Ολυμπιακός : Που… χάθηκε τόση εξυγίανση;

Ολυμπιακός : Που… χάθηκε τόση εξυγίανση;

Μόνον τυχαία δεν είναι η «επιστροφή» του Ολυμπιακού στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας!

Υπό άλλες συνθήκες οι εκλογές στο συνεταιρισμό των ΠΑΕ θα αποτελούσαν τυπική διαδικασία, όπως συνέβη στην προηγούμενη εκδοχή, καθώς προέκυψε και η χορηγία της Σουρωτής…

Τούτη τη φορά όμως το σκηνικό ήταν διαφορετικό για αυτό και μετρήσαμε «παρόντες», «απόντες» και «λευκά».  Ούτε τυχαία ήταν η απουσία του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ούτε όμως και η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μπαταγιάννης ήταν σίγουρο ότι θα εκλεγεί, εφόσον δεν είχε αντίπαλο!

Σαφές είναι το μήνυμα που μας επιβεβαιώνει την «εξαφάνιση» της εξυγίανσης. Από εδώ και πέρα ο καθένας ακολουθεί το δικό του δρόμο και τη … σέντρα στο νέο πρωτάθλημα την έδωσε ο… Κομίνης-για την ακρίβεια ο επόπτης Ποντίκης μαζί με τον τέταρτο Στυλιαρά, καθώς αυτοί πήραν και την ευθύνη της ακύρωσης του γκολ του Βαρέλα και έχρισαν την ΑΕΚ πρωταθλήτρια και ήδη τέθηκαν εκτός πινάκων.

Οι σύμμαχοι δεν υπάρχουν πια και βεβαίως οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην Σούπερ Λίγκα έχουν μπροστά τους το σημαντικό πρόβλημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων το οποίο προσπαθεί να λύσει η κυβέρνηση μέσω της… ΕΡΤ και να δούμε αν θα τα καταφέρει.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ιστορία της «συμμαχίας» δεν κράτησε και πολύ από τη στιγμή που διεκδίκησαν το ίδιο έπαθλο δύο από τα ιδρυτικά της στελέχη και ενώ το τρίτο είχε αποχωρήσει από νωρίς από μία σφυρίχτρα (Κύζας) και ένα κουτάκι μπίρας.  Ούτε η ΕΠΟ φάνηκε στις εκλογές της Λίγκας, είτε γιατί είχε πιο σοβαρές υποχρεώσεις, είτε γιατί είχε διαισθανθεί την πρόθεση του εκλογικού σώματος.

Βεβαίως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία παραμένει ο «βασικός πυλώνας» για την αντιπαράθεση, καθώς σε αυτήν βρίσκεται ο «θησαυρός» της διαιτησίας, ενώ η λίγκα απλά ορίζει τις ώρες έναρξης και το πρόγραμμα των αγώνων, όμως το ότι οι περισσότερες ομάδες εμπιστεύτηκαν ξανά τον Ολυμπιακό, την ώρα που ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έμειναν έξω από το παιχνίδι, ενώ η ΑΕΚ δεν κατέβασε υποψήφιο υπό το φόβο να έπαιρνε λιγότερους ψήφους και από την… Ροδάνθη, έχει να μας πει αρκετά πράγματα.

Το ποδόσφαιρο είναι γεγονός ότι έχει υποχωρήσει αρκετά και αυτό βαραίνει κυρίως όσους προσπάθησαν να το φέρουν στα όρια του grexit προκειμένου να επιβιώσουν. Μέχρι πρότινος ο πρωταθλητής της χώρας μας έπαιζε στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς τη δοκιμασία της προκριματικής φάσης, όμως τώρα είναι υποχρεωμένος να βαδίσει πάνω στο τεντωμένο σχοινί.

Τα «έσοδα» του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το πρόβλημα για τους υπόλοιπους κι από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να έρθουν στο δικό τους το ταμείο έκαναν τα πάντα ώστε να μην υπάρχουν. Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα αφού δεν έχουμε εμείς κατσίκα, μόνον που τώρα που έχει φτάσει η κατσίκα στην άκρη του γκρεμού άντε να πας να τη συναντήσεις…  

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ