O ταλαντούχος και τυχερός Γιαμάλ

O ταλαντούχος και τυχερός Γιαμάλ

Ο νεαρός Ισπανός μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα έχει τρομερά ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά αγωνίζεται και σε μια χώρα που του έδωσε απλόχερα την ευκαιρία και του έδειξε εμπιστοσύνη για να τα αναδείξει στον αγωνιστικό χώρο

O Λαμίν Γιαμάλ Νασραουΐ Εμπανά, όπως είναι το πλήρες όνομα του, έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε στην τελική φάση του Euro, με τη φανέλα της Ισπανίας, στην νίκη με 3-0 επί της Κροατίας. Σε ηλικία 16 ετών και 333 ημερών, ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα, ξεκίνησε, μάλιστα και στο βασικό σχήμα.

Γίνεται ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή, ότι ο νεαρός είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Με πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά, παρά την ηλικία του και αν συνεχίζει να δουλεύει το ίδιο σκληρά, θα γίνεται ολοένα και καλύτερος. Ο τρόπος με τον οποίο πετούσε την μπάλα μπροστά για να «τρέξει»τον προσωπικό του αντίπαλο, το «χάιδεμα» της μπάλας, το ότι όχι απλά δεν απέφευγε να πάει στο ένας εναντίον ενός,αλλά το επεδίωκε κιόλας.

Διαβάστε επίσης: Η δεύτερη ολική επαναφορά τελικών και τα ρεκόρ των Game 5

Η εξέλιξη που είχε ο Γιαμάλ, οφείλεται, φυσικά, σε μεγάλο βαθμό στο ταλέντο που διαθέτει αλλά και στη δουλειά που ο ίδιος έκανε. Από τα πρώτα του βήματα, στη γειτονιά Ροκαφόντα, της πόλης Ματαρό. Από τότε που αναγκαζόταν να παίξει σε τσιμεντένιο γήπεδο και σε αλάνες, γιατί η οικογένεια του δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει τη συνδρομή για να γραφτεί σε κάποιον αθλητικό σύλλογο της περιοχής και να κάνει προπονήσεις σε κανονικό γήπεδο.

Παρόλα αυτά, όμως, το ταλέντο «ξεχείλιζε» στον πιτσιρικά,που σε ηλικία εφτά ετών, έγινε μέλος των περίφημων ακαδημιών της Μπαρτσελόνα. Χρειάστηκε μόλις μια δοκιμή για να πειστούν οι άνθρωποι της Μασία για την αξία του. Σε ηλικία εφτά ετών, λοιπόν, άρχισε για τον Γιαμάλ το πιο όμορφο παραμύθι.

Ακολούθησε η πρώτη του συμμετοχή με την μεγάλη ομάδα των Καταλανών, σε παιχνίδι κόντρα στην Μπέτις, σε ηλικία 15 ετών και 290 ημερών και η κλήση στην εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, όμως και την προσπάθεια που κατέβαλε, ο Λαμίν Γιαμάλ στάθηκε και τυχερός, καθώς αγωνίζεται σε μια χώρα και μια ομάδα που του έδειξε απλόχερα εμπιστοσύνη και του έδωσε την ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο του.

Δεν θα με έλεγε κανείς οπαδό της Μπαρτσελόνα, κάθε άλλο, μάλιστα. Δεν μπορεί, όμως, να μην παραδεχτεί κανείς ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσε «ποδοσφαιρικά» ο Γιαμάλ, όπως για παράδειγμα ότι σε ηλικία εφτά τον πήγαινε ταξί στις προπονήσεις, γιατί οι δικοί του δεν είχαν χρήματα, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ