H UEFA έχει 4 διασυλλογικές διοργανώσεις – 2 κατέκτησε ο Ολυμπιακός και σκοπεύει να επανέλθει

H UEFA έχει 4 διασυλλογικές διοργανώσεις – 2 κατέκτησε ο Ολυμπιακός και σκοπεύει να επανέλθει

Το μέγεθος της επιτυχίας που βιώνει ο Ολυμπιακός τη φετινή χρονιά, είναι πρωτοφανές όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα. Αλλά για τη διοίκηση είναι μόνο η αρχή και οδηγός για όσα θα γίνουν ενόψει της νέας σεζόν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης του Don Κάρλο Αντσελότι κατέκτησε για 15η φορά στην ιστορία της το Champions League το βράδυ του Σαββάτου. Κι όμως, στο περιθώριο του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη, στο εμβληματικό Γουέμπλεϊ, ο Ολυμπιακός έδωσε το «παρών» όχι ως «κομπάρσος». Όχι ως ένας ακόμη από τους παριστάμενους. Όχι ως «φτωχός συγγενής». Αλλά ως πρωταγωνιστής. Ως το «talk of the town» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ως κάτοχος του Conference League. Ως κάτοχος του Youth League. Ως η ομάδα που κατέκτησε τις δύο από τις τέσσερις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.

Στην Ελλάδα των μηδενισμών, του φθόνου, της μικρότητας, της τοξικότητας, τα αυτονόητα πρέπει να επισημαίνονται. Ακόμη και τα πλέον προφανή, πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να τα «μικρύνουν». Να τα «μολύνουν». Να τα κατεβάσουν στο επίπεδό τους. Ο Ολυμπιακός έχει λαθέψει πολλάκις στο παρελθόν. Εχει αποτύχει. Εχει πέσει. Εχει κάνει λάθη και κακές επιλογές. Αλλά ο φετινός Ολυμπιακός είναι ό,τι αναφέραμε παραπάνω: Ο μοναδικός σύλλογος στην ιστορία των διοργανώσεων της UEFA που κατακτά, την ίδια χρονιά, δύο από τις τέσσερις διασυλλογικές διοργανώσεις της, σε επίπεδο Ανδρών και Νέων Ανδρών. Δεν είχε γίνει ποτέ πριν. Ο Ολυμπιακός το έκανε.

Διαβάστε επίσης: Βοηθός Μεντιλίμπαρ: «Ο Μέντι φώναζε στους πανηγυρισμούς να ζήσει η μητέρα που σας γέννησε εσάς τους Έλληνες»

Ο «θόρυβος» του Ολυμπιακού μεταφέρθηκε και στο Γουέμπλεϊ και ήταν ανάλογος της επιτυχίας του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποτέλεσε ένα από τα πρόσωπα της βραδιάς στην αγγλική πρωτεύουσα, στον τελικό του Champions League. Ένα από τα πρόσωπα στο οποίοι όλοι ήθελαν να μιλήσουν. Να τον συγχαρούν. Ολοι ήθελαν να μιλήσουν με τον πρόεδρο της πρώτης ελληνικής ομάδας που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο. Ολοι ήθελαν να εκφράσουν τον θαυμασμό τους και τις… απορίες τους για την ομάδα που εμφάνισε μια καταπληκτική φουρνιά ποδοσφαιριστών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέσω του Youth League.

Από το βράδυ της 29ης Μαΐου ο Ολυμπιακός πέρασε σε άλλο επίπεδο. Είναι ένας από τους συλλόγους νικητές της Ευρώπης. Και αυτό μεγαλώνει και τις απαιτήσεις. Και τα πρέπει γίνονται ακόμη πιο απαιτητικά. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι νέο για τους Ερυθρόλευκους. Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, από το βράδυ της Τετάρτης έθεσε ακόμη πιο υψηλό στόχο για την ομάδα του. Όχι για το… θεαθήναι ή για τις εντυπώσεις. Αλλά γιατί το πιστεύει. Και θα προσπαθήσει να το κάνει πράξη.

Το διάστημα που ακολουθεί έως την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού, θα είναι εκείνο που θα δείξει τι σκοπεύει να κάνει η ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού. Και αυτό που με βεβαιότητα τονίζεται από όλα τα αρμόδια χείλη ολυμπιακός της νέας σεζόν θα είμαι καλύτερος, πιο ισχυρός και όσο ενισχυμένος χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις μπροστά του. Για να ανέβεις την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Αλλά και για να κάνει μία ευρωπαϊκή πορεία όπως αυτή που αρμόζει σε έναν κάτοχο ευρωπαϊκού τίτλου.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ