παίκτη, στη φάση με τον Νταρίντα.

Στη συνέχεια, ήρθε και η αφελής ενέργεια του Ζουλ, που άφησε τον Άρη με εννιά. Όταν βλέπεις τον τρόπο με τον οποίο αποβλήθηκε ο συμπαίκτης σου, δεν δίνεις δικαιώματα. Ίσως θα έπρεπε να γίνουν αλλαγή και οι παίκτες που είχαν κάρτα για τον Άρη, καθώς ήταν ξεκάθαρο ότι στον Παναθηναϊκό θα διαμαρτύρονταν συνεχώς – όπως και έκαναν – για να βγει και δεύτερη κάρτα με την παραμικρή ευκαιρία.

Ακόμα και με εννιά παίκτες, όμως, ο Άρης αδικήθηκε κατάφορα, σε μια φάση που το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το φέρνει ο VAR. Στο 91΄, σε διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα στον Φαμπιάνο και στον Αράο μέσα στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, ο παίκτης των «πρασίνων» έδιωξε τη μπάλα με το χέρι. Είναι ξεκάθαρη η φάση και είναι απορίας άξιον το πως δεν ειδοποίησαν τη Γαλλίδα ρέφερι από το VAR, για το πέναλτι. Έστω, για να πάει να δει τη φάση και στη συνέχεια να αποφασίσει.

Εκτός από τα διαιτητικά λάθη, βέβαια, η αλήθεια είναι ότι και οι παίκτες του Άρη δεν είχαν την απόδοση που θα περίμενε κανείς, με βάση τη σημασία του αγώνα. Το ίδιο, βέβαια, και γι αυτούς τους Παναθηναϊκού και οδήγησε σε ένα κακό παιχνίδι, που κρίθηκε με το γκολ του Βαγιανίδη στις καθυστερήσεις.

ΥΓ. Οι παίκτες του Άρη παρέλαβαν κανονικά τα μετάλλια τους μετά το τέλος του αγώνα και δεν έχουν την παραμικρή βάση τα όσα ακούγονται για πιθανές τιμωρίες. Απλά, τα παρέλαβαν στα αποδυτήρια του «Πανθεσσαλικού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ