Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός : Είναι να μην του πληγώσεις τον εγωισμό

Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός : Είναι να μην του πληγώσεις τον εγωισμό

Υπόκλιση στην αυταπάρνηση του Ολυμπιακού και υπενθύμιση ότι έχουμε ακόμα Νοέμβρη και τα πάντα είναι ρευστά στην Ευρωλίγκα.

Έγραφα, έσβηνα, έγραφα, έσβηνα. Θα είμαι ειλικρινής και αρχικά θα σημειώσω ότι δεν περίμενα τη νίκη των «ερυθρόλευκων» μέσα στην Τουρκία. Όχι γιατί είναι τέτοιο φόβητρο η Φενέρ, αλλά επειδή ο Ολυμπιακός δεν μου έδειχνε πως μπορούσε να πάρει το ματς.
Και όμως, όπως τόσοι πολλοί, έτσι και εγώ, εκτέθηκα.

Οι Πειραιώτες έδωσαν απαντήσεις σε όποιους του αμφισβήτησαν. Στα κείμενα που κατά συρροή έλεγαν πως δεν έχουν κανένα μέλλον, τα οποία δικαίως σε ένα σημείο είχαν γραφτεί.

Την ίδια ώρα βέβαια υπήρχαν και άλλα που θυμήθηκαν παίκτες που από το καλοκαίρι έχουν φύγει από τον Ολυμπιακό (Γκριν και Λοτζέσκι), ενώ έβγαζαν… παλτό τον Ρόμπερτς, σε διάστημα ενός μήνα. Καλό είναι η κριτική να γίνεται νηφάλια και όχι με εμπάθεια θα έλεγα εγώ. Χωρίς υπερβολές και να σκεφτόμαστε ότι έχουμε ακόμα Νοέμβριο.

Τέλος πάντων. Επιστρέφοντας σε αυτό που έλεγα παραπάνω, οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν σε όλους. Ακόμα στους ίδιους τους εαυτούς τους, αφού μόνοι τους έβγαζαν τα μάτια τους στο παρκέ στα προηγούμενα παιχνίδια.

Το μέταλλο αυτής της ομάδας, τόσα χρόνια, ακόμα και με τον Βασίλη εκτός ρόστερ, είναι τέτοιο, που δεν σε αφήνει να μην τους πιστεύεις.

Στον κόσμο που τους είπε τελειωμένη ομάδα, σε αυτούς που φώναξαν το όνομα του Μίλαν Τόμιτς για.. πικάρισμα.

Στα του ματς. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Να περιορίσει σημαντικά το παιχνίδι του Ουοναμέικερ που δεν μπόρεσε να τρέξει όπως λατρεύει να κάνει, να αναγκάσει τον Σλούκα να υποπέσει σε πέντε λάθη (κομβικός ο ΜακΛίν με τις άμυνές του επάνω του), να αφήσει Μέλι και Ντατόμε στους 19 πόντους σε ένα παιχνίδι που η Φενέρ πέτυχε 83!

Ο Σφαιρόπουλος πέρασε την μπάλα στο ποστ, ευτύχησε να έχει έναν Κώστα Παπανικολάου σε τρομερή κατάσταση, είχε σε καλή μέρα την τριάδα των Ρόμπερτς, Τόμπσον και Στρέλνιεκς από τα 6,75μ (10/17 τρίποντα όλοι μαζί) και παρά τα νεκρά διαστήματά που είχε η ομάδα του, κατέκτησε μία νίκη σε μία έδρα που ελάχιστοι θα περάσουν. Ταυτόχρονα ήταν εντυπωσιακός κοντά στο καλάθι (26/41 στα δίποντα), έφτασε να έχει 11 κλεψίματα σε ένα ματς που έληξε 83-90.

ΥΓ. Τώρα είναι καλός ο Ρόμπερτς ή να φύγει; Είμαστε τέλειοι στο να ισοπεδώνουμε αθλητές. Όπως και ιδανικοί στο να… κωλοτουμπιάζουμε απευθείας.

ΥΓ2. Ο Πρίντεζης είναι ο παίκτης με την μεγαλύτερη επιρροή σε αυτήν την ομάδα και ο κορυφαίος πάουερ φόργουορντ στην Ευρώπη. Τόσο απλά…

ΥΓ3 Τέσσερα σουτ στάσιμα, τέσσερα τρίποντα μέσα. Γιάνις Στρέλνιεκς.. Τα έχουμε ξαναπεί..

ΥΓ4 Ε όχι και από την διαιτησία ρε Ζέλικο.. Ε όχι.. Που για να φτάσει στα πέντε φάουλ η Φενέρ έπρεπε να μπούμε στο τελευταίο λεπτό. Αν είναι ποτέ δυνατόν.. 24-11 βολές, 24-17 τα φάουλ. Έλεος!

ΥΓ5 Ολυμπιακός σημαίνει αντίδραση, ψυχή, αυταπάρνηση. Μην το ξεχνάμε αυτό. Το έχει κερδίσει με το σπαθί του αυτό τόσα χρόνια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ