Αξιοπρεπείς οι δανεισμοί και τα νέα ΑΦΜ, το Ε τους χάλασε

Αξιοπρεπείς οι δανεισμοί και τα νέα ΑΦΜ, το Ε τους χάλασε

Όποιος και να δείξει Τούμπα, δεν αλλάζει κάτι, ακόμα και χωρίς φώτα και μικρόφωνα, η τρέλα μας δε γίνεται να κρυφτεί, η αντίδραση τους λοιπόν είναι θέμα ανασφάλειας και κομπλεξισμού.

Τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει ανακοίνωση του μοναδικού συνδέσμου νεοφώτιστης ομάδας με έδρα γειτονιά της Θεσσαλονίκης, που να μην ασχολείται με τον Ιβάν Σαββίδη.

Το «δεν υπάρχει» δεν αποτελεί σχήμα λόγου, οι συνήθεις ανακοινώσεις αφορούσαν μερικές σειρές αμπελιφολοσοφικών απόψεων γενικής φύσεως και αμέσως μετά ξεκινούσε το κατεβατό κατά του Σαββίδη.

Η πλάκα είναι πως οι περήφανες χρονιές των τουρνέ στη Γ εθνική δεν αποτέλεσαν εξαίρεση, έπαιζαν με το ιστορικό Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, τη θρυλική Θύελλα Φιλώτα κι αυτοί έβγαζαν ανακοινώσεις κατά του Ιβάν. αντί να μοιραστούν με το κοινό τα μυστικά για την καλλιέργεια μπρόκολου. Σα να λέμε πως παραμονή κρίσιμου αγώνα για τη συμμετοχή στα πλέι οφ του 2015, η θύρα 4 έβγαζε ανακοίνωση κατά της Ουέφα, με θέμα το C.L

Σε μια δημοκρατία η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί βασική προϋπόθεση, αν και η διαφορά δημοκρατίας και ασυδοσίας, μεταξύ άλλων έγκειται στην τεκμηρίωση όσων υποστηρίζει ο καθένας. Η εκτόξευση ύβρεων, λάσπης και ακαταλαβίστικων υπονοούμενων, είναι το μόνο εύκολο.

Για τον Ιβάν Σαββίδη  δε θα πω το κλασικό πως εξ΄αιτίας του υπάρχει κόσμος που τρώει ψωμάκι σε δύσκολες εποχές. Υπάρχουν σημαντικότερα σημεία της παρουσίας του. Το ψωμάκι αυτό προέρχεται από κεφάλαια που φέρνει ο ίδιος από μια ξένη χώρα και τα επενδύει στην Ελλάδα, σε περίοδο που ο μέσος Έλληνας είτε κρατάει τα δικά του στα σεντούκια, είτε τα έχει βγάλει στην Ελβετία, είτε τα επενδύει σε εταιρίες με έδρα τα Σκόπια και τη Βουλγαρία.

Αυτό το τελευταίο δεν είναι κακό, το να επενδύεις τον ιδρώτα σου στην Ελλάδα του σήμερα, όπου με το άνοιγμα εταιρίας κάνεις αυτόματα συνεταίρο σου (και μάλιστα μεγαλομέτοχο) το κράτος, σε καθιστά κορόιδο. Πόσο δε, όταν εσύ δουλεύεις, για να πληρώνονται οι Καρανίκες και οι τσοπάνηδες της ΕΡΤ.

Το δεύτερο άξιο αναφοράς με τον Ιβάν, είναι πως αυτά που έχει πάρει στην Ελλάδα, δεν τα πήρε χαριστικά, ούτε τα στέρησε από κάποιον άλλον.

Ο  Σαββίδης πλήρωσε 10εκ για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και άλλα τόσα στο δημόσιο για να αποπληρώσει παλιότερες οφειλές και μέχρι σήμερα συνεχίζει να πληρώνει υπαλλήλους, ασφαλιστικές εισφορές, φόρους κι εκατοντάδες ακόμα επαγγελματίες που επιβιώνουν ως άμεσα ή έμμεσα εξαρτώμενοι από το ποδόσφαιρο.

Το Μακ. Παλλάς και η ΣΕΚΑΠ ήταν χρεοκοπημένα μαγαζιά. αν είχαν τόσο καλές προοπτικές γιατί βούλιαξαν? Αν πάλι τις βούλιαξαν κάποιοι κακοί διαχειριστές, γιατί δεν εμφανίστηκαν φρέσκοι, έντιμοι και ικανοί, για να βάλουν και πάλι μπρος τις ατμομηχανές;

To Μακ Παλλάς υπολειτουργούσε πολύ καιρό πριν την εμφάνιση του Σαββίδη, γιατί δε βρέθηκε ένας Χριστιανός να το πάρει και να του ξαναδώσει ζωή;

Δε θα τολμούσα ποτέ να πω ότι πρέπει να του ανάψουμε λαμπάδα για όσα προσφέρει, προφανώς κάποιο κέρδος θα έχει, δε μπορεί να το κάνει για την ψυχή της μάνας του. Ακόμα κι αν αυτό αφορά απλά την τρέλα ή τη λεζάντα του, την πληρώνει από την τσέπη του πάντως. Μακάρι να είχαμε 100 σαν το Σαββίδη που έφερναν κεφάλαια από το εξωτερικό, έστω για να πουλήσουν μόστρα.

Να μην του ανάψουμε λαμπάδα λοιπόν, αλλά να μην τον βρίζουμε κιόλας.

Κι αν τον βρίζουμε, να ξέρουμε το λόγο, ποιο είναι το κακό που κάνει, τι στερεί από την Ελληνική κοινωνία, για να κάνει το κομμάτι του;

Το χειρότερο είναι να τον βρίζουν οπαδοί της ομάδας που πιστόλιασε 2 φορές δημόσιο, μαζί με στελέχη-εργαζόμενους, ο πρόεδρός της οποίας έχει αφήσει στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους, οι οποίοι επιβιώνουν με έκτακτα κρατικά επιδόματα. Αυτοί εγκαλούν το Σαββίδη λοιπόν, που είναι απολύτως συνεπής κι έχει αυξήσει τα κρατικά έσοδα, μέσω των επενδύσεών του.

Ο μοναδικός -με μερικά υποκαταστήματα- σύνδεσμος της νεοφώτιστης ομάδας λοιπόν, εξέδωσε νέα ανακοίνωση, όπου εκφράζει την αντίθεσή του στην προοπτική να πάρει ο τηλεοπτικός σταθμός του Σαββίδη, τα δικαιώματα της ομάδας του.

Αναφέρει μεταξύ άλλων, πως «δεν θα έρθουν οι κάμεραμαν σας στο Χαριλάου να δείχνουν τα σημαιάκια του κόρνερ αντί για τα πανιά. Δεν θα έρθουν οι ηχολήπτες σας στο Χαριλάου να σβήσουν την φωνή του ΑΡΕΙΑΝΟΥ.»

Είναι προφανές κατ΄αρχήν, πως η ενδεχόμενη εμπλοκή του Ε στο ποδοσφαιρικό τοπίο θα γίνει χαριστικά, αν ήταν στις προθέσεις του τελευταίου να δώσει τέτοια φυσιογνωμία στο κανάλι του, θα είχε δείξει τις προθέσεις του εξ΄αρχής. Είχε πρόσφορο έδαφος άλλωστε, με τα δικαιώματα του ΠΑΟΚ. Είναι ξεκάθαρο επίσης πως το ποδοσφαιρικό προϊόν δεν είναι ελκυστικό, αν ίσχυε το αντίθετο, θα υπήρχαν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι, όχι μόνο φέτος αλλά και παλιότερες εποχές, που οι σταθμοί ξόδευαν ασύστολα, ακόμα και για σαχλές παραγωγές…

Ένα δεδομένο είναι λοιπόν πως δεν πηγαίνει το Ε σε αυτούς, αυτοί πάνε στο Ε ως άστεγοι. Και δεν πάνε μεμονωμένα, πηγαίνουν ως συνασπισμός φουκαράδων, που δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν.

Πέραν τούτου, δε νομίζω να είχε άλλη έγνοια ο Σαββίδης, από το να κάνει υποδείξεις στους σκηνοθέτες και τους εκφωνητές, για το τι θα λένε και τι θα δείχνουν.

Και τι να κρύψουν δηλαδή από μια νεοφώτιστη ομάδα, με τέσσερα χρόνια περιπλάνησης σε Γ και Β που θα ανταγωνίζεται τη Λαμία και τον ΟΦΗ; Τι να δείξει από μια ομάδα που στην πιο παραγωγική περίοδο της στην Α εθνική (2008-μέχρι την πτώχευση), είχε μονοψήφιο αριθμό εισιτηρίων μέσο όρο;

Η αξία, η ικανότητα, όπως και η αναξιότητα ή ανικανότητα του καθενός, δε μπορεί ούτε να κρυφτεί ούτε να πολλαπλασιαστεί με πάσης φύσεως τερτίπια και αλχημείες.

Για να καταστεί πχ η Τούμπα έδρα-φόβητρο, δε χρειάστηκαν ούτε σκηνοθέτες ούτε ηχολήπτες, το μεγαλείο της το ανέδειξαν οι αντίπαλοι. Οι οπαδοί της χάρτινης (πριν γίνει χάρτινη) που έκαναν την πρώτη εκδρομή το 1985 και τρολάριζαν τους γαύρους που την έβλεπαν από φωτογραφία με το σύνθημα «πάτε στην Τούμπα», ο Μαραντόνα που την αποκάλεσε ως την πιο καυτή έδρα που έχει αγωνιστεί, ο Ντουντού, ο Ντάρμπιρσιρ που τραβούσε βίντεο τους Ζουλού της 4.

Όποιος και να μας δείξει εμάς, δεν αλλάζει κάτι, ακόμα και χωρίς φώτα και μικρόφωνα, η τρέλα μας δε γίνεται να κρυφτεί, η αντίδραση τους λοιπόν είναι θέμα ανασφάλειας και κομπλεξισμού.

Έτσι έχουν μάθει άλλωστε, αυτή είναι η τακτική τους, να μην πουλάνε διαρκείας και να γράφουν στα site τους πως επικρατεί πανδαιμόνιο. Να παίζουν φιλικό με το εφηβικό της Μπόκα και να πρέπει να διαβάσουν με το ζόρι «παραμιλάει όλο το σύμπαν και οι πλανήτες-δορυφόροι της γης, με την εκπληκτική ατμόσφαιρα και τον ανυπέρβλητο λαό».

Σε περίπτωση που τους γράψεις την αλήθεια, πως «ρε τραχανάδες φιλικό με μαθητές από την Αργεντινή δώσατε, δεν παίξατε τελικό Μουντιάλ», θα πάθουν κρίση επιληψίας.

Τους ενοχλεί λοιπόν η προοπτική εμπορικής συμφωνίας από την οποία θα κερδίσουν χρήματα και θα φτιάξουν καλύτερη ομάδα, επικαλούμενοι αξιοπρέπεια, η οποία πήγε περίπατο όταν άκουσαν τον πρόεδρό τους να δηλώνει γεμάτος καμάρι πως είναι οπαδός άλλης ομάδας.

Θεωρούσαν αξιοπρεπές να παίρνουν δανεικούς και πληρωμένους από τον Ολυμπιακό, βάζοντας μάλιστα βίσμα υπουργό, ή να πτωχεύουν δυο φορές αφήνοντας φέσια στο δημόσιο και απλήρωτους εργαζόμενους τους οποίους βρίζουν μέχρι σήμερα επειδή διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και τους χαλάει ενδεχόμενη συμφωνία πακέτο, με άλλες ομάδες, που σε αντίθεση με τα παραπάνω είναι απολύτως διάφανη και ηθική πράξη.

Θεωρούν αξιοπρεπές να έχουν πρόεδρο που έχει αφήσει εκατοντάδες εργαζομένους στο δρόμο, αλλά την ίδια στιγμή παριστάνει τον κούκλο στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Ακόμα όμως κι αν βρουν κανάλι τύπου BBC, CNN, Skysports αντάξιο του μεγέθους τους, που θα προβάλει όλο το μεγαλείο της ομάδας και του λαού τους, το ότι θα αποχωρήσουν αναγκαστικά από το μπλοκ των άστεγων ομάδων, που συνασπίστηκαν προκειμένου να βρουν πιο εύκολα τηλεοπτική στέγη, δε συνιστά άραγε την επιτομή της αναξιοπρέπειας;

Και κάτι τελευταίο:

Με δεδομένο πως οι άστεγοι καίγονται για στέγη και όχι το κανάλι του Ιβάν για ποδοσφαιρικούς αγώνες, γιατί δε βγάζουν κιχ για τον ιδιοκτήτη τους, που παρακαλάει μαζί με άλλους το Ε;

Φταίει άραγε ο κάθε Ιβάν που ενδεχομένως ενδώσει στις παρακλήσεις για ελεημοσύνη για να μην τιναχτεί το πρωτάθλημα στον αέρα και όχι αυτός που εκλιπαρεί για βοήθεια;

Είπατε κάτι;

ΥΓ. Αν τελικά προχωρήσει το deal. ο Ιβάν θα το μετανοιώσει πικρά για την αποπομπή της Τατιάνας, στην οποία ανήκει η ρήση, «στην Τατιάνα Τατιανιές δε χωράνε».

Θα ήταν η ιδανική για να αναλάβει τις μεταδόσεις της ομάδας, που έκανε επιστήμη την Τατιανιά των πτωχεύσεων και των νέων ΑΦΜ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ