Γράφοντας στο site του Βαγγέλα…

Γράφοντας στο site του Βαγγέλα…

Tα πρώτα λόγια που άκουσαν τ’ αυτιά μου για το εν λόγω site όταν μου προτάθηκε να παίξω με το 10 στην πλάτη, αφορούσαν ένα κατ΄αρχήν ξεκαθάρισμα πως ότι κι αν λέγεται το site δεν ανήκει στο Μαρινάκη,  αφορά μια νέα δημοσιογραφική προσπάθεια, κλπ-κλπ. Ενενήντα-εννέα στους εκατό μη γαύρους που θα άκουγαν παρόμοια εισαγωγή, θα […]

Tα πρώτα λόγια που άκουσαν τ’ αυτιά μου για το εν λόγω site όταν μου προτάθηκε να παίξω με το 10 στην πλάτη, αφορούσαν ένα κατ΄αρχήν ξεκαθάρισμα πως ότι κι αν λέγεται το site δεν ανήκει στο Μαρινάκη,  αφορά μια νέα δημοσιογραφική προσπάθεια, κλπ-κλπ.

Ενενήντα-εννέα στους εκατό μη γαύρους που θα άκουγαν παρόμοια εισαγωγή, θα ένοιωθαν σίγουρα απενοχοποιημένοι, σκεπτόμενοι πως απαλλάσσονται από το στίγμα της συνεργασίας με ΜΜΕ επιρροής Βαγγέλα… Με τι μούτρα θα αντίκριζαν αύριο μεθαύριο το περιβάλλον τους, πως θα κυκλοφορούσαν στην πόλη τους; Είμαι ο ένας δε θα ένοιωθε καμία απολύτως ενοχή, αντίθετα χαλάστηκα όταν το άκουσα, θα προτιμούσα να γράφω σε site που ελέγχει ο αφέντης του Πειραιά.

Και να μην είναι του Βαγγέλα λοιπόν θα ψήνω τον εαυτό μου για το αντίθετο και θα εύχομαι κάποτε να γίνει. Πάνω κάτω το εξήγησα και στον συνομιλητή μου »δε με ενδιαφέρει ποιανού είναι το site, τζάμπα ξοδεύεις το σάλιο σου. Το παν είναι να μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα, άπαξ και μου παρέχετε αυτήν την άνεση, τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ. Ούτως ή άλλως, το κείμενο που θα στέλνω, θα το έστελνα σε κάθε ΜΜΕ που θα μου ζητούσε συνεργασία, τώρα αν αυτό είναι του Βαγγέλα, του Ιβάν, του Αλαφούζου ή του Χαραλαμπόπουλου δε με αφορά, το αν…αντέχεται η άποψη μου είναι πρόβλημα του site, όχι δικό μου»…Για να είμαι απολύτως ειλικρινής πάντως σε site του Αλαφούζου δε θα πήγαινα, γιατί αργά ή γρήγορα θα αναγκαζόμουν να συμμετέχω σε εργατικό συλλαλητήριο παρέα με τον απλήρωτο μανάβη.

Κλείνω μια 30ετία περίπου παριστάνοντας το δημοσιογράφο, οι καταβολές μου όμως ήταν, είναι και ελπίζω να παραμείνουν οπαδικές. Ακόμα κι όταν συνταξιοδοτήθηκα από τη Θύρα 4, η δημοσιογραφική οπτική μου παρέμεινε βαθιά οπαδική. Μην το παρεξηγείτε αυτό, μην το απαξιώνετε, μην το υποτιμάτε, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Η έννοια του οπαδού είναι παρεξηγημένη, συχνά πυκνά διαβάζω ορισμένους να λένε »είμαι φίλαθλος και όχι οπαδός», προσωπικώς δε βρίσκω κάτι κακό στο οπαδιλίκι, οπότε επιμένω ευθαρσώς να δηλώνω οπαδός.

Η λέξη οπαδός βγαίνει από το ρήμα οπάζω που σημαίνει ακολουθώ, υποστηρίζω κι αν θέλετε να το εξελίξουμε,  αφιερώνομαι, παθιάζομαι, ταυτίζομαι. Όποιος βρίσκει κάτι κακό σε αυτές τις έννοιες παρακαλώ να με ενημερώσει, γιατί ακόμα δεν έχω εντοπίσει κάτι μεμπτό.

Ίσα ίσα μάλιστα ένα από τα προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών είναι πως τα μέλη αυτών είναι ολοένα και πιο light, δεν ταυτίζονται με ιδέες, δεν παθιάζονται με τα πιστεύω τους. Απ όποια σκοπιά κι αν το δείτε δεν είναι κακό να δίνεσαι, στην οικογένεια, στα παιδιά σου, στην εργασία σου, στους συνεργάτες, στους συνανθρώπους σου, στα οράματά σου, ακόμα και στις φιλοδοξίες σου.

Η επανάσταση του 21 ξεκίνησε από οπαδούς της λευτεριάς, αν υποστήριζαν αυτό το ιδανικό απλώς ως…φίλαθλοι δεν υπήρχε περίπτωση να εξεγερθούν, θα τους αρκούσε η ενημέρωση για τα τεκταινόμενα σε μη σκλαβωμένες χώρες και θα περιορίζονταν σε θεωρητικές αναλύσεις της κατάστασης.Επειδή ποθούσαν τη λευτεριά όμως, ταυτίστηκαν με τον αγώνα, τα έδωσαν όλα, και τελικά τα κατάφεραν.

Ο οπαδισμός αφορά και την κοσμοθεωρία μου για την ίδια τη ζωή, αν πχ γουστάρω μια γυναίκα, θα πάω για πάρτη της στο Βόρειο πόλο ακόμα και με ωτοστόπ, θα παίξω κρυφτό με αρκούδες, θα δαγκώσω λύκο, προκειμένου να τη συναντήσω.

Δε θα κάθομαι σπίτι να χαζεύω τη φωτό της και να ζω με φαντασιώσεις…

Οι περισσότεροι τα έχουν μπερδέψει θαρρώ, θεωρούν ότι οπαδός στην καλύτερη είναι αυτός που φορά παρωπίδες, τα βλέπει όλα ρόδινα για την ομάδα του και δε θα παραδεχτεί ποτέ πως δεν άξιζε τη νίκη ή κέρδισε με κάλπικο γκολ και στη χειρότερη όποιος κάνει επεισόδια και τα σπάει.Ενημερωτικά, ο πρώτος λέγεται τυφλός, κολλημένος, στόκος, βλαξ, ο δεύτερος χουλιγκάνος, αυτό είναι το «πρόβλημά» τους, όχι το οπαδιλίκι…

Θα αναρωτηθεί κάποιος «ιδέα ο ΠΑΟΚ ρε μεγάλε»; Έτσι το αντιλαμβάνομαι δε θα σας δώσω λογαριασμό  και ιδέα να μην είναι η ομάδα όμως, αν ταυτιστείς με κάτι που δεν είναι ιδέα, φαντάσου πόσο ευκολότερα θα αφιερώσεις τον εαυτό σου σε κάτι που αντικειμενικά είναι. Προσωπικώς λοιπόν δε βρίσκω κάτι κακό το αντίθετο μάλιστα, το οπαδιλίκι άλλωστε προϋποθέτει τη φίλαθλο ιδιότητα.

Για να είσαι ΠΑΟΚ και κάθε ομάδα πρέπει κατά βάσει να σου αρέσει ένα άθλημα, εμένα ας πούμε μου αρέσει το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, δεν πρόκειται ποτέ να δω ΠΑΟΚ στο βόλει, στο χάντμπολ ή στο γυναικείο ποδόσφαιρο ακόμα κι αν έπαιρνα χαρές, γιατί απλά δε με συγκινούν ως αθλήματα!  Άρα είμαι φίλαθλος του ποδοσφαίρου κατά βάσει, δεν υπάρχει οπαδός άλλωστε που να μην είναι και φίλαθλος, οπότε το κρίμα στο λαιμό όσων δηλώνουν μόνο φίλαθλοι, αφού άφησαν τους άλλους να πέσουν στα σκληρά…

Αυτός είναι και ο λόγος που θα κάτσω να δω Μουντιάλ και μαζί με κάποιον ΑΕΚτσή που θα υποστηρίζει Αγγλία πχ όπως εγώ και θα τρολάρουμε ή και θα διαφωνήσουμε με κάποιον αντίστοιχο ΠΑΟΚτσή και ΑΕΚτσή που θα είναι με τη Γερμανία!

Σωστά;

Όντας οπαδός λοιπόν, θα ήταν μέγιστη πρόκληση να γράψω σε site του Μαρινάκη και γι αυτό χαλάστηκα όταν μου είπαν ότι δεν είναι.

Κι επειδή όπως καταλάβατε ήδη, επιθυμώ ευθύς εξ’ αρχής η σχέση μας να διέπεται από ειλικρίνεια, το προχωράω περισσότερο και δηλώνω με παρρησία  πως αν μου έλεγαν να επιλέξω μεταξύ ενός ΜΜΕ επιρροής Σαββίδη κι ενός άλλου επιρροής Μαρινάκη, θα επέλεγα το δεύτερο χωρίς σκέψη. Για τον ίδιο λόγο που αν ρωτούσες 100 ΠΑΟΚτσήδες »προτιμάς να ζήσεις ένα εντός έδρας παιγνίδι με τον Ολυμπιακό ή κάνοντας κερκίδα ως φιλοξενούμενος»; και οι 100 θα επέλεγαν το δεύτερο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ