Φάνηκε πόσο σημαντική είναι η χημεία σε μια ομάδα

Φάνηκε πόσο σημαντική είναι η χημεία σε μια ομάδα

Ο Λουτσέσκου έβαλε 8 καινούριους παίκτες να παίξουν μαζί απέναντι στην Αντβέρπ και φάνηκαν ορισμένες χτυπητές αδυναμίες που είχαν οι ρεζέρβες του ΠΑΟΚ.

Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει. Είτε πρόκειται για επίσημο, είτε για φιλικό παιχνίδι. Σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ η λέξη ήττα είναι απαγορευμένη. Η νίκη πρέπει να είναι η δεύτερη φύση των παικτών. Σίγουρα ο Λουτσέσκου έβγαλε πολλά συμπεράσματα στην ήττα με 3-1 από την Αντβέρπ, όπου άφησε έξω όλους τους βασικούς, αλλά σε κανέναν δεν άρεσε η ήττα και η συνολική εικόνα της ομάδας, ειδικά στην άμυνα.

Διότι ναι μεν έπαιζαν οι «ρεζέρβες» (εκτός έμειναν όλοι οι βασικοί δηλαδή οι Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς, Ελ Καντουρί), αλλά αυτοί που αγωνίστηκαν θα είναι οι παίκτες του rotation της ομάδας μέσα στη νέα σεζόν.

Η αλήθεια είναι ότι το βασικό πρόβλημα της ομάδας που έπαιξε απέναντι στην Αντβέρπ ήταν η έλλειψη χημείας και η λειτουργία της άμυνας.

Το δίδυμο Χατσερίδη-Μαλεζά είναι πολύ βαρύ για να παίζει μαζί, ενώ ο νεαρός Μπαλογιάννης μπορεί να έχει σπουδαίο ταλέντο όμως ως αριστερό μπακ έχει πολλά θέματα ανασταλτικά. Επίσης εκτός από την προβληματική ταυτόχρονη παρουσία Μαλεζά και Χατσερίδη, η ομάδα ήταν αργή και μπροστά από την άμυνά της έχοντας εκεί τον επίσης βαρύ Σάκχοφ, ενώ ανασταλτικά θέλει δουλειά ακόμη και ο Λάμπρου (που μπροστά είναι πολύ καλός και σίγουρα θα βοηθήσει) και ο Λέο Ζαμπά (επίσης συνεχίζει να δείχνει σημαντικά στοιχεία).

Όλοι αυτοί, σε άλλες συνθέσεις και μαζί με άλλους παίκτες θεωρώ σίγουρο ότι μπορούν να αποδώσουν καλύτερα και πιο ουσιαστικά.

Ο Λουτσέσκου δήλωσε ικανοποιημένος από τη γενική εικόνα αυτών που έπαιξαν, την προσπάθεια που είδε, κάποιους αυτοματισμούς αλλά και τη νοοτροπία, ωστόσο αυτό που είδαμε όλοι είναι ότι τόσα καινούρια πρόσωπα μαζί (Κίτσιου, Χαρίσης, Ουάρντα, Λάμπρου, και Μυστακίδης επέστρεψαν από δανεισμούς, οι Λέο Ζαμπά και Χατσερίδης είναι μεταγραφές, ενώ ο Μπαλογιάννης προωθήθηκε από τη β’ ομάδα, οπότε από αυτούς που αγωνίστηκαν απέναντι στην Αντβέρπ βασικοί μόνο οι Ρέι, Μαλεζάς και Σάκχοφ ήταν από πέρυσι στην ομάδα) χρειάζονται χρόνο για να βρουν χημεία.

Αντίθετα χημεία περιμένουμε να έχουν αυτοί που δεν έπαιξαν απέναντι στους Βέλγους (Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί συν τον Πρίγιοβιτς), οι βασικοί δηλαδή, τους οποίους είχαμε δει στο φιλικό με την Στέαουα (εκτός του Πρίγιοβιτς) να συνεχίζουν την υψηλή απόδοση που είχε η ομάδα πέρυσι.

Ο Λουτσέσκου θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος και με αυτοπεποίθηση στα ματς με τη Βασιλεία και η συνοχή του περσινού κορμού πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει απέναντι στους Ελβετούς στον 2ο προκριματικό του Champions League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ