Ανεβάζει στροφές ο ΠΑΟΚ

Ανεβάζει στροφές ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος από τα προηγούμενα φιλικά στη φιλική νίκη με 2-1 επί της Στεάουα

Στο φιλικό με την Στεάουα Βουκουρεστίου είδαμε για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα τον καλύτερο ΠΑΟΚ της έως τώρα φετινής προετοιμασίας. Δε στέκομαι τόσο στη νίκη με 2-1 (παρότι είναι εξίσου σημαντικό να κερδίζει η ομάδα πάντα και παντού), όσο στη συνολική εμφάνιση του Δικέφαλου, η οποία ήταν ουσιαστικά συνέχεια της περσινής σεζόν.

Η ομάδα είχε πολλά τρεξίματα, οι παίκτες είχαν καλές και σωστές αποστάσεις, πίεσαν ψηλά και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Προφανώς σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι για πρώτη φορά έως τώρα ο Λουτσέσκου χρησιμοποίησε ένα σχήμα πιο κοντά στο βασικό, με μια εντεκάδα αποτελούμενη μόνο με παίκτες που είναι από πέρυσι στην ομάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο λοιπόν ξεκίνησαν ο Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια, ο Βιεϊρίνια αριστερά και ο Μάτος δεξιά στην άμυνα, ο Βαρέλα με τον Κρέσπο ήταν οι δύο στόπερ, Κάνιας και Μαουρίσιο στα χαφ, πιο μπροστά τους ο Ελ Καντουρί, αριστερά ο Μπίσεσβαρ, δεξιά ο Λημνιός και στην κορυφή της επίθεσης ο Πέλκας, σε ένα πείραμα καθώς δεν έπαιξε ο ανέτοιμος ακόμη Πρίγιοβιτς.

Ουσιαστικά αυτή είναι περίπου η βασική ομάδα που θα δούμε σε δύο εβδομάδες απέναντι στη Βασιλεία, με τον Πρίγιοβιτς (εφόσον είναι έτοιμος, που λογικά θα είναι…) στην επίθεση, τον Πέλκα πιο πίσω ως δεκάρι (ο Ελ Καντουρί δύσκολα θα είναι βασικός) και ίσως κάποιον άλλο δεξιά στη θέση του Λημνιού, παρότι ο νεαρός έχει σημαντικές πιθανότητες να βρεθεί στην ενδεκάδα.

Αυτή η ομάδα «έπνιξε» αγωνιστικά στο πρώτο ημίχρονο την Στεάουα, η οποία έως τώρα στην προετοιμασία της είχε δύο ισοπαλίες με 1-1 απέναντι σε Άγιαξ και Μπριζ, οπότε δεν πρόκειται για τυχαίο σύνολο.

Στο πρώτο μέρος οι Ρουμάνοι δεν έκαναν ούτε μια ευκαιρία και από την στιγμή που δεν μπορούσαν να παίξουν με τίποτα τον ΠΑΟΚ, άρχισαν να κλωτσάνε συνεχώς μετά από ένα σημείο, χαλώντας το παιχνίδι.

Στο β’ μέρος μπήκε ο Λάμπρου αντί του Μπίσεσβαρ και είχε καλή παρουσία και η Στεάουα μείωσε νωρίς σε 2-1 μετά από ένα παιδικό λάθος του Μάτος που γύρισε την μπάλα προς τα πίσω και δεν την πρόλαβαν Κρέσπο και Πασχαλάκης. Η ίδια 11άδα συνέχισε ως περίπου το 70’ έχοντας 2-3 ακόμη καλές στιγμές, αλλά δεν ήταν το ίδιο καλή με το πρώτο μέρος καθώς άλλωστε τα πόδια των παικτών είναι ακόμη βαριά.

Οι πολλές αλλαγές μετά το 70’ χάλασαν εντελώς τον ρυθμό του αγώνα, αλλά ο ΠΑΟΚ χωρίς να κινδυνεύσει είχε ορισμένες ακόμη καλές ευκαιρίες (με Λάμπρου και Ενρίκε στο τέλος, ο οποίος έχασε ένα μοναδικό τετ-α-τετ μετά από εξαιρετική πάσα του Λέο Ζαμπά).

Συνολικά ο Δικέφαλος έδειξε πολύ βελτιωμένος σε σχέση με τα φιλικά της πρώτης φάσης της προετοιμασίας και για πρώτη φορά μας φανέρωσε ορισμένα καλύτερα στοιχεία και ο Λέο Ζαμπά, ο οποίος θέλει ακόμη δουλειά για να μπει περισσότερο στο κλίμα και τη λογική της ομάδας.

Το θετικό είναι βέβαια ότι ο ΠΑΟΚ δύο εβδομάδες πριν το πρώτο ματς με τη Βασιλεία δείχνει έτοιμος να ανεβάσει στροφές, να πατήσει γκάζι και να παρουσιαστεί όπως πρέπει απέναντι στους Ελβετούς για να περάσει στην επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ