Ο Κουρτουά δεν άφησε να περάσουν οι καλύτεροι του κόσμου…

Ο Κουρτουά δεν άφησε να περάσουν οι καλύτεροι του κόσμου…

Οι Βραζιλιάνοι έστειλαν τόσες φορές την μπάλα στην εστία και αυτή την τελευταία στιγμή… λοξοδρομούσε και περνούσε άουτ ή σκόνταφτε στο δοκάρι. Αναφέρομαι σε αυτές τις περιπτώσεις κι όχι στις σωτήριες επεμβάσεις του Τιμπόν Κουρτουά που έδωσαν τελικά την μεγάλη πρόκριση στο Βέλγιο.

Η καλύτερη ομάδα του κόσμου είναι εκτός ημιτελικών του Μουντιάλ. Την έστειλαν σπίτι της ένας εκπληκτικός τερματοφύλακας, ένα πέναλτι που κακώς δεν της δόθηκε και ο προπονητής της που κράτησε κοντά μια ώρα στον πάγκο τον Νταγκλας Κόστα. Μην σκεφτεί κανείς ότι υποτιμώ την αξία της πρόκρισης που πήραν οι Βέλγοι. Αυτοί είναι η πιο ποιοτική ομάδα της διοργάνωσης μετά τους αποχωρήσαντες Βραζιλιάνους.

Δυστυχώς όμως για αυτούς στο πιο κρίσιμο ματς της έλλειψε ο πλέον αξιόπιστος αμυντικός χαφ που διαθέτει, ο Κάρλος Καζεμίρο. Στο προηγούμενο κείμενό μου ανέλυσα γιατί η απουσία του μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική για την «σελεσάο» Δεν επανέρχομαι λοιπόν. Σημειώνω μόνο ότι ο αντικαταστάτης του, ο Φερνατίνιο πετυχαίνει το αυτογκόλ και δεν προλαβαίνει ούτε φάουλ να κάνει στο θαύμα της φύσης, τον επελαύνοντα Λουκάκου στην αντεπίθεση από την οποία προκύπτει το δεύτερο γκολ των Βέλγων. Κατά τα λοιπά όλοι έχουμε επίγνωση του τι ακριβώς είναι η μπάλα κατά την κλασσική κουβέντα του Ιβιτσα Οσιμ.

Οι Βραζιλιάνοι την έστειλαν τόσες φορές στην εστία και αυτή την τελευταία στιγμή… λοξοδρομούσε και περνούσε άουτ ή σκόνταφτε στο δοκάρι. Αναφέρομαι σε αυτές τις περιπτώσεις κι όχι στις σωτήριες επεμβάσεις του Τιμπόν Κουρτουά που έδωσαν τελικά την μεγάλη πρόκριση στο Βέλγιο. Ο τερματοφύλακας της Τσέλσι ήταν εντυπωσιακός. Τους σταμάτησε όλους και έδειξε ότι παραμένει ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακας στον κόσμο αν όχι ο κορυφαίος. Το Βέλγιο έχει σπουδαίους παίκτες μεσοεπιθετικά. Ο Αζάρ μπορεί να ανατρέψει το ν καλύτερο αμυντικό στο κόσμο και να του ξεφύγει σε ταχύτητα.

Ο Ντε Μπρούινε πασάρει με ακρίβεια και εκτελεί με ευθύβολο σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Ο Λουκάκου είναι ένα θαύμα της φύσης που σταματιέται μόνο με φάουλ. Ότι αναγκάστηκε να κλειστεί για μισή ώρα στην περιοχή του και να σφυροκοπιέται ανελέητα δεν οφείλεται σε επιλογή του προπονητή του αλλά στην πίεση που άσκησαν οι βιρτουόζοι της μπάλας Βραζιλιάνοι. Το παιχνίδι αυτό ήρθε για να μας δείξει ποιες ήταν οι δυο ποιοτικότερες ομάδες του Μουντιάλ. Το Βέλγιο έτσι παίζοντας καθίσταται πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι Βραζιλιάνοι φεύγουν έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά αυτό δεν συνιστά παρηγοριά. Αν είχαν τον Καζεμίρο τα πράγματα θα είχαν εξελιχτεί τελείως διαφορετικά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ