ΑΕΚ : Γι’ αυτό… Οικονόμου

ΑΕΚ : Γι’ αυτό… Οικονόμου

Οι λόγοι που η ΑΕΚ κατέληξε στον Έλληνα διεθνή και το ιταλικό… στοίχημα που μέχρι τώρα έχει αποδώσει.

H απόκτηση του Μάριου Οικονόμου ως αντικαταστάτη του Ογκνιέν Βράνιες ξάφνιασε πολλούς. Όχι μόνο στις τάξεις των φίλων της ΑΕΚ. Μιλάμε άλλωστε για μια κίνηση που δεν είχε αντιληφθεί κανείς και «έσκασε» ξαφνικά. Όπως θα γίνει και με άλλες μεταγραφές της Ένωσης, μια και η συγκεκριμένη τακτική αποτελεί πλέον… οδηγό στο εν λόγω για κομμάτι για Ουζουνίδη και Λυμπερόπουλο.

Η περίπτωση Οικονόμου εξελίχθηκε για την ΑΕΚ σε βασικό στόχο, ουσιαστικά μόλις προέκυψε. Όταν το όνομα του διεθνούς στόπερ έπεσε στο τραπέζι, αυτόματα έγινε η Νο1 επιλογή για τους Κιτρινόμαυρους. Κάτι που συνέβη για μια σειρά από λόγους. Αρχικά, πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή σε παραγωγική ποδοσφαιρική ηλικία, με τα καλύτερα χρόνια σε αγωνιστικά επίπεδο μπροστά του.

Επίσης, έπαιξε μεγάλο ρόλο πως μιλάμε για Έλληνα ποδοσφαιριστή και δη διεθνή. Στην ΑΕΚ άλλωστε δεν έκρυψαν ποτέ πως ένας από τους στόχους είναι να «γεμίσει» η εθνική με παίκτες της ομάδας και φαίνεται πως σε αυτόν τον τομέα τα πράγματα πάνε… καλά. Αφού ένας ακόμα παίκτης που προπονείται και υπό τις οδηγίες του Σκίμπε, θα φορά τα κιτρινόμαυρα.

Ωστόσο το κριτήριο της ΑΕΚ για τον Οικονόμου είναι και ποδοσφαιρικό. Παρότι αρχικά υπήρχε η σκέψη ο παίκτης που θα έρθει στη θέση του Βράνιες να έχει και χαρακτηριστικά αντίστοιχα με του Βόσνιου, στην πορεία αυτό διαφοροποιήθηκε. Μιας και η εναλλακτική πίσω από τον Οικονόμου, ο Πόουλσεν, είναι επίσης ένα στόπερ με στοιχεία παρόμοια με εκείνα του Έλληνα αμυντικού.

Στην ΑΕΚ αποφάσισαν πως ένα στόπερ με ύψος και παράλληλα αριστεροπόδαρο, ίσως να είναι καλύτερο συμπλήρωμα δίπλα στους Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι και Λαμπρόπουλο. Γι’ αυτό και ο Οικονόμου προκρίθηκε ως η ιδανικότερη λύση. Η Ένωση λοιπόν έκανε για τρίτο σερί καλοκαίρι μια επιλογή Έλληνα διεθνή από το ιταλικό πρωτάθλημα, που αναζητά ένα restart στην καριέρα του. Της βγήκε με τους Χριστοδουλόπουλο, Κονέ και θα δούμε αν θα βγει και με τον Οικονόμου. Οι προδιαγραφές πάντως για να πετύχει η συγκεκριμένη μεταγραφή, σίγουρα υπάρχουν. Τα υπόλοιπα στο… χορτάρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ