ΠΑΟΚ : Τι μας έδειξε στο φιλικό με τη Στεάουα και τι να περιμένουμε στη συνέχεια

ΠΑΟΚ : Τι μας έδειξε στο φιλικό με τη Στεάουα και τι να περιμένουμε στη συνέχεια

Το φιλικό με τη Στεάουα ήταν ένα δυνατό crash test για τον ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου που είχε θετικά και αρνητικά στοιχεία τα οποία καλείται ο Ρουμάνος τεχνικός να βελτιώσει μέχρι την Κυριακή (15/7).

Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο φιλικό του παιχνίδι κέρδισε με 2-1 τη Στεάουα, δείχνοντας ένα μικρό δείγμα από τη δουλειά που γίνεται στην Ολλανδία. Ο ΠΑΟΚ, είναι μια ομάδα που δεν μπορεί να «κοπεί» από τα δεσμά του παρελθόντος τόσο εύκολα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται πολύ δουλειά, αλλά και ποδοσφαιριστές με ποιότητα που θα συμπαρασύρουν και τους υπόλοιπους. Το πιο σημαντικό ήταν τα αβίαστα λάθη στις πάσες.

Αυτά συνήθως προέρχονται από υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά και από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάποιοι ποδοσφαιριστές στο να μεταφέρουν τη μπάλα στο συμπαίκτη τους κάτω από πίεση. Μέχρι ένα σημείο δικαιολογούνται από την κούραση της σκληρής προετοιμασίας, αλλά σίγουρα θα είναι πρόβλημα αν συνεχιστούν και στα επόμενα ματς.

Αυτός που έδειξε να έχει το μεγαλύτερο ζόρι ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο «Άλεξ» δεν το έχει με τα πόδια. Αγχώνεται υπερβολικά όταν του γυρίσουν τη μπάλα οι αμυντικοί του. Από τις 10 φορές που θα γίνει αυτό τις 5 θα διώξει τη μπάλα από την περιοχή του με σωστό τρόπο. Τις υπόλοιπες θα δώσει την ευκαιρία στον αντίπαλο να βγάλει επίθεση. Αυτό αδικεί τον Πασχαλάκη και κάθε Πασχαλάκη γιατί είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας.

Ένα δεύτερο αρνητικό φαινόμενο το οποίο το κουβαλάει η ομάδα από πέρσι είναι ο εκνευρισμός που κυριεύει τους ποδοσφαιριστές. Θυμηθείτε τι έγινε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου όταν δέχεται γκολ στο 47ο λεπτό και δύο λεπτά αργότερα κινδύνευσε με ισοφάριση. Αυτό προέρχεται από το γεγονός πως όταν ο αντίπαλος δεν μπορεί να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του, να βγάλει μια σωστή επίθεση τότε ξεκινάει το ξύλο. Εκτός από τους ανθρώπους που είναι στον πάγκο, θα πρέπει να υπάρξουν και ποδοσφαιριστές μέσα στην ομάδα που θα πρέπει να παίξουν το ρόλο και του ψυχολόγου για να μπορέσουν να ηρεμήσουν και τους υπόλοιπους.

Ο ΠΑΟΚ, έδειξε και πολλά θετικά στοιχεία όπως ήταν η εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Οι ασπρόμαυροι είχαν όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει μία ομάδα που θέλει να βρεθεί στο επίπεδο των κορυφαίων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Συνοχή και σωστές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές, τόσο σε φάση επίθεσης όσο και σε φάση άμυνας. Πρέσινγκ, αλληλοκαλύψεις, σωστή και κυρίως ουσιαστική κυκλοφορία μπάλας.

Το γεγονός ότι η ομάδα δεν έπαιξε με «καθαρό» σέντερ φορ και πέτυχε δύο τέρματα λέει επίσης πολλά. Οι Θεσσαλονικείς ήταν η μοναδική ομάδα στο περσινό πρωτάθλημα που εκτός του Πρίγιοβιτς είχε πολλούς και διαφορετικούς σκόρερ.

Το δίδυμο της αριστερής πλευράς (Αντελίνο Βιεϊρίνια και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ) ήταν και πάλι το δυνατό όπλο του ΠΑΟΚ. Αυτή οι δύο παίκτες θα ταλαιπωρήσουν αρκετές ομάδες τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις, όσο και στην Ευρώπη. Αυτός όμως που ξεχωρίζει, με βάσει τα όσα μας έδειξε πέρσι, είναι ο Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα και να μας παρουσιάζει και μια ακόμα πτυχή από το πλούσιο ταλέντο που διαθέτει αυτή του σκόρερ.

Επόμενος αντίπαλος η Γάνδη αύριο (12/7). Σ’ αυτό το φιλικό θα δούμε για πρώτη φορά τον Πρίγιοβιτς να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Με την παρουσία του Σέρβου επιθετικού, ο ΠΑΟΚ γίνεται πιο ομάδα και ίσως έναν διαφορετικό στυλ παιχνιδιού απ’ αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ