Ευτυχώς δεν βλέπεται… τώρα

Ευτυχώς δεν βλέπεται… τώρα

Η ΑΕΚ σε 180 λεπτά στην Πολωνία ούτε καν σκόραρε, αλλά έχει 3,5 εβδομάδες μπροστά της να κλείσει κάθε «τρύπα».

Στις 28 Ιουνίου μαζεύτηκε για πρώτη φορά στα Σπάτα. Υπήρχαν οι ίδιες απαιτήσεις για την Πρωταθλήτρια Ελλάδος. Αύριο επιστρέφει στην Αθήνα μετά από περίπου 10 ημέρες προπονήσεων στην Πολωνία. Με τις ίδιες απαιτήσεις.

Από όσα γνωρίζαμε και είδαμε, δεν άλλαξε και τίποτε μετά το Κίελτσε. Η ΑΕΚ θέλει άμεσα σέντερ φορ, δύο εξτρέμ και χαφ. Άμεσα. Αν δεν τους έχει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί σοβαρά. Έχει μπροστά του 3,5 εβδομάδες, πολλές προπονήσεις και τρία φιλικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης για να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League. Έχει στα χέρια του Πρωταθλήτρια, οπότε και οι μεταγραφές θα πρέπει να είναι ανάλογων απαιτήσεων.

Τα κενά είναι μεγάλα, «φωνάζουν». Δεν θα προσθέσουμε κάτι αν το επαναλάβουμε. Πρώτος ο Ουζουνίδης ξέρει τι λείπει. Και επειδή για πρώτη φορά επί Μελισσανίδη, ο προπονητής συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού, το γεγονός ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, εμένα προσωπικά με καθησυχάζει. Αυτός βάζει το κεφάλι του στο ντορβά, αυτός θα κριθεί.

Δεν είναι εύκολη η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος. Όσοι γνωρίζουν καλά τα… της αγοράς, λένε πως εδώ και μια εβδομάδα άρχισε να «κουνιέται» η μεταγραφική αγορά. Το Μουντιάλ τα… πάει όλα πίσω, αλλά η ΑΕΚ «καίγεται». Και… κάηκε και με τον Πόνσε, διότι πόνταρε στην Ρόμα και στην πίεση που θα ασκούσε στον παίκτη. Μάταια…

Τα όσα είδαμε σήμερα και στο πρώτο φιλικό είναι (αποκλειστικά) για τον Ουζουνίδη. Λίγα μπορούμε να κρίνουμε εμείς, όταν στο ημίχρονο ή στο 60’ γίνονται αλλαγές με το τσουβάλι και δεν υπάρχει σκοπιμότητα στο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ εκτός από τις μεταγραφές χρειάζεται και δουλειά. Είναι δεδομένο αυτό. Και ευτυχώς που 13 Ιουλίου δεν… βλέπεται. Είναι καλό, διότι όλοι έρχονται προ των ευθυνών τους. Διοίκηση, προπονητής και παίκτες. 3,5 εβδομάδες είναι αρκετές για όλους τους.

Το κακό δεν θα είναι στα φιλικά στις 21, 25, 31 Ιουλίου. Το κακό θα είναι στα προκριματικά του Αυγούστου. Και στα πρώτα και στα μετέπειτα.

Και κάπου εδώ, περιμένω να μπει μπροστά ο Μελισσανίδης. Να αρχίζει να… καθαρίζει για τις μεταγραφές. Η πρώτη ήδη είναι… σχεδόν έτοιμη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ