Το colpo grosso του Μπάνκι με Ρογκαβόπουλο

Το colpo grosso του Μπάνκι με Ρογκαβόπουλο

Ο Λούκα Μπάνκι άναψε το πράσινο φως για την προώθηση του Νίκου Ρογκαβόπουλου στην 12άδα της ΑΕΚ, σε μια κίνηση που μόνο οφέλη μπορεί να έχει για όλους. Και κυρίως για τον ίδιο...

Στην ερώτηση που του έγινε κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του σχετικά με το τι τον έκανε να αναλάβει μια ομάδα, η οποία προέρχεται από την κατάκτηση δύο τροπαίων και υπό τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες φαίνεται πως έχει πιάσει το ταβάνι της, ο Λούκα Μπάνκι απάντησε πως δεν φοβάται μήπως αποτύχει, διότι αν φοβόταν, θα καθόταν σπίτι του.

Αν αυτή η ερώτηση γινόταν σήμερα, πιθανώς ο Ιταλός τεχνικός να είχε μία ακόμα απάντηση να δώσει. Ένα όνομα, πιο συγκεκριμένα: Νίκος Ρογκαβόπουλος.

Η προσπάθεια να καταλάβουμε πώς ακριβώς θα δομηθεί το ρόστερ της ΑΕΚ την επόμενη σεζόν δεν έχει αποδώσει ιδιαίτερους καρπούς, υπό την έννοια ότι μόνο ένα πολύ γενικό πλαίσιο είναι ευκρινές και από εκεί και πέρα ένα σωρό «αν» και «εφόσον» μπερδεύουν αρκετά την εικόνα. Παρόλα αυτά επέτρεψε να εξάγουμε ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα. Ότι ο Νίκος Ρογκαβόπουλος υπολογίζεται ως μέλος της 12άδας της φετινής ΑΕΚ.

Ο νεαρός είναι το κορυφαίο ταλέντο που διαθέτει αυτή τη στιγμή η χώρα μας στις ηλικίες κάτω των 20 ετών. Ένας γκαρντ με ύψος 2,02μ. σε αυτή την ηλικία δεν περνά ποτέ απαρατήρητος και στην Αμερική έχουν ήδη τσεκάρει το όνομά του από πέρυσι, όταν έπαιξε στο περίφημο Jordan Brand Classic. Ενδεχομένως θα έχετε διαβάσει τα κατορθώματά του στα τελευταία φιλικά της Εθνικής εφήβων, την οποία αναμένεται να οδηγήσει στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ της Λετονίας.

Είναι ένας παίκτης με τεράστιες δυνατότητες. Ο Λούκα Μπάνκι, που δεν είναι… χθεσινός στο μπάσκετ και κάτι έχει πάρει το αυτί του, άναψε το πράσινο φως για την προώθησή του έχοντας ακούσει τις εισηγήσεις των συνεργατών του, που ήταν και πέρυσι στην ομάδα, και ειδικά του Βαγγέλη Μάγειρα, ο οποίος έκανε ατομικές προπονήσεις με τον νεαρό. Αυτό λέει πολλά.

Για τον Ρογκαβόπουλο, ο οποίος σε ηλικία 17 ετών ξεπερνά τους μεγαλύτερούς του Σκουλίδα (έμεινε ελεύθερος και πήγε Χολαργό), Τσαλμπούρη, Αγραβάνη, Χατζηδάκη (μάλλον θα πάνε κι αυτοί δανεικοί), Μωραΐτη (αυτός μπορεί να μείνει, αλλά ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση) και γίνεται το μεγάλο project της ΑΕΚ.

Και για τον Μπάνκι, που δείχνει ότι, εκτός από πρωταθλητισμό, του αρέσει να δουλεύει και στο κομμάτι της παραγωγής. Αν και εδώ που τα λέμε, το project Ρογκαβόπουλος τού έρχεται… κουτί. Ακόμα κι αν τα αποτελέσματα δεν έρθουν φέτος όπως τα θέλει αυτός και η ΑΕΚ, ακριβώς επειδή είναι δύσκολο να κερδίσει ξανά δύο κούπες, θα έχει πάντα να λέει ότι ανέδειξε έναν σπουδαίο Ευρωπαίο καλαθοσφαιριστή.

Είναι κι αυτός ένας καλός λόγος για να κάθεται στον πάγκο της ΑΕΚ φέτος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ