ΠΑΟΚ – Αντβέρπ 1-3

ΠΑΟΚ – Αντβέρπ 1-3

Ένας κάκιστος ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 3-1 στο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Αντβέρπ στην Ολλανδία, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα απέναντι στη βελγική ομάδα, αλλά και χρησιμοποιώντας αρκετούς αναπληρωματικούς.

Οι «ρεζέρβες» του ΠΑΟΚ γνώρισαν την ήττα με 3-1 από την Αντβέρπ στο 6ο φιλικό του Δικέφαλου στη φετινή προετοιμασία στην Ολλανδία. Οι Οπαρέ (16΄), Μπολινγκί (45΄) και Οβούσου (59΄) σκόραραν για τον Βέλγους, ενώ για τον ΠΑΟΚ είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 33’ ο Λάμπρου με ένα πολύ όμορφο γκολ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να μη χρησιμοποιήσει τους περισσότερους από τους παίκτες που προορίζονται για βασικοί στο σημερινό (15/7) φιλικό, το οποίο έγινε 130χλμ από τη βάση του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

Έτσι κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ροντρίγκο Ρέι, ο Κίτσιου έπαιξε δεξιά και ο Μπαλογιάννης αριστερά στην άμυνα, ο Μαλεζάς με τον Χατσερίδη ήταν οι δύο στόπερ, ο Χαρίσης και ο Σάχοφ ήταν στα χαφ, ο Ουάρντα δοκιμάστηκε ως 10άρι, ο Λάμπρου ήταν στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης, ο Λέο Ζαμπά δεξιά και ο Γιάννης Μυστακίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Αυτή η σύνθεση του ΠΑΟΚ παρουσίασε πολλά κενά στην άμυνα και φάνηκε ότι σχήμα με τον Χατσερίντι και τον Μαλεζά στην άμυνα είναι πολύ αργό και έχει πρόβλημα στην ταχύτητα. Ωστόσο ο Λουτσέσκου ήθελε να δώσει πολύ χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν και έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα παρά την ήττα, η οποία προφανώς περνάει σε δεύτερη μοίρα σε ένα φιλικό προετοιμασίας.

Οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο 16’ με ένα άπιαστο φοβερό σουτ του Οπαρέ έξω από τον περιοχή στο παραθυράκι του Ρέι.

Στο 33’ ο Λάζαρος Λάμπρου ισοφάρισε σε 1-1 με ένα πολύ όμορφο τέρμα, καθώς μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε μια προσποίηση και με τεχνικό πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Μπολάτ.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά οι Βέλγοι ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Στο 45′ ο Μπολίνγκι βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στη μικρή περιοχή του Δικέφαλου και με δυνατή κοντινή κεφαλιά έκανε 2-1, χωρίς να είναι καλύτερη η Αντβέρπ.

Στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει περισσότερο, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα στο 59’ ο Οβούσου εκμεταλλεύτηκε αμυντική αδράνεια του Δικέφαλου και με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-1.

Στο 68’ η Αντβέρπ είχε και ένα οριζόντιο δοκάρι με τον Γιαταμπαρέ.

Ο ΠΑΟΚ είχε στο τέλος δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να μειώσει: στο 82’ ο Χατσερίντι με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από κόρνερ του Λάμπρου από δεξιά υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Αντβέρπ σε σπουδαία απόκρουση, ενώ στο 89’ σε σουτ του Κίτσιου η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι, για να λήξει τελικά το παιχνίδι με 3-1 υπέρ των Βέλγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προπονητής στη βελγική ομάδα είναι ο Λάσλο Μπόλονι, ο οποίος τη σεζόν 2011-12 είχε περάσει από τον ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος είχε θερμούς εναγκαλισμούς με τον συμπατριώτη του Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και με τον Παντελής Κωνσταντινίδη, τον οποίο είχε και συνεργάτη στη Σαουδική Αραβία τη σεζόν 2015-16.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ρέι (46’ Γλύκος), Κίτσιου, Μπαλογιάννης, Μαλεζάς, Χατσερίντι, Χαρίσης, Σάκχοφ, Ουάρντα (76’ Λύρατζης), Λάμπρου, Λέο Ζαμπά (76’ Λημνιός), Μυστακίδης.

Αντβέρπ (Μπόλονι): Μπολάτ, Οπαρέ, Ματέους, Ντινο, Τζέφρι, Γουιντέκερ, Φαρίς, Γιαταμπαρέ, Ιβο, Μπολίνγκι, Γουίλιαμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ