Ειρωνεύτηκε επένδυση 100 εκατ. αυτός που ξέχασε πως είναι το 100ευρω

Ειρωνεύτηκε επένδυση 100 εκατ. αυτός που ξέχασε πως είναι το 100ευρω

Η ελπίδα του Καρυπίδη είναι να πάρει κάνα επίδομα από την ΕΡΤ μέσω Βασιλειάδη, σαν αυτά που μοίραζε το κράτος στους απλήρωτους εργαζομένους του.

Και μέσα σε όλη την ετερόκλητη ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα με Μουντιάλ, εκλογές για πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ, νέους πίνακες διαιτησίας, μεταγραφές κλπ, έσκασε και η δήλωση Καρυπίδη πως «δεν γίνεται να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα κατεβούμε, είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τα άκρα».

Ποιες είναι αυτές οι συνθήκες, ντρέπεται να το πει φωναχτά.

Ότι δηλαδή σε ένα τοπίο με κανόνες ελεύθερης αγοράς, η ομάδα του μαζί με κάποιες άλλες, δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο;

Ποιος να τους φταίει άραγε, το συνδρομητικό που τους κοστολογεί λιγότερο απ΄όσο νομίζουν ότι αξίζουν, οι υπόλοιποι που βρήκαν τηλεοπτική στέγη, ή μήπως η λίγκα που έπαψε να είναι συνεταιρισμός;

Πριν από κάνα 8μηνο εμφανίστηκε στον ιντερνετικό ωκεανό to10.gr, λειτουργώντας με τους υφιστάμενους κανόνες, που ισχύουν για όλες τις ιστοσελίδες.

«Η επισκεψιμότητα καθορίζει τα έσοδα, άρα και τη βιωσιμότητα», τόσο απλά.
Δεν έστειλε mail στη Google, ή σε κάποιες μεγάλες εταιρίες ο Χαραλαμπόπουλος, προειδοποιώντας πως αν δεν ανοίξουν το πουγκί για να του εξασφαλίσουν προκαταβολικά τα έσοδα που χρειάζεται, δε θα ανεβάσει τη σελίδα.

«Στα φρύδια μας και δυο αυγά Τουρκίας», θα ήταν η απάντηση και με το δίκιο τους, ουδείς μπορεί να επιβάλλει σε κάποιον τα δικά του θέλω, οι κανόνες είναι αμείλικτοι και ισχύουν για όλους.

«Φτιάξε κάτι ανταγωνιστικό Χαραλαμπόπουλε και κάθε Χαραλαμπόπουλε και μετά θα σε παρακαλάμε εμείς να μας φιλοξενήσεις στην ιστοσελίδα σου, ο τρόπος που λειτουργεί η αγορά είναι ξεκάθαρος και δίκαιος, δεν κάνει διαχωρισμούς, ούτε μασάει από τελεσίγραφα. Αυτό που παίρνεις είναι αυτό που αξίζεις τελικά».

Εδώ στη Θεσσαλονίκη βέβαια τους ξέρουμε καλά, χρόνια τώρα επιδίδονται σε ρεσιτάλ ναρκισσισμού, είναι το απόλυτο τίποτα και δεν παριστάνουν απλώς πως είναι κάποιοι, αλλά ότι όλος ο κόσμος γυρνάει γύρω από αυτούς.

Με τα λόγια βέβαια μπορώ κι εγώ να παρουσιάσω τον εαυτό μου ως σταρ του Χόλιγουντ, ως καλλιτέχνη επιπέδου Μικ Τζάκερ, ως δισεκατομμυριούχο, τις προάλλες πάντως που πήγα να πάρω καφετιέρα, τσεκάριζα ποια έχει τις χαμηλότερες μηνιαίες δόσεις.

Έτσι κάνουν κι αυτοί, λένε-λένε-λένε κι όταν έρθει η ώρα των αποδείξεων όσων ισχυρίζονται ότι είναι, επιδίδονται σε κλάψες, απειλές και φωνασκίες.

Δεν αρχίζει το πρωτάθλημα λοιπόν, αν δε βρει ο Καρυπίδης τηλεοπτικό συμβόλαιο και μάλιστα στα χρήματα που θέλει, η ελπίδα του είναι να πάρει κάνα επίδομα από την ΕΡΤ μέσω Βασιλειάδη, σαν αυτά που μοίραζε το κράτος στους απλήρωτους εργαζομένους του.

Μιλάμε για τον ορισμό του κρατικοδίαιτου δηλαδή, το κράτος να πληρώνει τους εργαζομένους του και να συντηρεί την εταιρία του, για να κάνει λεζάντα παριστάνοντας τον πρόεδρο.

Αλήθεια σας λέω, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις άστεγες ΠΑΕ, αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες και τον πόνο τους, ούτε τις απαξιώνω, ούτε μέμφομαι τη χρήση του χαρτιού περί μπλοκαρίσματος της έναρξης του πρωταθλήματος.

Καθένας σε τούτη τη ζωή, πολεμάει για τα δικά του συμφέροντα και προσπαθεί να τα υπερασπιστεί σε κάθε τρόπο.

Αρκεί να επικεντρώνεται σε αυτά να μην πουλάει φθηνό πνεύμα εκ του ασφαλούς, διότι η πραγματικότητα θα τον γελοιοποιήσει.

Πρόσφατα ο Καρυπίδης αναρωτήθηκε με σαφέστατη ειρωνεία, «αν θεωρείται κατόρθωμα να πληρώνεις 100 εκατ. για να πάρεις δυο κύπελλα, όπως ο Σαββίδης».

Τα 100 εκατ. του Σαββίδη, δε μεταφράζονται σε δυο κύπελλα, ούτε επενδύθηκαν γι αυτό το σκοπό.

Τα χρήματα αυτά τα βάζει για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ, χωρίς να εξαρτάται ή να έχει ανάγκη κανένα τηλεοπτικό συμβόλαιο, χορηγία, έσοδα από εισιτήρια κλπ, με συνέπεια να γίνεται επαίτης και να φιλάει κατουρημένες ποδιές.

Ο ΠΑΟΚ πέρσι στερήθηκε σοβαρών εσόδων λόγω διεξαγωγής 10 αγώνων χωρίς θεατές, έχει τιμωρηθεί με ανάλογες ποινές από την Ουέφα, ενώ έχει γνωρίσει και δυο Ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς από τους ομίλους του Γιουρόπα, χάνοντας μπόλικα εκατομμύρια.

Η ΠΑΕ όμως δε στέγνωσε, ούτε αντιμετώπισε πρόβλημα ρευστότητας, συνέχισε απρόσκοπτα τη λειτουργία της καταφέρνοντας να είναι όχι απλά συνεπής, αλλά να ενισχύεται κιόλας.

Κάτι στο οποίο αδυνατεί ο ίδιος να ανταποκριθεί στοιχειωδώς, γι αυτό και μόλις χθες έσπασε την παρθενιά της απόκτησης ποδοσφαιριστή, ένα μήνα τώρα τα ρεπορτάζ της ομάδας του είναι γεμάτα από πληροφορίες του τύπου «κοντά στον τάδε ο «ο Αρης», στόχος του εκείνος, πλησιάζει στον άλλον», οι υπογραφές όμως προϋποθέτουν χρήμα.

Πρόσφατα, η εταιρία του ανακοίνωσε ΑΜΚ, να τον ενημερώσω πως μπορεί ως μέτοχος, να προκαταβάλει το ποσό ή μέρος αυτού και στην πορεία να το μετοχοποιήσει, δεν είναι υποχρεωτικό δηλαδή να περιμένει την ημέρα της ΑΜΚ για να καταθέσει τα χρήματα, μπορεί να διευκολύνει την ομάδα του με αυτόν τον απλούστατο τρόπο.

Ο λόγος που δεν το κάνει είναι προφανής, δεν έχει σάλιο, οπότε περιμένει να εξασφαλίσει έσοδα για να δικαιολογήσει την παρουσία του στο τιμόνι της εταιρίας.

Αντί να αναρωτιέται λοιπόν, «αν θεωρείται κατόρθωμα να πληρώνεις 100 εκατ. για να πάρεις δυο κύπελλα, όπως ο Σαββίδης», θα ήταν πιο ρεαλιστικό να ζητήσει να του δώσουν ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ να θυμηθεί πως είναι, χρόνια έχει να το χαϊδέψει.

Και μόλις νιώσει την αίσθηση και πάρει τα πάνω του, να μας εξηγήσει αν συνιστά μεγαλύτερο επίτευγμα να βάζεις μέσα καθαρή εταιρία, για ένα πρωτάθλημα στη Γ και μια άνοδο από τη Β ως δευτεραθλητής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ