ΑΕΚ : Το μικρότερο δυνατό ρίσκο μετράει και όχι ο χρόνος

ΑΕΚ : Το μικρότερο δυνατό ρίσκο μετράει και όχι ο χρόνος

Οι επιλογές των Μπογέ και Άλεφ αποτελούν, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, την πρώτη δικαίωση της μεταγραφικής πολιτικής της ΑΕΚ.

H AEK άρχισε επιτέλους να κινείται στα μεταγραφικά, με τις εξελίξεις αναφορικά με την ενίσχυσή της να είναι άμεσες. Ο Μπογέ είναι με τις βαλίτσες στο χέρι για την Αθήνα, ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και με την περίπτωση του Άλεφ. Για την οποία είχατε ενημερωθεί πρώτοι και αποκλειστικά από to10.gr. H Ένωση κλείνει εκτός απροόπτου δύο πολύ βασικά κενά του ρόστερ της, με προσθήκες που δείχνουν εξαιρετικές.

Συνδυάζοντας ταλέντο και προοπτική. Αμφότεροι είναι κάτω των 23 ετών, δείχνοντας πως έρχονται στην ΑΕΚ σε μια φάση της καριέρας τους που αναζητούν το… ξεπέταγμα. Όπως έκαναν στην Ένωση ο Αραούχο, ο Λιβάγια και πολλές ακόμα περιπτώσεις. Οι Κιτρινόμαυροι, εφόσον ολοκληρώσουν αυτές τις δύο μεταγραφές, θα έχουν δικαιολογήσει σε έναν βαθμό την φετινή πολιτική τους στις μεταγραφές. Αφού αποκτούν δύο παίκτες που καλύπτουν στο 100% τα θέλω του προπονητή και παράλληλα «ψήνουν» τον κόσμο. Τουλάχιστον τώρα, διότι πάντα στις μεταγραφές, τα συμπεράσματα βγαίνουν στο χορτάρι.

Η ΑΕΚ όμως προχωρά με το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Που πάντα θα υπάρχει. Δείχνοντας πως δεν την απασχολεί το να κλείσει «τρύπες» απλά για να το κάνει, αλλά κοιτάζοντας μπροστά. Αναζητώντας το καλύτερο, που για τις θέσεις του φορ και του χαφ, θεωρητικά το βρήκε.

Τόσο ο Μπογέ, όσο και ο Άλεφ, αποτέλεσαν βασικές επιλογές για τις δύο θέσεις. Ωστόσο λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών για την ολοκλήρωση αυτών των μεταγραφών, υπήρξαν και εναλλακτικές. Ειδικά από τη στιγμή που φάνηκε πως οι δύο υποθέσεις… τραβούν χρονικά. Στο φινάλε όμως, γίνεται όπως φαίνεται αυτό που ήθελε εξαρχής η ΑΕΚ. Αποκτώντας δύο ποδοσφαιριστές που έχουν όλα τα προσόντα να κάνουν τη διαφορά στην ομάδα και μάλιστα, με τους όρους που η ίδια ήθελε. Κάτι που για παράδειγμα δεν θα συνέβαινε στην περίπτωση του Πόνσε.

Η επιστροφή στην Αθήνα και το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας θα βρει την ΑΕΚ ενισχυμένη. Ενώ μέχρι τη Δευτέρα, δεν αποκλείεται να έχουμε και τρίτη προσθήκη. Πάντα στο ενδεχόμενο που τα ζητήματα των Μπογέ και Άλεφ κλείσουν θετικά μέχρι αύριο, όπως εκτιμάται. Αυτές οι 2+1 μεταγραφές σαφέστατα θα αλλάξουν εντελώς την εικόνα της Ένωσης και θα κάνουν το έργο του Ουζουνίδη ευκολότερο. Δίνοντας από εκεί και έπειτα το περιθώριο στον προπονητή να αξιολογήσει με ηρεμία το υλικό που έχει στα χέρια του και να πάρει τις αποφάσεις για τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν. Που εκτιμώ πως θα είναι τουλάχιστον δύο.

Είχα σημειώσει και στο προηγούμενο blog πως τα τελικά συμπεράσματα για την ΑΕΚ αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες, δεν μπορούν να βγουν τώρα. Η Ένωση άργησε σίγουρα να προχωρήσει τις μεταγραφικές υποθέσεις που την «έκαιγαν», όμως φαίνεται πως υπήρχε λόγος για αυτό. Αφού τα κριτήρια ήταν συγκεκριμένα και τα στάνταρ υψηλά. Ότι πρέπει να γίνει θα γίνει, έστω και με καθυστέρηση. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα μετρήσει και όχι ο χρόνος. Που ακόμα άλλωστε υπάρχει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ