Παναθηναϊκός : Γίνεται πάλι η βάση της Εθνικής ομάδας

Παναθηναϊκός : Γίνεται πάλι η βάση της Εθνικής ομάδας

Η προσθήκη Παπαπέτρου κάνει τους πράσινους καλύτερους από τον αιώνιο αντίπαλο τους σε ελληνικό στοιχείο. Ο Ολυμπιακός πλέον διαθέτει τους Πρίντεζη και Σπανούλη, αμφότεροι σε προχωρημένη μπασκετικά ηλικία, τον μονίμως υπό αμφισβήτηση Μάντζαρη και τον Παπανικολάου. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός μετά τους Καλάθη, Παππά, Μήτογλου και Αντετοκούμπο βάζει στη μηχανή του και έναν ακόμα Έλληνα διεθνή στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του.

Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει πριν από πέντε χρόνια συνέβη σήμερα έστω και μια μικρή καθυστέρηση. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο γιος του Αργύρη, ενός παίκτη που αποτέλεσε σημαία για τον Παναθηναϊκό, ήρθε στην ομάδα που έπρεπε βάση ιστορίας να ανήκει. Η μεταγραφή του Έλληνα φόργουορντ αποτελεί, δίχως καμία αμφιβολία, νίκη της διοίκησης των πρασίνων και προσωπικά του ηγέτη του Συλλόγου, Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Για να φθάσουμε βέβαια σε αυτή την επιτυχία χρειάστηκε ο προπονητής των πρασίνων να πείσει τον παίκτη ότι τον λογαριάζει για βασική λύση και όχι ως ένα ακόμα συμπλήρωμα του ρόστερ.

Άλλωστε ο βασικός λόγος της αποχώρησης του από τους ερυθρόλευκους ήταν η αντιμετώπιση που έτυχε από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία, αλλά και το γεγονός ότι ο νέος κόουτς του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δεν κατάφερε να τον κάνει να πιστέψει ότι θα άλλαζε κάτι φέτος. Η ανανέωση του Παπανικολάου πριν από λίγες μέρες ήταν και ο καταλύτης για τις εξελίξεις, αφού ο νεαρός ΄Έλληνας διεθνής κατάλαβε ότι παρόντος του Κώστα δεν θα είχε ιδιαίτερη τύχη να αλλάξουν πράγματα στο ροτέισον τη νέα σεζόν. Πάμε να δούμε τώρα τι πρακτικά σημαίνει αυτή η αλλαγή στρατοπέδου για τους αιώνιους.

Ο Ολυμπιακός χάνει έναν παίκτη – και δη γηγενή- στην καλύτερη και πιο παραγωγική ηλικία του. Αναγκάζεται να αλλάξει τον αρχικό του σχεδιασμό, όχι δραματικά, αλλά σίγουρα τα δεδομένα πια είναι αλλιώς, Πρέπει να αναζητήσει παίκτη για τη θέση τρία, αφού εκεί στο υπάρχον ρόστερ είναι μόνος ο Παπανικολάου. Αν πάρει ξένο στη θέση αυτή θα στερήσει από τον εαυτό του τη δυνατότητα ποιοτικής ενίσχυσης σε κάποια άλλη θέση. Να βρει Έλληνα για το τρία δεν είναι εύκολο, Θα πρέπει να καταφύγει είτε σε λύσεις τύπου Περπέρογλου, ακόμα ένας βετεράνος δηλαδή, ή να πάει σε περιπτώσεις χωρίς παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο.

Πλέον ο περίφημος ελληνικός κορμός των ερυθρόλευκων πάει περίπατο. Από τη μία υπάρχει το δίδυμο των αρχηγών, Σπανούλης και Πρίντεζης, το οποίο βαίνει προς το τέλος της καριέρας του και από την άλλη ο μονίμως υπό αμφισβήτηση Μάντζαρης και ο Παπανικολάου. Οι Τολιόπουλος και Αρσενόπουλος δεν λογίζονται ως παίκτες του κορμού, όπως και ο μέτριος Μπόγρης. Η φυγή του Παπαπέτρου αφήνει κενό, αλλά δεν είναι αυτό που λέμε δυσαναπλήρωτο. Περισσότερο η κουβέντα γίνεται επειδή είναι γηγενής και πάει απέναντι.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη παίρνει έναν ακόμα Έλληνα διεθνή μπασκεμπολίστα και αυξάνει σημαντικά το βάθος του. Οι Έλληνες παίκτες των πρασίνων βρίσκονται, με εξαίρεση τον Βουγιούκα, σε πολύ καλή ηλικία και μπορούν να αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία έχει την ευκαιρία ο Πασκουάλ να οικοδομήσει πράγματα. Καλάθης, Αντετοκούμπο, Παππάς, Παπαπέτρου και Μήτογλου συνθέτουν μια εξαιρετική πεντάδα λύσεων που δίνει τη δυνατότητα στον Καταλανό κόουτς να ψάξει με περισσότερη ηρεμία τους υπόλοιπους ξένους που απομένουν για να συμπληρωθεί το ρόστερ της νέας χρονιάς.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή της μετακίνησης παικτών μεταξύ των αιωνίων, πάντα πέρα από την αξία ή τις προοπτικές του κάθε παίκτη μετράει ότι ο ένας δυναμώνει και ο άλλος ταυτόχρονα αποδυναμώνεται. Δεν λέω ότι η μεταγραφή του εν λόγω παίκτη θα αλλάξει δραματικά τις ισορροπίες. Σε καμία περίπτωση. Αυτό έγινε μια φορά και αφορά την αλλαγή στρατοπέδου ενός εκ των κορυφαίων στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας, του Βασίλη Σπανούλη. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να βγάλουμε και τον Παπαπέτρου άχρηστο υπάρχει μια απόσταση διάολε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ