Ο ξεσκέπαστος έχει κάνει καλή δουλειά

Ο ξεσκέπαστος έχει κάνει καλή δουλειά

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το Μουντιάλ. Τα δύο μεγάλα φαβορί, το Νο1 αουτσάιντερ, τις δυνατότητες της Αγγλίας και τις πενηνταρίσιες διαιτησίες.

ΜΙΑ χαρά είναι το Μουντιάλ. Δεν περίμενες άλλωστε να δεις και τίποτα, φοβερές και τρομερές ομάδες. Τα έχουμε ξαναπεί, το καλό ποδόσφαιρο, παίζεται στο Τσάμπιονς Λίγκ. Παίζεται, στη Πρέμιερ Λιγκ. Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Που οι προπονητές δουλεύουνε τις ομάδες κάθε μέρα. Για χρόνια. Στις εθνικές ομάδες, παίζουνε για το αποτέλεσμα. Το ότι ο εκφωνητής αποκάλεσε τη σούπα Ρωσίας- Ισπανίας, «συγκλονιστικό παιχνίδι», είναι στα πλαίσια της πολιτικής να αβαντάρουμε το προϊόν που πουλάμε. Κι όταν χάνεται το μέτρο η υπερβολή καταλήγει, σε σαχλαμάρα.

ΜΙΑ χαρά είναι Μουντιάλ. Σε 56 συνολικά παιχνίδια, βέβαια, μαζί με τα αποψινά, θα υπάρξουν κι αρκετές σούπες, όπως είπαμε. Δεν γίνεται διαφορετικά. Τηρουμένων των αναλογιών, μπορούμε να πούμε ότι το θέαμα είναι ικανοποιητικό. Και καλά παιχνίδια είδαμε και καλές ομάδες και ατομικές ενέργειες. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για Ιούλιο μήνα. Και για «ομάδες» που για έξι και πλέον μήνες, έδιναν που και που κανένα, φιλικό. Δύσκολο να προκύψουν αυτοματισμοί και υψηλής ποιότητας επιθετική ανάπτυξη. Πολύ περισσότερο, όταν οι προπονητές παίζουν για το αποτέλεσμα. Και μόνο. Και ειδικότερα στα νοκ-άουτ. Στο χάνει-βγαίνει, αυτό που θα προσέξεις, θα είναι η άμυνα. Το Βέλγιο, που δεν πρόσεξε, δεινοπάθησε απέναντι στην περιορισμένων δυνατοτήτων, Ιαπωνία. Η Βραζιλία αντίθετα, απέναντι στο σαφώς πιο επικίνδυνο Μεξικό ήταν αμυντικά αξιόπιστη. Κι όπως έχει πει ο Κοπέρνικος, τις νίκες στο ποδόσφαιρο, τις δίνει η επίθεση, τους τίτλους η άμυνα.

ΚΙ αυτό είναι το προβάδισμα που έχει η Βραζιλία έναντι της Γαλλίας. Καθώς η κουβέντα πήγε στα δύο μεγάλα φαβορί. Πλην συγκλονιστικού απροόπτου, ο ημιτελικός Γαλλίας-Βραζιλίας θα είναι τελικός. Αυτές, είναι οι καλύτερες ομάδες, του τουρνουά. Η Κροατία το Νο1 αουτσάιντερ και περιμένουμε να δούμε την Αγγλία. Με βατούς αντιπάλους μέχρι και τον τελικό, καθώς αποφεύγει Βραζιλία και Γαλλία. Αυτοί που φύγανε, καλώς φύγανε. Κανείς δεν δικαιούται να συνεχίσει στο τουρνουά. Ν αρχίσουμε να μετράμε ανάποδα: Η Ισπανία στο ματς με τη Ρωσία, ήτανε να μασάς και να φτύνεις. Τίποτα. Πάσα, στη πάσα κι όπως έγραψα, μέχρι να φτάσουν, να γίνουν απειλητικοί, είχε αλλάξει η μόδα. Κι όλα αυτά, απέναντι σ έναν αντίπαλο που δεν είχε να σου παρουσιάσει τίποτα. Ήταν τόσο κακή η Ισπανία που σ έκανε να θέλεις να αποκλειστεί για να ξεκουμπιστεί να φύγει να μην τη ξαναδείς. Όπερ και εγένετο καθώς τη τιμώρησε η μπάλα με το περίεργο πέναλτι του Πικέ.

ΓΙΑ αυτό το έκτρωμα που παρουσίασε ο Σάντος, τα είχα πει εδώ στην εκπομπή μέσα από to10.gr» με Χελάκη και Μπραουδάκη. Η Πορτογαλία, δεν σου έδειξε απολύτως τίποτα. Τραγική στην άμυνα και στην επίθεση το σύστημα-κουτουρού. Να φτάσει η μπάλα στον Ρονάλντο κι από κει και πέρα, ότι κάτσει. Ιδιαίτερη ανάλυση, δεν χρειάζεται, ούτε γιά το συνονθύλευμα της Αργεντινής, ούτε για το φάντασμα της Γερμανίας. «Φρέσκα κουλούρια», όμως φωνάζει ο κουλουράς. Είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει η Αγγλία. Ομάδα με δυνατότητες. Έχει ταλέντο, έχει ποιότητα, έχει ταχύτητα, έχει, δυνατότητες, (όχι στο επίπεδο της Γαλλίας βέβαια) αλλά είναι Αγγλία. Μεταξύ των δύο αουτσάιντερ, Βελγίου-Κροατίας, έχω αξιολογήσει ευθύς εξ αρχής σαν καλύτερη τη παρέα του Μόντριτς. Πιο, μπαλαδόφατσες και πιο ουσιαστικοί οι Κροάτες. Έστω κι αν ζοριστήκανε με τη Δανία.

ΝΑ μην ξεχάσω τη διαιτησία. Οι καλύτεροι παίκτες του τουρνουά, είναι οι διαιτητές. Πενηνταρίσιοι. Αυτός ο ξεσκέπαστος ο Ινφαντίνο, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Ελάχιστα, είναι τα λάθη κι εμφανώς χωρίς σκοπιμότητα. Καμιά σχέση, με προηγούμενα Μουντιάλ που σφάζανε τις ομάδες στο γόνατο. Θετική κρίνεται και η καινοτομία του VAR. Κι από Παρασκευή τα σπουδαία.

Στη μουσική επιλογή, Jerry Lee Lewis- Bobby McGee.

https://www.youtube.com/watch?v=KDevnAeoyqI

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ