ΑΕΚ : Δείξε μου τα χαφ σου

ΑΕΚ : Δείξε μου τα χαφ σου

Φορ και εξτρέμ θα έρθουν, αλλά αν δεν αποκτηθεί χαφ που «κολλήσει» στον Σιμόες η ΑΕΚ θα έχει… θέμα

Ότι πέτυχε η ΑΕΚ πέρυσι, γράφτηκε στην ιστορία. Με το τρίτο μπάτζετ της Super League, προσπέρασε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και κατέκτησε δίκαια ένα πρωτάθλημα κόντρα σε όλους και όλα. Το πανηγύρισε δεόντως, το χάρηκαν όλοι και τώρα πάει για το repeat. Φέτος το καλοκαίρι τα δεδομένα όμως είναι (πολύ) διαφορετικά.

Η ΑΕΚ ξεκινά ως Πρωταθλήτρια, τίτλος που φέρνει… βάρος και ευθύνες και με «κάβα» κάποια εκατομμύρια ευρώ. Μπαίνει στα προκριματικά με αξιώσεις να διεκδικήσει μέχρι τέλους να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League και θέλει μίνιμουμ να καταφέρει μια πρόκριση για να εξασφαλίσει (έστω ξανά) τους ομίλους του Europa League. Οτιδήποτε άλλο, θα είναι πισωγύρισμα. Και δη με το καλημέρα. Ότι χειρότερο για νέο προπονητή και μια σεζόν που έχουν αποχωρήσει βασικά «γρανάζια» του περσινού επιτεύγματος (Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος, Βράνιες). Αν και η προσωπική μου θεώρηση στις μεταγραφές είναι ότι ο «επόμενος» σε κάνει να ξεχνάς ή να αναπολείς-νοσταλγείς τον «προηγούμενο».

Με την περσινή (πετυχημένη) συνταγή Χιμένεθ στην ανασταλτική λειτουργία ο Ουζουνίδης θέλει να βάλει την… σφραγίδα του στην επιθετική ανάπτυξη. Αν το πετύχει, θα το δούμε. Είναι πολύ νωρίς να το κρίνουμε αυτό.

«Δείξε μου τα χαφ σου, να σου πω…» λένε οι ποδοσφαιράνθρωποι. Και δεν έχουν άδικο. Η ΑΕΚ πέρυσι με έναν Σιμόες στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του ξεκίνησε με Κονέ-Γιόχανσον-Αϊντάρεβιτς δίπλα του (πότε-πότε και με Γαλανόπουλο) και στην συνέχεια επιχείρησε να προσθέσει (και) τον Μοράν, όταν ο Σουηδός χτύπησε.

Η αλήθεια είναι ότι όταν πήρε… στροφές ο Κονέ, παρέα με τον Σιμόες συνέθεσαν ένα πολύ καλό δίδυμο που έκανε τη διαφορά στα μεγάλα και κρίσιμα ματς. Επτά φορές έπαιξε με τον Πορτογάλο βασικός ο Κονέ, 4 με τον Γαλανόπουλο, 2 με τον Μοράν και μία με τον Τζανετόπουλο σε όσα ματς έπαιξε βασικός. Η αλήθεια είναι ότι λείπει τώρα ο Κονέ. Και γενικά λείπει… Κονέ, για να μην κολλάμε σε πρόσωπα.

Η ΑΕΚ όπως θέλει τα γκολ του Αραούχο (και περισσότερα) στον Πόνσε ή στον επόμενο, όπως θέλει τα γκολ και τη δημιουργία του Λάζαρου στον επόμενο, έτσι θέλει και τον χαφ που θα σπρώξει την ΑΕΚ μπροστά στον επόμενο.

Η ΑΕΚ «απαγορεύεται» να κάνει έκπτωση στον χαφ, σε μια μεταγραφή που έχει «διαφημιστεί» λιγότερο από κάθε άλλη φέτος το καλοκαίρι. Θέλει χαφάρα που θα κάνει τα πάντα, που θα «κολλήσει» αμέσως στον Σιμόες ή στον Γαλανόπουλο (πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι είναι και πρέπει να βελτιωθεί ως 6αρι).

Αλλά σε μια διοίκηση που κατάφεραν πέρυσι να βγάλουν 7/9 μεταγραφές (παίρνουν συν οι Λιβάγια, Αραούχο, Τσιντώτας, Κονέ, Τσόσιτς, Λόπες και Γιακουμάκης και πλην οι Κλωναρίδης-Τρίστασον) επιτρέψτε μου να έχω εμπιστοσύνη. Έστω και αν αργήσαμε… Εστω και αν πρέπει να περιμένουμε ακόμη και τον ίδιο τον Κονέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ