Εφές – Παναθηναϊκός : Douze points για τον Παναθηναϊκό

Εφές – Παναθηναϊκός : Douze points για τον Παναθηναϊκό

Με 2/2 στη διαβολοβδομάδα όλα είναι καλά, αλλά να δούμε και τα σημεία που χρειάζεται βελτίωση.

Περί του προφανούς ουδείς λόγος. Το να αποθεώσει κανείς τον Νικ Καλάθη, μετά από τέτοια μεγαλειώδη εμφάνιση, ξεπερνά τη σφαίρα του αυτονόητου και οδεύει προς το… ανόητο. Άρα, πάμε στα πιο ουσιώδη, αυτά που ενδεχομένως χρειάζεται και δεύτερη ματιά για να τα δει κανείς.

Όσο κερδίζει ο Παναθηναϊκός όλα καλά, αλλά μήπως πρέπει να παίξει και άμυνα; Από την Μπαρτσελόνα δέχθηκε 98 πόντους, 83 από την Μπάμπεργκ, 81 από την ΤΣΣΚΑ, 85 από την Μπασκόνια και 81 από την Εφές. Έχει τους παίκτες να κατεβάσουν λίγο το σκορ του αντιπάλου, όμως για την ώρα δεν το κάνει.

Παρότι ο Καλάθης ήταν ανεπανάληπτος, μπορούσε να πάρει 2-3 λεπτά ανάσες, όμως ο Τσάβι Πασκουάλ προτίμησε να τον κρατήσει για 35.54» στο παρκέ, αφήνοντας μόλις για 4.06» τον Λεκαβίτσιους. Μόλις 7.45» ο Γκάμπριελ, ακόμα λιγότερα (6.16») ο Ντένμον. Το ροτέισον μίκρυνε, όχι όσο άλλες φορές, αλλά μπορούσε να ανοίξει λίγο.

Ο Νίκος Παππάς είναι του ύψους ή του βάθους. Στην πρεμιέρα πέτυχε 20 πόντους κόντρα στην Μπαρτσελονα, έκανε το παιχνίδι της ζωής του κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (24), συνέχισε με φόρα στην Μπασκόνια (22), αλλά… Με την Μπάμπεργκ είχε 8 πόντους, άποντος κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, 2 πόντους με τον Ολυμπιακό και από 3 με Χίμκι και Εφές.

Πάμε στα θετικά, που σαφέστατα είναι σημαντικότερα από τα όποια αρνητικά:

Ο Σίνγκλεντον αρχίζει και βρίσκει τα πατήματά του κι αυτό είναι κομβικό για να είναι καλός ο Παναθηναϊκός. Ο Γκιστ μοιάζει ανανεωμένος, έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο μακρινό του σουτ, είναι πιστός στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ στην επίθεση τελειώνει χωρίς δεύτερη σκέψη τις φάσεις.

Ο Ίαν Βουγιούκας κερδίζει τον χρόνο και τον αξιοποιεί. Παρότι κόντρα στην Εφές μπορούσε να παίξει κι άλλο, ήταν εκεί, βοήθησε σημαντικά, γέμισε τη ρακέρα, ήταν αξιόπιστη back up λύση. Τον είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός, ειδικά από τη στιγμή που ο Όγκαστ ήταν και πάλι (λογικό) DNP.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έχει ρόλο στην ομάδα. Τον έμαθε ο Τσάβι, ανακαλύπτει κι αυτός τον κόσμο της Ευρωλίγκας και μπορεί να γίνει παράγοντας εξέλιξης του παιχνιδιού, αν βελτιωθεί (βελτιώνεται διαρκώς) κι άλλο στην επίθεση.

Στο τέλος της ημέρας ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει τη διαβολοβδομάδα με 2/2, με δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις. Douze points, που λένε και στην Eurovision.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ